Обява

Свий
Няма добавени обяви.

консерванти

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • консерванти

    Кой какви консерванти използува.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

  • #2
    От: консерванти

    Аспирин. Натриев бензоат. Стандартно.

    Коментар


    • #3
      От: консерванти

      Само внимавай нишестето което се слага в Аспирина и неговите производни да не е царевични,че стават инфенкций и гърми зимнината.

      поздрави

      Коментар


      • #4
        От: консерванти

        Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
        Само внимавай нишестето което се слага в Аспирина
        Е, кой е луд да използва Аспирин Протект за консервант Слагат се обикновените Ацетизал 500мг - проста ацетилсалицилова киселина

        Коментар


        • #5
          От: консерванти

          Аз за пръв път изплзвах консервант за туршия на Йоткер. Препоръчаха ми го горещо!

          Коментар


          • #6
            От: консерванти

            Не зная защо си купих няколко пакетчета консервант за сладка и туршии...
            От юндола взехме сладко от горски ягоди и от боровинки. Уж домашно, пък вкуса му странен, доста редичко и аромата на ягодите го няма. Явно ютндолските баби са нахитрели и ползват такива готови консервантни субстанции за по-лесно приготвяне и икономия на истински материали. Моето сладко от сини сливи и круши, по традиционната рецепта-плод, захар, малко лимонтузо накрая и лист индреше, е много по-хубаво.
            Пакетчетата, които купих просто ще ги изхвърля. Не искам домашна зимнина с купешки вкус.

            Коментар


            • #7
              От: консерванти

              Ползваме вече само това:



              Води се сладко-кисела! Много добри резултати!
              0885600006 - Чичо Коце

              Коментар


              • #8
                От: консерванти

                За сладко - само плод и захар. Докато е още горещо в бурканите и с капачката надолу. До сега в чист буркан и с чиста капачка нямам случай да се развалило нещо. Правя от почти всичко - ягоди, череши, круши, сини сливи, смокини, дюли, вишни(тази година вишните ги попрепекох и нямат изваждане от буркана).

                Коментар


                • #9
                  От: консерванти

                  Сол - готварска (NaCl). И стерилизиране без никакви.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                  Коментар


                  • #10
                    От: консерванти

                    До сега-без нищо(само сол,но за нея имаше тема и се убодох с нашата,по-не соли),но в Балкана и къща.Ама ми е интересно за сурова туршия при градски условия(външна темп., без маза/зимник,изба) това дето бабичките му викаха ,,натриев бензоат" работи ли?Приятели правят някакво сладко вино с него,мяза на старата шира(лай..а боза,но се пие).
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                    Коментар


                    • #11
                      Ползвам Салицилова киселина от аптеката, а не аспирин( ацетилсалицилова киселина). Туршията става бистра и вкусна. За зелето- сериста киселина след като втаса- бензоата е канцерогенен!!!

                      Коментар


                      • #12
                        От: консерванти

                        Покрай темата със зелето, та да отбележа:
                        Наборът от естествени, традиционни консерванти, даже и със положителни за човешкият метаболизъм свойства, а някои и със хранителна стойност - съвсем не е малък, за да бързаме да наблягаме на "актуални" химикали.
                        Солта, захарта, оцетната киселина, лимонената киселина, млечната киселина, мазнините, етеричните масла, алкохола - това са все такива продукти. Те общо-взето достатъчно удовлетворително покриват нуждите за консервиране на целият спектър храни - от месо, през мляко, та до плодове и зеленчуци, със всичките им производни, при всички вариации на приготвяне.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                        Коментар


                        • #13
                          От: консерванти

                          Освен че натриевият бензоат е вреден (повече от други консерванти), той променя вкуса на туршията. По-добре е да се слага аспирин, а който има язва и му пречи-калиев сорбат. Последният обаче се намира трудно.

                          Коментар


                          • #14
                            Re: консерванти

                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kaliev_Sorbat_MPPO.jpg
Прегледи:1
Размер:79.3 КБ
ID:5433063
                            Има го във всеки обект на Билла и по-голяма търговска верига, на цена от около 0.60лв.

                            Коментар


                            • #15
                              От: Re: консерванти

                              Благодаря за информацията! Добре е, че са го пуснали по веригите, че преди само в аптеките можеше да се намери, а сега и там няма! Пък то си имало причина!

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X