Резултати 1 до 2 от 2

Тема: Как работи клапана на студения старт на ГНП Бош

 1. #1
  Регистрация
  Apr 2012
  Публикации
  6
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране Как работи клапана на студения старт на ГНП Бош

  Привет Колеги! Може ли който разбира, да обясни как работи точно клапана за студен старт на ГНП Бош.Защото скъсах един датчик който е на термостатния корпус под номер 5, и виждам че е свързан с системата за студения старт.Знам само че въпросния датчик функционира като термо-шалтер както термошалтерите които позлват в радиаторите на охладителната система.Значи въпросния скъсан датчик действа ,на студен тест няма затворена верига, а при топъл , е затворена верига.

  Име: naread.png
Прегледи: 744
Размер: 13.0 Кб

 2. #2
  Регистрация
  Apr 2012
  Публикации
  6
  Точки (при гласуване)
  0

  По подразбиране От: Как работи клапана на студения старт на ГНП Бош

  Цитат Мнение на betuk Преглед на публикациите
  Привет Колеги! Може ли който разбира, да обясни как работи точно клапана за студен старт на ГНП Бош.Защото скъсах един датчик който е на термостатния корпус под номер 5, и виждам че е свързан с системата за студения старт.Знам само че въпросния датчик функционира като термо-шалтер както термошалтерите които позлват в радиаторите на охладителната система.Значи въпросния скъсан датчик действа ,на студен тест няма затворена верига, а при топъл , е затворена верига.Име: naread.png
Прегледи: 744
Размер: 13.0 Кб
  Така,значи няма разбирачи в форума,и днеска имах малко време да се по-ровя в нета, и попаднах на интересна статийка от форума на фолксваген.-----Разбутвам темата малко.Попаднах на това инфо http://www.t4-wiki.de/wiki/Abschaltbare ... rderbeginn .Става въпрос за ел.клапан авансатора на Бош помпи но е по ABL мотор на Т4 . Според него инфо,има и малко описание на работата му( на клапана ) и какво "причинява" при подвързването му . Аз...го четох и пак стигнах до моето заключение ,че с включване на клапана, се предизвиква закъснение В помпата има така наречения хидравлично зависим авансатор- представлява буталце с пружина и "мести" аванса ,той в зависимост от налягането ,което предизвиква пластинчатата (подкачващата) помпа - там има и зависимост от "гъстотата" на горивото и обороти на мотора(помпата). Какво се получава при ниски обороти , налягането на нафтата ,с което "натиска" по буталцето на хидр.авансатор (предизвиква се от пластинчатата помпа), е най-ниско -съответно и няма (почти ) никакво предварение .С нарастване на оборотите , нараства и натиска на нафтата към хидр.авансатор и почва едно покачване на предварението , като то е най-голямо при макс.обороти.Какво става обаче ,когато към системата има един клапан, в случая за ел.клапан-авансатора.Когато му се подаде ток - той автоматично "освобождава" натиска на нафтата към хидравличния аванс и помапата се "връща" към закъснение. Нафтата освободена от ел.клапан-авансатора се "връща" към корпуса горе(входа) на ГНП-ето чрез една тръбичка . Като мине определени обороти ( при AAZ-3000,при ABL-2800) - се спира подаването на ток към клапана и помпата автоматично изпада в предварение - от увеличения хидравличен "напън" на горивото, към хидравлично зависимия авансатор в помпата .Бая писане падна Според описанието на работата излиза ,че не е добре при студен мотор, да се "пуска" ток по ел.клапана ,щото не предизвиква предварение , а всъщност закъснение и освен това изпада в противоречие с механичния аванс ( "смукача" )който дърпаме да запали колата ни студена. Сега съм сигурен ,че ще има хора твърдящи обратно , на моето мнение Здраве да е ,приемам сериозни критики по мнението ми Затова искам и да питам и колегата Венто -сигурен ли си ,че има ток там след 3000 оборота ( на ел.клапана) щот според описанието на работата не би трябвало а и как е преди 3000 оботора ? Има ли там ток или няма ?

Сходни теми

 1. Отваряне на мех. ГНП Бош
  От Citroen Xm във форум Тунинг на двигатели
  Отговори: 29
  Последно мнение: 14-01-14, 17:57
 2. Продавам: ГНП Бош VE / R 272 -1
  От Ц. Кръстев във форум Архив
  Отговори: 0
  Последно мнение: 10-07-12, 07:49
 3. Разликата между студения и топлия регенерат
  От бат'Марто във форум Гуми и джанти
  Отговори: 24
  Последно мнение: 12-01-12, 14:35
 4. ГНП на Паджеро не работи
  От weezy във форум MITSUBISHI
  Отговори: 22
  Последно мнение: 12-07-11, 12:10

Правила за публикация

 • Вие не можете да публикувате нови теми
 • Вие не мжоете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
 • Вие не можете да редактирате собствените публикации
 •