Тази тема я пускам тук, защото в "Опел" със сигурност са предубедени ) Един познат се чуди та ме питаше.. гледал Фронтери 2000-02 г. та аз се чудих какво да му кажа, дали да не си търси Терано 2? За Тераното ми е по-ясно ) ама за Фронтерите? Джипа трябва да е семеен за разходки! Някой знае ли по-известни предимства и недостатъци/проблеми/ на Фронтерите след 2000 г? Най-вече по двигателите /чувал съм че ги има с различни двигатели по-старите, след 2000г не знам/, окачване, разходи по подръжка /сравнени с тези на Тераното/. Нещо друго квот се сетите и ви се пише...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Фронтера или Терано 2 ?
Свий
X
-
От: Фронтера или Терано 2 ?
Здравей Колега,
И аз бях пред подобна дилема преди 2 години - Терано 2 или Фронтера след '99г.
След като седнах в една фронтера и си ударих главата 3 пъти вече нямаше колебания.
УспехНула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
-
Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнениеТази тема я пускам тук, защото в "Опел" със сигурност са предубедени...
Иначе аз също съм си мислил за фронтера за семеен автомобил, но накрая по лентата дойде тераното, и без колебание го взех. Струва ми се малко по-добра машина, но то си е субективно.
Както се казва в почти всички теми с подобно питане-покарай и двете машини, и ще разбереш коя е твоята. С колите е като с жените-трябва да има любов от пръв поглед.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
За мен са сравними и е по-скоро въпрос на вкус. Паджеро - Терано - Трупър... и дериватите им са общо взето една категория. Говоря за категорията все още с класически схеми, отделна рама и т.н.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Определено Фронтерата е с доста по-скъпа поддръжка според мен.Вътре наистина уж изглежда по-широка и по-голяма от Тераното,но...всъщност не е точно така. В Тераното аз макар и 100+ кг. се опъвам като бей без никакви подпирания тук -таме.
Ако говорим пък за мотори...ами аз не знам кой мотор на Фронтерата е по-просто устроен,по-надежден и с по-евтина подръжка от 2.7тди на Тераното.
Изключително здрав и непретнциозен мотор.Буквално имаш да му смениш едни филтри/които дори не са и скъпи/ и едно масло,после....само гас!
За Тераното се внасят доста алтернативни части и от арабите и от други фирми,докато за Фронтерата 80% от частите са само и единствено оригинални и то на доста солени цени.
За мен избора не е Фронтерата....ама в никакъв случай!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Само ще допълня,че във фронтерата седалките са ниско разположени-като в лека кола,докато при тераното са високо разположени.За всичко останало има камара работи изписани-требва четене.Всичко е въпрос на по-запазения екземпляр,и аз навремето тръгнах за диско,ама се върнах с фронтера-а хич не съм и предполагал.Относно подръжката-за всички модели оригиналните части са скъпички-ама има афтърмаркет,ибей,морги.С части проблеми няма.Успех.
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеПо основните възли - дифове раздатки и т.н. си за морга.
Единственото по двигателя, дето се случва да се смени, е водна помпа.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
аз бих добавил следното,фронтера с 2.0 мотор изобщо не го поглеждайте.прекалено слаб мотор дори и за къса база(няма никаква сила)за останалите двигатели нямам поглед.както бях писал в друга тема преди време за сравнение пак за фронтера колегите го приеха малко на сериозно,но моите впечатления са следните,с двойка мотора много често страдат от раздатките.казвам го защото въпросните им собсвеници работата им е свързана с дърводобив и постояно са в гората и смениха някои по две фронтери и същия ефект,едната още седи пред нас на тротоара от няколко години и това се проверява много лесно вадиш я на черен път включваш и предния мост и ако е тръгнала раздатката в движение се слуша едно яко чаткане като на изтърване на зъбчатки
плюса който мога да изтъкна на фронтерата е че предницата е по-здрава,смисъл по-трудно се разхлопва от на тераното което е малко относително но такива са ми впечатленията,от към предници рядко им се случваше да се занимават
за да няма пак същите глупави отзиви,въпросните фронтери се ползваха за транспорт на работници и шофьори до обектите а не като товарни мулета
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеНяма части по който и да е произведен автомобил които да не се чупят. Не говоря за каране по асфалт.
Относно разхолпването - точно еднакво се разхлопват. Тераното има слабости по кормилната система и предните биалетки. Ама... по кормилната система моето си е още с чарковете, с които е излязло от завода. И луфтове няма. Сменил съм само 2 втулки за по 2 лева на паразитния хебел, и толкоз. Виж шарнири съм изпосменил доста, докато стигна до извода че или купуваш оригинално, или сменяш по 2 пъти в годината.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение...Тераното има слабости по кормилната система и предните биалетки. ..Sent from my Nokia s fenerche
Коментар
-
Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнениеСъщото и при Фронта
Впрочем, шарнирите не се скапват по-малко от каране по асфалт. Даже напротив, освен ако в гората не караш с над 40 км/ч само по камънаци. Такива пътища си имаме.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Аз лично някои нещата ги виждам така: От към ръжда може би са с подобни тенденции и 2-та модела. Лично на мен "на гледане" ми се вижда, че предното окачване на Фронтерата е може би по-здраво направено, но някои виждам, че се изказват, че не е точно така. Този проблем при кормилната система на Терано 2 още не съм го разбрал какъв е, при мен такъв няма все още, а моето Мавериче е '94 г. на "не сигурни" 240 000 км. с много каране на 3-та по черните ни пътища. Шарнирите на Фронтера едва ли издържат повече на дупките по асфалта от тези на Тераното. Дизеловите двигатели на Фронтера съм чувал, че не реагирали добре на по-лошо качество нафта, но не знам за кои точно става въпрос, тези 2.2 DTI и 2.2 DTI_16V са на Isuzo или не ? Блокажи Фронтерата няма или има ? За хъбовете е ясно, автоматичните на боклука, а колко ли струват ръчни за Фронтера? Връзката с двигателя: верига, ремък или зъбчатка/като Тераното/? Ако я препратя и в раздела "ОПЕЛ" сигурно ще стане интересна тази темаПоследно редактирано от afgany; 24-08-12, 14:12.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Дизелите - 115 коня и 260 нютона максимум. (срещу 125/280 за терано 2.7TDi и 154/304 за трилитровото).
Виж имат доста благ банзинов 3.2. Ако и тераното имаше, сигурно щях да заменя дизела за бензин при тия цени на газта.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар