Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое 4Х4 е по-добро (KIA Sorento)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кое 4Х4 е по-добро (KIA Sorento)

Здравейте.
    Никъде не можах да открия кое 4Х4 на Соренто е по здраво, дали това което е с две позиции - АУТО и 4LO или това с три - 2Н, 4Н и 4LO. Другото което ме интересува е дали втория вариант който е с три позиции може да се кара на 4Н примерно на мокър асфалт, понеже имам Паджеро и при него не е проблем да се кара така.

От: Кое 4Х4 е по-добро (KIA Sorento)

Аз лично гласувам за 2Н, 4Н и 4LO, на база това, което прочетох във форума.

Коментар

Мисля че вторият е по добър(лично мнение).А по вторият въпрос може да се кара но не е желателно има тема по въпроса.

Коментар

Съглсен съм с бушко

Коментар

Здравейте,
          Двете кутии са конструктивно еднакви с "само" една разлика- едната има многодосков съединител който посредством електромагнит зацепва при команда от компа. Аз карам с този вариант. Основния плюс е че когато трябва колата само си зацепва 4х4. Докато при фругия вариант трябва ръчно да се превключи.... зимно време ако нямате късмет електромоторчето което превключва може да срещне трудности да превключи напълно. Така че за по-сигурно каране 4AUTO е по-удобния вариант. Като здравина и двете кутии са едни и същи като концепция- предния мост се задвижва в кутията чрез верига. Мен лично това не ми харесва, но както се казва кой ме пита. Този модел раздатъчна кутия е на Борг Уорнър и типа кутия се монтира на повечето американски 4х4 автомобили- Н3, Форд Рейнджър, Хюндай Теракан, Джиип и тн и тн.
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

И що да е промлем да се кара с 4Х4 на мокро или сухо, все пак това нали си е просто двойно предаване, няма блокаж на заден или преден диф. Аз примерно живея в планината и има всякви пътни условия, както си караш по суха права и идва заснежен завой и не мисля че е много практично постоянно да чаткаш копчето от 2Н на 4Н и обратно. Мисля че корейците тва трябва да са го измислили, нали все пак е СУВ.

Колегата по горе е писал че има тема по този въпрос, но аз не я намерих

Коментар

Точно защото е просто 4х4 неможе да се кара на сухо.Едното е парт тайм а другото он деманд.Преден и заден блокаж няма, но няма и междуосев диф.

Коментар

Това имах в предвид когато написах че не е желателно точно за този диф.

Коментар

Първоначално публикуван от mezodur Преглед на мнение
                  Здравейте.
                  Никъде не можах да открия кое 4Х4 на Соренто е по здраво, дали това което е с две позиции - АУТО и 4LO или това с три - 2Н, 4Н и 4LO.
                  На едно Соренто му сложихме копче на AUTO-то и сега 4х4 се включва ръчно
                  Последно редактирано от Niki 76; 31-01-13, 07:35.
                  Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

След като го пише в заводските инструкции, мисля че спора е излишен
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.JPG
Прегледи:1
Размер:83.1 КБ
ID:5451730Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.JPG
Прегледи:1
Размер:113.4 КБ
ID:5451731

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X