Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследенПоследен
Резултати 21 до 40 от 54

Тема: Как да си изберем спрей за самозащита. Обща информация.

Място
    София
    Публикации
    335
    Точки (при гласуване)
    3

По подразбиране От: Как да си изберем спрей за самозащита. Обща информация.

Тези са доста компактни и са перфектни за дамски чанти или якета - под 10 сантиметра са дълги, леки са и имат сравнително надежден "предпазител." От няколко години си дундуркам с мене един такъв.

Място
    Кърджали
    Публикации
    163
    Точки (при гласуване)
    6

Сериозно се замислям да си купя Sabre red , тъй като често се случва да се прибирам по тъмни улички и никога не се знае с какво ще си имаш среща. Та въпроса ми е знаете ли от къде мога да си закупя Sabre red (не от интернет) в София? Ако отговора би прозвучал като реклама - отговорете на ЛС.
    First Man, then Machine!
    0877 6500 30

Място
    София
    Публикации
    1,936
    Точки (при гласуване)
    7

Да кажа две три думи за т.нар. "Спрей тест" или "Спрей курс".
    В тубата ще намерите доста филмчета на полицаи или военни които се пръскат едни други. Идеята не е чист мазохизъм (въпреки че се приближава).
    Курса протича в две части- теория и практика. В теоретичната част ти обясняват що е то ОС спрей как се ползва , защо е ефективен, как точно работи. Пускат ти и доста видео материали какво става и кога. След това идва веселата част- практиката. Обучаемият получава (в повечето случаи малко) спрей - като обикновено се пръскат само очите (когато се пръска "не учебно" се пръска на Z с цел да се поразят едновременно очите, носа и устата). Някой полиции имат специални "учебни" спрейове (да не се бърка с инертните които са пълни с водица) с намалено съдържание на активно вещество. След това трябва да се изпълни някаква задача- да се блъска круша , да се брои на глас до определена цифра, често пъти в играта се включва и "разпознай кой е с пистолет" при който трима или четирима седят а ти трябва да видиш кой е човека с оръжието. Накрая следва измиване. Идеята е първо да се убедите че работи и второ, да знаете какво е чувството та ако се напръскате случайно (или ви напръскат не случайно) да не се панирате.
    Основната разлика е, че когато човек е подготвен нещата са различни. Правил съм си експеримент- на едно занятие включващо спрей тест вкарах един от зяпачите "в танца". Човека гледаше как се държат другите и си мислеше че е ташак работата. Оказа се, че не е баш така.
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. Н.Хайтов.
    No man left's behind !!!!

Марто (Мартин Христов) е офлайн Старши участник | OM || Организатор |
    | ОС || СзО || +ПЛ |* МСС *
    Място
    гр. София
    Публикации
    4,048
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

Покрай моята работа ми се наложи да навляза в "дълбочина" относно всякакви лютиви истории! Когато правихме "Страх" имахме един епизод в който участваха травестити... Хрумна ми да ги накарам да изядат нещо безкрайно люто и започнах с експериментите! Самият аз обичам лютото и тествах няколко десетки вида различни люти чушки (най-лютото което може да се намери у нас), но въпреки едно-две жестоки попадения - все ми се струваше недостатъчно! Тогава реших да подходя научно е седнах да чета! От прочетеното стигнах до извода, че ми трябва концентриран капсацин с който да подправя нещо на пръв поглед безобидно за ядене! Последва разговор с катедрата по биохимия към БАН, от където ми казаха, че не биха могли нито да ми извлекат такъв, нито да синтезират изкуствен (оказа се, че не е никак проста и лесна тая работа с ензимите)! Но ми дадоха координатите на единствената лаборатория в САЩ, която ги може тези фокуси! Свързах се и с тях... Оказа се, че продукцията им е продадена за години напред и това чудо капсацина е по-скъпо от златото (говоря за чист концентриран капсацин)! От личното установяване на този факт си правя извода, че производителите на истински спрейове не би трябвало да са много! Просто основната съставка е доста скъпа и кът - реално производителят и е само един (това отнесено към 2009-та година)!
    Grand Cherokee ZJ 5,2 Laredo - THE REAL POWER!

Не си въобразявай - карай...

zzlatev е офлайн Старши участник | ОС || СзО || +ПЛ || ТП |* МСС *
    | Модератор |
    Място
    София
    Публикации
    7,201
    Точки (при гласуване)
    28

Интересна и полезна тема, аз поне научих доста. Гледам напоследък в няколко оръжейни магазина вече има от т.нар "анти мечешки" спрейове. Какво има вътре, че да отблъсне мечка, пак ли е същото? И като гледам колко са големи и с конична пръскалка, явно пръскат здраво( като за 120 и нагоре цена). Някой имал ли си е работа с такова нещо?
    Последно редактиран от zzlatev ; 13-03-12 в 11:09
    LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
    www.lre-bulgaria.org

Място
    София
    Публикации
    1,936
    Точки (при гласуване)
    7

Мечешките спрейове работят определено. НО- абсолютно е забранено прилагането им върху хора. Причината е че процента на капсациониди е около 2.2%. Ако ползвате подобно нещо срещу човек може трайно да го увредите- особено очите и лигавиците на носа и устата. На кратко - може да спре да има рецептори за дълго време.
    Ето за меците пример:
    Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. Н.Хайтов.

Място
    Разград
    Публикации
    466
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    5

Цитат Мнение на Марто (Мартин Христов) Преглед на публикациите
    Просто основната съставка е доста скъпа и кът - реално производителят и е само един (това отнесено към 2009-та година)!
    Грешен извод. За направата на спрейове не се ползва чист капсацаин, който има 15 000 000 единици по скалата на Сковил, а чушки от рода на Нага Морич, Бхут Джолокия (около 1 000 000 единици) и Тринидатски скорпион (около 1 400 000 единици). Такива чушки се отглеждат навсякъде, дори и в България. Имам познат, който си консервира Тринидатски скорпион.
    "Аз не искам Вие да умирате за родината. Искам да направите така, че оня кучи син да умре за своята.” - У. Чърчил
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Място
    гр. София
    Публикации
    4,048
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

Цитат Мнение на Павлин Андреев Преглед на публикациите
    Грешен извод. За направата на спрейове не се ползва чист капсацаин, който има 15 000 000 единици по скалата на Сковил, а чушки от рода на Нага Морич, Бхут Джолокия (около 1 000 000 единици) и Тринидатски скорпион (около 1 400 000 единици). Такива чушки се отглеждат навсякъде, дори и в България. Имам познат, който си консервира Тринидатски скорпион.
    Искаш да кажеш, че пръскат хората със ситно смляни чушлета..?! Аз си мислех, че ползват индустриална химия, а те пръскали хората с био продукти..?! Мераклия съм да го опитам този Тринидатски скорпион. Има ли начин - плащам си.

Място
    Балчик - Bergen
    Публикации
    1,779
    Точки (при гласуване)
    15

Мога да те уредя. В София имам познат който си отглежда от най-злите видове.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Място
    София
    Публикации
    1,936
    Точки (при гласуване)
    7

Процеса на извличането на капсацин е скъп, не изходната суровина. За поне двама от производителите знам, че си купуват суровината и след това "сгъстяват" образно казано. До около 2 000 000 скотсвилски единици.

Място
    Разград
    Публикации
    466
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    5

Мераклия съм да го опитам този Тринидатски скорпион. Има ли начин - плащам си.
    Коя е най-лютата чушка, която си опитвал? Защото ако най-лютото, което си ял е българска шипка, стой далеч от тези чушки. Аз, който отглеждам (и ям) Шоколадово хабанеро (около 350 000 единици) не смея да я опитам... Прави си сметката.
    "Аз не искам Вие да умирате за родината. Искам да направите така, че оня кучи син да умре за своята.” - У. Чърчил
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

Място
    гр. София
    Публикации
    4,048
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

Абе един път се живей!

Място
    Балчик - Bergen
    Публикации
    1,779
    Точки (при гласуване)
    15

Не го плаши а давай да го уредим и да филмираме Марто, ако наистина искаш само кажи. Условието да се снима и да гледаме клипа след това.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Място
    гр. София
    Публикации
    4,048
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    14

Сериозен съм бе Дробе! От това не се умира! Плющя люто - доказано не съм алергичен! То за снимане ще е после в кенефа, ама за шоуто съм навит (да снимам докато ям, а не в кенефа)...

Място
    София
    Публикации
    2,403
    Блог Публикации
    2
    Точки (при гласуване)
    11

Коя е най-лютата чушка, която си опитвал? Защото ако най-лютото, което си ял е българска шипка, стой далеч от тези чушки. Аз, който отглеждам (и ям) Шоколадово хабанеро (около 350 000 единици) не смея да я опитам... Прави си сметката.
    Aз наблягам на Румънската шипка, дето стават жълти при зрелост. И на мен са ми интересни споменатите видове, ама да не разводняваме оръжейната тема...

Място
    Балчик - Bergen
    Публикации
    1,779
    Точки (при гласуване)
    15

Сериозен съм бе Дробе! От това не се умира! Плющя люто - доказано не съм алергичен! То за снимане ще е после в кенефа, ама за шоуто съм навит (да снимам докато ям, а не в кенефа)...
    Ок, уговорено е Mad Dog да вземе чушка, знае се с чушкочовека.

Място
    София
    Публикации
    1,936
    Точки (при гласуване)
    7

Лари има само сухи- поставена му е бойна задача да достави пресни. Цъфтели сега.

Място
    Разград
    Публикации
    466
    Блог Публикации
    5
    Точки (при гласуване)
    5

Плющя люто - доказано не съм алергичен!
    Цитат Мнение на edoors Преглед на публикациите
    И на мен са ми интересни споменатите видове, ама да не разводняваме оръжейната тема...
    И на двама ви обещавам да изпратя по една чушка от моите хабанеро (дано да стане разсада). Ще говоря и с моя познат за по една чушка Тринидатски скорпион.

Място
    Варна
    Публикации
    3,007
    Точки (при гласуване)
    16

V A R N A - 10
    CROSS-COUNTRY
    ENDURO AND TROPHY
    ...TO THE LAST BREATH...

Място
    София
    Публикации
    2,403
    Блог Публикации
    2
    Точки (при гласуване)
    11

И на двама ви обещавам да изпратя по една чушка от моите хабанеро (дано да стане разсада). Ще говоря и с моя познат за по една чушка Тринидатски скорпион.
    Ще бъда благодарен! Сега (след визуализацията на Пламен Тенев) поне знам какво да очаквам! И, признавам си, никога не съм го виждал, още повече вкусвал!

Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследенПоследен

Сходни теми

1. Как да си изберем ски!
    От Захари Коровски(Zahari007) във форум Ски & Сноуборд
    Отговори: 33
    Последно мнение: 02-02-13, 16:36
  2. Как да изберем сноуборд
    От Захари Коровски(Zahari007) във форум Ски & Сноуборд
    Отговори: 9
    Последно мнение: 07-03-12, 22:24
  3. спрей за самозащита
    От glasman във форум Оръжие, бойни действия, тактика и стратегия