Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Любимите ви фолдъри?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Любимите ви фолдъри?

    Може да ви се стори странно, но като режа хранителни продукти/особено плодове/ с карбоново острие, винаги имат лек металически вкус. Затова нож за рязане на храни, готови за консумация, само от неръждаема стомана!/ принцип/.
    "Make love, not war!"

    Коментар


    • #32
      От: Любимите ви фолдъри?

      Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
      Може да ви се стори странно, но като режа хранителни продукти/особено плодове/ с карбоново острие, винаги имат лек металически вкус. Затова нож за рязане на храни, готови за консумация, само от неръждаема стомана!/ принцип/.
      Вярно е но толкова обичам железата, че чак ми харесва
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

      Коментар


      • #33
        От: Любимите ви фолдъри?

        Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
        Тактически гъзар ли ме нарече току що?
        Въх, пропуснах че и ти го имаш. Така погледнато, всъщност съм имал предвид "... нож подходящ за извисени личности с богата душевност"
        Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

        Коментар


        • #34
          От: Любимите ви фолдъри?

          Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
          Добре де, въглеродсъдържаша, ръждясваша стомана.
          Не им се връзвай. Няма стомана без въглерод. А Opinel-а и аз много го уважавам. ... Както и една Puma, която от вчера търся да й направя фотосесия, но...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

          Коментар


          • #35
            От: Любимите ви фолдъри?

            Точно за металния вкус става въпрос. Затова такъв тип нож или специялно някое туристическо/пикникчарско след като го заостря, което става за секунди го потапям в оцет, ръждопреобразовател или там каквото ми се намира под ръка от киселинен род. В зависимост колко време го държа острието става от тъмно сиво до тъмно черно. За да се получи номера, трябва да е много добре обезмаслена повърхността преди да предприемете действия. Така направения нож вече нито ръждясва нито "омирисва" зеленчуците.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pbeu.jpg
Прегледи:1
Размер:128.4 КБ
ID:5481071
            *Moже да използвате горчица с нея стават изключително красиви форми по острието. Ефекта е същия като гореописаният.

            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:opinel03.jpg
Прегледи:1
Размер:96.5 КБ
ID:5481070

            Поздрави !
            п.п. нищо не може да се сравни с рязането на хартия от туко що "наточена" карбонка

            Коментар


            • #36
              От: Любимите ви фолдъри?

              Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              Няма стомана без въглерод.
              Точно! Стоманите се разделят на ниско въглеродни и високо въглеродни според съдържанието на въглерод в тях! Това ми е останало от времето когато бях инженер. Ама пусто, като му лепне на устата некоя чуждица на българина и нема отказване! А аз като чуя "карбоново острие" и си представям веднага острие направено от графит, и ми става лошо!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

              Коментар


              • #37
                От: Любимите ви фолдъри?

                Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                ...Затова такъв тип нож или специялно някое туристическо/пикникчарско след като го заостря, което става за секунди го потапям в оцет, ръждопреобразовател или там каквото ми се намира под ръка от киселинен род...
                Дали е добър съветът- да се използва ръждопреобразувател?

                Коментар


                • #38
                  От: Любимите ви фолдъри?

                  Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                  Дали е добър съветът- да се използва ръждопреобразувател?
                  - никога не си позволявам да давам съвети, които не съм тествал лично, при това многократно. Може би е добре само до уточня, че използвам зелен/Български ръждопреобразовател на базата на ортофосфорна киселина.

                  * Начина на третиране на острието е следния :
                  1) заточване, ако има нужда ;
                  2) измиване с обезмаслител и топла вода/ Меглио или нещо от сорта ;
                  3) няколко салфетки или тоалетна хартия се напояват обилно с преобразовател и след това се завива острието;
                  4) тук е важно да споменем, че след като постои известно време трябва да премахнем салфетките и да остваим острието да се окисли, тоест ръждопреобразователя да подейства, след това се повтаря горната процедура.
                  5) накрая със мокрите салфетки се избърсва острието, като по салфетките остава чернилка;
                  * Колкото повече държите ножа след 1-вото "окосляване" в ръждопреобразователя толкова по-черно ства острието, респективно по-дебел слоят на защита. Накрая избърсвате с чиста кърпа и сте готови. Острието става с лек матов цвят.Ако имате подходящо киче или на ниски обороти и мнооого внимателно БЕЗ полирпаста можете да го докарата до черен гланц

                  Поздрави !
                  п.п. в оцет е по-лесно, там само се топи обезмасленото острие и чакате

                  Коментар


                  • #39
                    От: Любимите ви фолдъри?

                    Става въпрос дали ножа след като е обработен с ръждопреобразувател става да си резнеш домата или салама?

                    Коментар


                    • #40
                      От: Любимите ви фолдъри?

                      Ето и моят фолдър, който нося ежедневно в комплект с мултитул на Викторинокс.


                      П.С. не е от витрината, просто се грижа за вещите си.
                      Колкото по-проходим джип имаш, толкова по-далеч ще ходиш за трактор.....
                      0882 52 00 52 - Жоро

                      Коментар


                      • #41
                        Първоначално публикуван от knifeman Преглед на мнение
                        Става въпрос дали ножа след като е обработен с ръждопреобразувател става да си резнеш домата или салама?
                        Няма никаква опасност, носпециално за теб и някой който още се колебае вчера направих тест.
                        Та взимато нобикновен оцет от магазина.

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368425934870.jpg
Прегледи:1
Размер:61.4 КБ
ID:5481560

                        Сле това наостряте ножката, по желание полирате и обезмаслявате:

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368426028860.jpg
Прегледи:1
Размер:58.6 КБ
ID:5481561

                        Наливате оцета в подходящ съд. Потапяте ножа и чакате.

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368426107568.jpg
Прегледи:1
Размер:67.5 КБ
ID:5481562

                        Тук вече остава сами да чакате, като периодочнп вадите ножа и го търкате в салфетка навлажнена с оцет.

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368426184216.jpg
Прегледи:1
Размер:58.0 КБ
ID:5481563

                        Вече според желанието, можете да го докарате от леко сив до тъмно черен мат.
                        След 1 час

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368426255116.jpg
Прегледи:1
Размер:86.5 КБ
ID:5481564

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368426270201.jpg
Прегледи:1
Размер:88.1 КБ
ID:5481565

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1368426288802.jpg
Прегледи:1
Размер:62.1 КБ
ID:5481566

                        След това пак добре търкате в салфетката, за да изпадне остаръчното от оцета. По желание може да финиширате с малко "свинксойл " или мезе по ваш вкус
                        * с ръждо преобразователя процедурата е абсолютно същата, само че сава в пъти по - бързо.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-05-13, 09:05.

                        Коментар


                        • #42
                          От: Любимите ви фолдъри?

                          След тази процедура, ако нарежеш домат примерно и не почистиш острието ще има ли поражения? Или окисния слой предпазва?
                          If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

                          Коментар


                          • #43
                            От: Любимите ви фолдъри?

                            Първоначално публикуван от Dimitar Nenchev Преглед на мнение
                            След тази процедура, ако нарежеш домат примерно и не почистиш острието ще има ли поражения? Или окисния слой предпазва?
                            Точно тов е идеята - да пази острието. Един вид окислената повърхност служи за предпазващ слой. Така обработеното острие си го ползвате като обикновенна неръждавейка. Само, че след като хо острите след време е добре да се повтори процедурата само, че вече е нужно малко време.

                            Коментар


                            • #44
                              От: Любимите ви фолдъри?

                              И оцет и кока кола върши работа. Ако е кола първо да се разгазира.
                              Eто ефекта на оцета в/у хултафорсите

                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:022275548.jpg
Прегледи:1
Размер:67.0 КБ
ID:5481629

                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:022275567.jpg
Прегледи:1
Размер:54.2 КБ
ID:5481628

                              Коментар


                              • #45
                                От: Любимите ви фолдъри?

                                Е тва е идеята

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X