От дизел или от бензинова 190-ка да търся? Казват, че имат разлика, но никъде не намирам данни за рамера на 2-та вида пружини...(от дизел и бензин)
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Предни пружини от MB 190
Свий
X
-
От: Предни пружини от MB 190
Аз преди ползвах. Вдига се с не повече от 2-3 см. Но колата става по корава отпред.Амовете смехих с Кони. С оригиналните н знам какво ще се случи. Горната чашка където ляга пружината ще трябва да се отвори малко с оксижена защото пружината от МБ е с малко по-голям диаметър. ПоздравиLand Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнениеАз преди ползвах. Вдига се с не повече от 2-3 см. Но колата става по корава отпред.Амовете смехих с Кони. С оригиналните н знам какво ще се случи. Горната чашка където ляга пружината ще трябва да се отвори малко с оксижена защото пружината от МБ е с малко по-голям диаметър. Поздрави
дали само предните пружини от МБ, ще са ми достатъчни за да се изравни колата?
Коментар
-
Според един каталог, на Мерцедес 190 - и на 2,0 бензин и на 2,0 дизел се слагат два вида пружини. Има разлика в това дали е автоматик и има ли климатик:
Едните (за автоматик) са:
- място на монтаж Предна ос, Дебелина ( мм ) 14 мм, Дължина ( мм ) 402 мм, Външен диаметър 110 мм, тегло 4,4 кг, Цветна маркировка Зелен, 1 -кратно, Цветна маркировка Жълт, 3 -кратно
Вторите (за ръчка) са:
- място на монтаж Предна ос, Дебелина ( мм ) 13,75 мм, Дължина ( мм ) 395 мм, Външен диаметър 109 мм, тегло 3,7 кг, Цветна маркировка Зелен, 1 -кратно, Цветна маркировка Жълт, 2 -кратно
На 2,5 16V са: място на монтаж Предна ос, Дебелина ( мм ) 14 мм, Дължина ( мм ) 385 мм, Външен диаметър 1 ( мм ) 109 мм, тегло 3,7 кг, Цветна маркировка Зелен, 3 -кратно, Цветна маркировка Жълт, 1 -кратно
А на Спортидж 2,0 16V
място на монтаж Предна ос, Дебелина ( мм ) 14,5 мм, Дължина ( мм ) 319 мм, Външен диаметър 121 мм, тегло 2,31 кг
Не съм сигурен в точността на данните, но поне според каталозите са такива.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
bullet_pk много благодаря за информацията!
Много ми е интересно, че според тази информация, мерцедесовите пружини няма да станат на КИА, понеже диаметъра и на 3-те вида е 110 максимум, а на КИА-та 121 мм... Интересното е, и че според колегата SIMOREX мерцедесовите пружини, дори са с малко по голям диаметър и трябва леглата да се разширяват...
Колега, можеш ли да ми дадеш данни за този каталог, за да си го сваля и разгледам (ако е в електонен формат)
Коментар
-
За съжаление не мога да ти дам каталога. Ползвам го малко нелегално.
Каталога, който аз ползвам е нещо като преведена версия на програмата TecDoc.
А TecDoc 2012 го има в Замундата, но е огромен - 30-40 GB някъде.
Общо взето е програма, в която задаваш марка и модел на автомобила, избираш си група - например окачване, от там пружини и ти дава каталожните номера на разни производители. На доста от частите имат и технически параметри и размери. Повечето са вярни, но има и грешки. Ако имаш каталожен или оригинален номер на някоя част, можеш да го въведеш и да ти даде номерата на същата част, но на други производители. И т.н.
Тази програма я ползват в магазините за авточасти, както и в сервизите. Ако отидеш в магазин Косер, Аутоплюс, Евро07 и т.н. , кажи им какво търсиш и ги помоли за размери. Няма да ти откажат. Ако нямаш намерение да купуваш, не се издавай, дръж се като потенциален купувач.
Иначе ето ти каталог за пружини, но са само с номер на производителя, без размери:
http://www.mladov.ru/katalog/suplex/..._2008-2009.pdfNissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар