Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cherokee XJ 2.5 i - Прекъсване/Тресене на двигателя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cherokee XJ 2.5 i - Прекъсване/Тресене на двигателя

Здравейте.
    XJ 2.5 i , с газов инжекцион-пали нормално,но при ускорение има фаза,в която двигателя прави серия резки прекъсвания с интервал може би 1/3 секунда.Резултата е тресене на автомобила и загуба на мощност,след това се "поизчиства".Това е и на газ и на бензин.
    В някои периоди проблема напълно изчезва(за 2-3 дни,лятото-по-дълго),или намаля интензивността.
    "Наслаждавам" се на този проблем от 2-3 години,то не бяха "майстори" ,
    смяна на кабели,свещи,дистр.капачки,филтри,проверих кабели,букси,маркучи...
    ENGINE CHECK-а не показва никаква грешка,а прави проверка-например ако е откачан акумулатора-показва.
    Тресе и тресе...Според мен са токовете,но как да разбера кое къде се губи?!
    Някой има ли представа какво може да е,или как да определя къде е проблема?

Моля за съвет.
    Благодаря.

От: Cherokee XJ 2.5 i - Прекъсване/Тресене на двигателя

След 2 -годишни мъки и около 120 лв. на вятъра(за майстори и др.),след като от седмица упорито търсене наред
    -кабели ,маркучи,бобина,сензори-днес открих и реших проблема:Manifold Air Temperature Sensorс нагар.
    Свалих го,изчистих го внимателно с контактен спрей и клечка с памук,и колата се оправи.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:EmoticonElephant.gif
Прегледи:1
Размер:1.4 КБ
ID:5466949
    Значи -при тресене и прекъсване на двигателя при ускорение,проверете и Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A49.gif
ID:5466950Manifold Air Temperature Sensor.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:A49.gif
ID:5466950

Коментар

Първоначално публикуван от Kiril. Преглед на мнение
      След 2 -годишни мъки и около 120 лв. на вятъра(за майстори и др.),след като от седмица упорито търсене наред
      -кабели ,маркучи,бобина,сензори-днес открих и реших проблема:Manifold Air Temperature Sensorс нагар.
      Свалих го,изчистих го внимателно с контактен спрей и клечка с памук,и колата се оправи.[ATTACH=CONFIG]564676[/ATTACH]
      Значи -при тресене и прекъсване на двигателя при ускорение,проверете и [ATTACH=CONFIG]564677[/ATTACH]Manifold Air Temperature Sensor.[ATTACH=CONFIG]564677[/ATTACH]

Здравей Колега!
      Имам Чероки КJ 2,4 бензин.Може ли да ми кажеш къде точно се намира въпросния сензор,че като чета поста ти и аз май имам същите проблеми.Идва момент колата започва да тресе ще кажеш че работи на 2 цилиндъра.После се пооправя,може 2-3дни да върви нормално и изведнъж "кляка" губи мощност и в баир е спъната.Какво ли не смених и няма управия.Сега сипах добавка "Бардал" за почистване на инжектори ГНП и други тем подобни,но дали ще има ефект...не знам.Случайно попаднах на твоя пост и за това реших да пиша. Поздрави!
      jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Първоначално публикуван от ПОПЕТО Преглед на мнение
        .Случайно попаднах на твоя пост и за това реших да пиша. !
        Тоя , който питаш не е влизал във форума от две години.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
          Тоя , който питаш не е влизал във форума от две години.
          Първоначално публикуван от ПОПЕТО Преглед на мнение
          Имам Чероки КJ 2,4 бензин.
          .....отделно XJ и КJ не си приличат много. Заведи твоя на "читалка" за да видиш какво му е.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            .....отделно XJ и КJ не си приличат много. Заведи твоя на "читалка" за да видиш какво му е.
            И аз искам да го заведа на "читалка' ама я няма Тука има 5-6 черока и още толкова гранда,кой да влага пари в програми и софтуери да ги четат.Гледат се парите и тези коли които се карат масово.Инак много майстори но без необходимото ниво на компетентност.Не можем всички да живеем в София и Варна,кво да праиш
            jeep CHEROOKEE KJ 2,4 147kс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X