Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет и инфо за Jeep Cherokee Sport 2.5 i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет и инфо за Jeep Cherokee Sport 2.5 i

Здравейте колеги!
    Скоро закупих Jeep Cherokee Sport 2.5 i 95 г. дълга база,десен волан много запазен външно и вътрешно,но с проблем с паленето!
    Купих го на доста ниска цена като си направих сметка,че и на части да го пусна ще съм напред с парите.
    От една седмица насам се заинатих,че ще го оправя защотото много ми допада и наистина е доста запазен.
    Човека от който го купих каза,че както го е паркирал и на следващия ден не е искал да запали(върти но не пали).
    Джипа е с газова уредба заради което първото което ми хрумна е,че може бензиновата помпа да е изгоряла(пали само на безин) и дадох директно на плюс клапана и изпарителя,но уви нищо не се получи!
    След това решихме,че може да е имобилайзера(той е мисля заводски на таблото до ключа и се активита е едно като буксичка) но така и не разбрахме?
    Замерихме бубината в която при контакт влиза 12 волта за секунда и изчезва някаде,а самата бубина на мерене с мултицет показва 1 ом!
    Делкото върти!
    Открихме на каде отива кабела по който влиза 12 волта ток и изчезва в бубината и стигнахме до черна кутия в десния калник(десен като си с лице към фаровете),но не можахме да разгадаем дали това е електронното запалване или компютъра!
    Кутията е с платка залята със силикон и в нея влиза колям клупонг с много пера,но нещо е побългарявана и на едно място е изронен силикона чак до чиповете,а видимо там е влизала вода!
    Моля дайте информация каква е кутията и съвет дали от нея идва проблема с паленето или друго може да ни е убегнало.
    Благодаря предварително за информацията.
    Пускам няколко снимки на кутията!
    Прикачени файлове
    NO PAIN NO GAME!
    Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
    gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Re: Съвет и инфо за Jeep Cherokee Sport 2.5 i

Да те питам, датчик на коляновия вал проверявал ли си го, а това от снимките ми прилича на компютъра на джипа, не съм 100% сигурен де, защото нямам такъв джип, но на 5.2 изглежда подобно външно.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

Коментар

От: Съвет и инфо за Jeep Cherokee Sport 2.5 i

Не се мъчи сам да разгадаеш кое какво е.
      Закарай го на диагностика,сам ще си каже всичко.
      JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
        Не се мъчи сам да разгадаеш кое какво е.
        Закарай го на диагностика,сам ще си каже всичко.
        Че ще го закарам то е ясно,но въпроса е,че джипа е в Старозагорско и доста разходки с влака си направих до сега,но май ще трябва пътна помощ за към София а тя ще ми излезне ......
        NO PAIN NO GAME!

Коментар

Здрасти, това дето си го снимал е компютъра на колата. За да провериш дали имаш ток на свещите, се изважда една свещ, въртиш и гледаш дали има искра. Ако има искра - завиваш свещта, и с една спринцовка впръскваш малко бензин в смукателния колектор. Ако пак не запали, значи е датчик или друг проблем, който измества ъгъла на искрата (искрите не се появяват в точния момент и съответно не пали)
          Неща, които можеш да провери:
          - Дистрибутор (делко)
          - Кабели на свещи - дали някой не е прекъснат или окислен
          Но като чета историята, ми се навяват мисли, че предният собственик много добре знае, че има проблем с компютъра...

Коментар

Намери някой от Стара загора
            с такъв или подобен джип й идете заедно
            Land rover 2.5 tdi
            0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от ivanminkov1981 Преглед на мнение
              Замерихме бубината в която при контакт влиза 12 волта за секунда и изчезва някаде,
              се си мисля че при контакт 12в трябва да е постоянен там /имобилайзера също не е за пренебрегване/ а замервал ли си при въртене на стартер дали идва пак 12в на бубината.все пак най лесно е да намериш някой с тестер в стара загора да го прочете.ако не се лъжа в стара загора имаше морга с джипки ако имат компютър за твоя модел може да тестваш.дано не се окаже той.за инфо Engine Control Module (ECM Computer) в уса е около 200-250$ от рокауто-Жоро цска,но мисля че тук по моргите ще има и по евтинки
              0898230174 - ТАТЕ

Коментар

Не е имобилайзера. Когато има проблем с него, мотора пали, работи 2 секунди и гасне.
                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Ясно е,че ще трябва да ида на диагностика,а и моргата за джипки в Стара Загора ще провера!
                  Иначе кабелите и делкото са здрави.
                  Имобилайзера също не е за изключване защото този не е от типа да запалиш и да загасне малко след това ако не е деактивиран,а този просто не ти позволява изобщо да завъртиш ако не е деактивиран!
                  Интересно ми е само от компютъра към бобината тока който влиза в нея постоянен ли е или импулсен?
                  NO PAIN NO GAME!

Коментар

Според мен на тази бобина няма постоянно 12v. И пак да те питам датчик колянов вал проверявал ли си ?
                    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
                    http://www.facebook.com/JeepBG
                    LZ1GGC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X