Днес сутринта джипа не щя да запали. Жена ми с двете дечурлига се почувства доста обезсърчена пред замръзналия джип.
Температурата беше - 22°
Както и да е, има таксита, въпроса с транспорта беше решен.
Отидох преди час да го запаля - верно, не ще. Явно много студено му е било на хайвана.
Подадох ток - добре, че си имам хубави, гъвкави и дебели кабели...
С триста зора запали.
И след малко, като го преместих, видях, че под двигателя има локва масло - около една квадратна педя.
На пръв поглед не можах да огледам повече - стори ми се, че капе от масления филтър.
Преместих се на друго място, и отбелязах, че капането е с интензитет малка капчица за минута и половина.
Прегледах нивото на маслото, ама то при работещ двигател не е показателно.
Следобед имам час за сервиза - да го вдигнем на подемника ( ако не е замръзнал и той, де) и да огледаме.
Въпроса ми е, какво мога да очаквам като причина за теча? Като евентуални идеи ми идват - повреденсо уплътнение на масления филтър, или механичната му повреда - уж е на скрито място..
Двигателя си работи идеално, без подозрителни шумове...
Давайте идеи, че съм силно притеснен.
Температурата беше - 22°
Както и да е, има таксита, въпроса с транспорта беше решен.
Отидох преди час да го запаля - верно, не ще. Явно много студено му е било на хайвана.
Подадох ток - добре, че си имам хубави, гъвкави и дебели кабели...
С триста зора запали.
И след малко, като го преместих, видях, че под двигателя има локва масло - около една квадратна педя.
На пръв поглед не можах да огледам повече - стори ми се, че капе от масления филтър.
Преместих се на друго място, и отбелязах, че капането е с интензитет малка капчица за минута и половина.
Прегледах нивото на маслото, ама то при работещ двигател не е показателно.
Следобед имам час за сервиза - да го вдигнем на подемника ( ако не е замръзнал и той, де) и да огледаме.
Въпроса ми е, какво мога да очаквам като причина за теча? Като евентуални идеи ми идват - повреденсо уплътнение на масления филтър, или механичната му повреда - уж е на скрито място..
Двигателя си работи идеално, без подозрителни шумове...
Давайте идеи, че съм силно притеснен.
Коментар