Кой какви консерванти използува.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
консерванти
Свий
X
-
От: консерванти
Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнениеСамо внимавай нишестето което се слага в Аспирина
Коментар
-
От: консерванти
Не зная защо си купих няколко пакетчета консервант за сладка и туршии...
От юндола взехме сладко от горски ягоди и от боровинки. Уж домашно, пък вкуса му странен, доста редичко и аромата на ягодите го няма. Явно ютндолските баби са нахитрели и ползват такива готови консервантни субстанции за по-лесно приготвяне и икономия на истински материали. Моето сладко от сини сливи и круши, по традиционната рецепта-плод, захар, малко лимонтузо накрая и лист индреше, е много по-хубаво.
Пакетчетата, които купих просто ще ги изхвърля. Не искам домашна зимнина с купешки вкус.
Коментар
-
От: консерванти
За сладко - само плод и захар. Докато е още горещо в бурканите и с капачката надолу. До сега в чист буркан и с чиста капачка нямам случай да се развалило нещо. Правя от почти всичко - ягоди, череши, круши, сини сливи, смокини, дюли, вишни(тази година вишните ги попрепекох и нямат изваждане от буркана).
Коментар
-
От: консерванти
До сега-без нищо(само сол,но за нея имаше тема и се убодох с нашата,по-не соли),но в Балкана и къща.Ама ми е интересно за сурова туршия при градски условия(външна темп., без маза/зимник,изба) това дето бабичките му викаха ,,натриев бензоат" работи ли?Приятели правят някакво сладко вино с него,мяза на старата шира(лай..а боза,но се пие).А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
От: консерванти
Покрай темата със зелето, та да отбележа:
Наборът от естествени, традиционни консерванти, даже и със положителни за човешкият метаболизъм свойства, а някои и със хранителна стойност - съвсем не е малък, за да бързаме да наблягаме на "актуални" химикали.
Солта, захарта, оцетната киселина, лимонената киселина, млечната киселина, мазнините, етеричните масла, алкохола - това са все такива продукти. Те общо-взето достатъчно удовлетворително покриват нуждите за консервиране на целият спектър храни - от месо, през мляко, та до плодове и зеленчуци, със всичките им производни, при всички вариации на приготвяне.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар