Рок динозаври от 20.03.2012г. - тук
Благодаря ти Таня. Бях много разхвърлян и припрян заради селски изпълнения в не-Offroad простаранството.
Ето и самото парче загадка от предишното предаване:
http://vbox7.com/play:9b5e99d8
Обещавам следващия вторник да съм подреден като обръснат редник в строя. Всички сигнали и песни да са ми наред в предаването и да кажа нещо смислено за "Рок и религия"... макар да знам, че никой не се интередруса от това...![]()
Рок динозаври от 20.03.2012г. - тук
Здравейте, Perito! Това, че повечето хеви металистчета, които познаваш, като чуят Стоунс и Бийтълс им става лошо, въобще не говори добре за тях. Вярно е, че има добри нови групи, но нали предаването се казва "Рок динозаври" и му е такава тематиката! И аз ще се радвам, ако има и предаване за по-нови стилове музика, но това е такова и нека си остане такова. "...младите поколения предпочитат нови банди и хич не им дреме за старите дедовци." Аз също съм млад и слушам както нови така и стари банди и почти не познавам хора, които "като чуят Стоунс и Бийтълс им става лошо", а и съвсем умишлено ги избягвам! "...в България масово се предпочита съвсем друга музика, но тая нема не ми се подхваща..." Каква музика според теб се предпочита? И защо смяташ, че познатите ти са критерий за това каква музика се предпочита. "...Предполагам, че почитателите на джаза също страдат от факта, че тяхната музика не е официалната музика." Кое не му е официалното на джаза? Джаз се слуша масово, както в българия, така и в цял свят. Много от българските джазмени са световноизвестни (за разлика от другите стилове). Може би имаш в превид, че не се пуска по комерсиалните медии и евровизия... Както и да е... Според мен трябва да има такива предавания, точно за да се разграничим от слушателите на комерсиалните медии с музика, която се налага и е некачествена. И нас рокаджиите ни има и искаме да слушаме радио. Пожелавам успех на водещите и да продължават все така.![]()
Според мен не е нужно да се отбягват младите хора, които не слушат Бийтълс и Стоунс. Нали все пак сме от семейството на рока! А това, че ти харесваш тези групи, говори добре за теб!
Каква музика се предпочита в България ли? Чалга, разбира се!
Като казвам "официална", има предвид най-слушан стил музика.
Дай Боже, да има повече такива предавания, за да поддържаме РОКЪТ жив!
Отговори на някои от тези въпроси - днес в "Рок Динозаври" - 19 - 21 ч. с проф. Емил Ботев, България. Темите: Рок и религия, Рок и дух, Рок и начин на живот.
Ще качите ли и днескашното предаване, че изпуснах 1 час?
Слушах предаването с интерес. Позволете ми да се повторя: Дай, Боже повече такива предавания! Има какво да се научи, лично аз се обогатих и музикално, и духовно. Благодаря на водещия и госта!
Рок и начин на живот. Това е интересна тема. Веднага се сещам за Джанис Джоплин, Джим Морисън, Кърт Кубейн и др. Предлагам тази тема да влезе в някое от следващите издания.
Браво на Рок Динозаври! Впечатлена съм. Рядкост е такъв синхрон между водещ и гост. Малко ми беше. До вторник![]()
Предаването от 27-ми март "Рок динозаври" може да чуете тук
Вторник, 3 април, 19-21 ч. Рок и сатанизъм, а?!
Не знам какво мислите за цялото предаване на Вальо, но независимо от раждащите се и умиращи през април, които оставиха твърде малко време за Негово Сатанинско Величество, финалният акорд бе зашеметяващ. Академик Найденов, благодаря ти! Аааа, благодаря ти и за онзи, който влязъл във водата до ... Мъди Уотърс![]()
Записът от "сатанинското" рокпиршество с Вальо Найденов от 3 април може да се слуша и изтегли от ТУК!
Pink Floyd are a state of mind. The Alien mannikins too.
Много ми хареса, темата е страшна!!! Нали ще има продължение? Знам за едни парчета, като се слушат наопаки се чуват сатаниски послания.
Точно за тези парчета ще стане дума и не само за тях. Имам фрагменти записани наопаки и ще видим.
В такъв случай чакам с нетърпение предаването! Поздравления за темата!
19-21 ч - "Тяхно сатанинско рок величество".
Гледайте - ако сте го пропуснали - да го изтеглите и чуете преди Великден, защото... "техни сатанински височества" по празниците някак... И не гонете децата от стаята - има какво да научат; трашът и рапът не са единствената Музика.
Записът вече е ТУК!
На 17 април се свалят шапки в чест на родени между 14 и 23 - Ritchie Blackmore, Allan Clarke (The Hollies), Gerry Rafferty, Felix Pappalardi (Mountain), Alan Price (The Animals), Steve Marriott (The Small Faces, Humble Pie), Peter Frampton, Robert Smith (The Cure), Ace Frehley (Kiss), Roy Orbison, Doug Clifford и Stu Cook (Creedence Clearwater Revival), Barbra Streisand и още няколко...
Предаването от 17 април вече е налично за сваляне и слушане ТУК!