Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Офроуд застраховка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Офроуд застраховка

Покрай преговорите, които водим за отстъпките, които да вкараме в картите на Форума стигнахме и до една голяма застрахователна компания. Дали те ще дадат отстъпка ще разискваме в друга тема, но се заговорихме за създаването на специална офроуд застраховка, която да покрива щети, възникнали извън пътищата от републиканската пътна мрежа. Оказа се, че застрахователните компании не са мислили сериозно върху тази идея. Затова ни помолиха да опишем какво би трябвало да се включи в тази офроуд зстраховка, пък те после да седнат да смятат имат ли сметка да въвеждат такъв продукт.
    Именно затова отварям тази тема и ще им пратя линк към нея - от какъв специфичен тип застрахователен продукт има нужда нашата общност.
    www.offnews.bg

От: Офроуд застраховка

Забавното е че секви застраховки трябва да важат навсякъде, защото това черния път си е съвсем път по закон.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Специална офроуд застраховка - много хубаво. Трудно ще е да се обхванат всички рискове, които да покрива, но не и невъзможно. Друг момент е оценяването на самите джипове /имам предвид различните преработки, които са извършени по всеки един от тях/, но пак може да се вкарат в някакви норми. На всички ни трябва да е ясно, че вноската по една такава застраховка ще е по-голяма от едно обикновено каско, но към нея може да бъде включена и застраховка на водача и пътниците в превозното средство, защото офроуда крие реален риск и за тях и по този начин застраховането би било по желано.
      С двете ръце за такава застраховка. Ще следя темата с интерес.
      BMW X6
      BMW X5
      SUZUKI SAMURAI
      LAND ROVER DISCOVERY3

Коментар

turtey е прав, че пълното каско би трябвало да покрива най-често срещаните щети (надраскана боя, счупени брони, щети по ламарината, счупени мигачи и т.п.).
        Ние не сме неутрални!

Коментар

А дали е така? Аз не знам. Но ако е както Търтей и Чавдар казват, да заключваме дискусията. Някой има ли примери от практиката, не от теорията?
          www.offnews.bg

Коментар

Никой от застрахователите не ми е правил въртели къде съм си отскубнал веждата или строшил халогена.
            LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
              Покрай преговорите, които водим за отстъпките, които да вкараме в картите на Форума стигнахме и до една голяма застрахователна компания. Дали те ще дадат отстъпка ще разискваме в друга тема, но се заговорихме за създаването на специална офроуд застраховка, която да покрива щети, възникнали извън пътищата от републиканската пътна мрежа. Оказа се, че застрахователните компании не са мислили сериозно върху тази идея. Затова ни помолиха да опишем какво би трябвало да се включи в тази офроуд зстраховка, пък те после да седнат да смятат имат ли сметка да въвеждат такъв продукт.
              Именно затова отварям тази тема и ще им пратя линк към нея - от какъв специфичен тип застрахователен продукт има нужда нашата общност.
              Хм. Едно време като се напъвах да си застраховам АТВ-то всички застрахователи ми казаха, че е много рисково и не искат. Сега друго се оказва. А дано, ама надали!

Коментар

А дали е така? Аз не знам. Но ако е както Търтей и Чавдар казват, да заключваме дискусията. Някой има ли примери от практиката, не от теорията?
                Е практиката е, че се използват всички възможни вратички за неплащане
                Интересното ще е ако предложат някакъв специфичен офроуд пакет. Примерно гръмнал диф, а у
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е тогава всеки ще натиска колкото може и ще се хвърля в невъзможни дупки ... Америка плаща!
                  Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                  Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                  Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Оффроуда, най-вече любимите на всички (особено на Чавдар и Тътей) хард рзходки, си е умишлено причиняване на щети.
                    Еле па от гледна точка на застрователя.
                    Последно редактирано от iiiopo; 28-06-12, 23:09.
                    О899 2б2 1З2

Коментар

Може би нещо специфично за състезания? Но за такива предполагам тъй или иначе си има!

А иначе според мен "оффроуд застраховка" трябва да е повече насочена към здравето и живота на шофьора и пътниците, а не към колата. Няма как някой да ти дава пари затова, че ти сам зорлем си буташ колата в дърветата, при това без някаква явна финансова изгода, а по-скоро за кеф.

Коментар

А и кои коли или джипове ще могат да имат такава застраховка?Щото на мен ми се вьрти една идея в главата с един Мерцедес мммммм Е класичка

Направо не ми се мисли като как ще ми забранят да вляза в гората и кой на каква база определя примерно Форд с двойно и Форд сьс задно за гората ли е или не?
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

От практиката са ми известни случаи застрахователи да поемат, примерно, пълно пребоядисване на колата след офроуд разходка. Поне аз не съм чувал обаче, това да са го правили като редовна практика.

Т.е. при инцидентни събития би трябвало каското да покрие някакви щети, доколкото в условията няма уговорка, че застраховката важи само на пътищата с твърдо покритие.

Хич не съм убеден обаче, че който и да било застраховател ще иска да си има работа с каско за по-запалени офроуд ентусиасти, които карат по-интензивно и по-хард и, съответно, по-често имат щети.
                          Тогава най-вероятно ще се сети за вратичките, които има в общите условия, а такива има достатъчно.

Примерно, сред изключените рискове чета:

Умишлени или с груба небрежност действия на застрахования, които действия са предизвикали застрахователно събитие.
                          ...
                          Щети по двигателя и/или купето след проникване на вода, кал и др. вследствие несъобразяване с правилата за техническа експлоатация и конкретните пътни, метеорологични или др. условия
                          ...
                          При използване на МПС за обучение, участие в състезания, изпитания, тренировки, за такси и др. подобни, освен ако за това не е платена допълнителна застрахователна премия
                          ...

Имат право да откажат и при неизпълнение на задължения на застрахования като например

Да пази и ползва застрахованото МПС с грижата на добър стопанин ... както и да предприема всички обичайни и разумни предохранителни действия и мерки за предпазване на застрахованото МПС от вреди.

Предполагам, че дори и някой застраховател да реши да предложи някаква специална застраховка или добавка към каско, едва ли ще са много желаещите да платят премията, която е доста вероятно да е соленичка.

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                          Може би нещо специфично за състезания? Но за такива предполагам тъй или иначе си има! ...
                          Застраховки за състезания няма. Доколкото ми е известно, имало е в миналото някакъв опит, но май е бил еднократен.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            А и кои коли или джипове ще могат да имат такава застраховка?Щото на мен ми се вьрти една идея в главата с един Мерцедес мммммм Е класичка

Направо не ми се мисли като как ще ми забранят да вляза в гората и кой на каква база определя примерно Форд с двойно и Форд сьс задно за гората ли е или не?
                            Според мен няма значение каква е колата. Декларираш, че ще оффродстваш с нея.
                            Та ще е трудно на застрахователя да смята риска и премията според колата.
                            О899 2б2 1З2

Коментар

В такъв скучай може да се помисли в друга насока.
                              Като застраховане на скъпия туниг при инциденти извън оффроуда.
                              Примерно застраховам си лебедката, ако някой ме надене челно и я помеля.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X