Значи проблема е следния: Стандартен турбо дизел с роторна помпа, обикновени дюзи и минимална електроника по смесообразуването(няма дебитомер и електроника не определя количеството на горивото съобразно количеството на постъпилия въздух, не може да се чипоса).Става дума за двигател Mazda RF 2.0 TDI.Питам се как без да сменям дюзите и главата на помпата (операцията възлиза бруто на около 600-1000 лв.) бих могъл да вдигна МАЛКО мощноста.Базово по талон е 83 к.с.По принцип производителите дават допуск при производството на двигатели "от-до" и съм почти сигурен, че без големи интервенции и без особени рискове тази мощност може да се вдигне до 87-90 к.с.
Махнал съм катализатора.Изключил съм ЕГР-а и предстои свалянето му.Вероятно ще надуя и малко турбината, но малко.Чудя се дали няма още някоя хитринка която да не ми е дошла на ум?
Ако някой от вас се сеща нещо на база на гореизложените факти моля да сподели!
Махнал съм катализатора.Изключил съм ЕГР-а и предстои свалянето му.Вероятно ще надуя и малко турбината, но малко.Чудя се дали няма още някоя хитринка която да не ми е дошла на ум?
Ако някой от вас се сеща нещо на база на гореизложените факти моля да сподели!
Коментар