Бих искал да махна този огромен капак от вратата и да пробвам без него, само с компресор в багажника. Все пак си стърчи едни 20см извън бронята и паркирането ще е по-лесно без него. Та се чудя колегите тук дали изобщо някога са ползвали тази резервна гума? Би трябвало по-големите гуми да се пукат по-трудно или нещо съм се объркал?! Резервната ми си е още от завода, няма вид на много ползвана. То е ясно че има голяма доза късмет, но една статистика би ми помогнала да взема решение. Мислех да я набутам отдолу - няма място, отгоре - ще стане като Париж-Дакар, а в багажника на късата база...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Без резервна гума?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Без резервна гума?
И аз така - за 6 години една гръмнала гума, по телефона се обадих на приятел, който ми донесе от къщи друга, цялата работа около час ми отне.Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.
Коментар
-
Взимай 2 спрея за ремонт на гуми и един комплект шила с фитили и карай смело, ако става въпрос за асвалт. Иначе по горите е хубаво да си я носиш, че ако разпориш гума нищо друго не помага."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
А сега де - шах! Резултата е 2:2 и съмненията остават! В руските форуми пишат че ефекта от тази кутия на магистралата е като парашут и без нея разхода падал с половин литър?!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Резервната гума е задължителна по закон
§ 36. В чл. 139, ал. 1 се създава т. 4:
“4. Снабдени със следното оборудване:
а) обезопасителен триъгълник;
б) аптечка;
в) пожарогасител;
г) светлоотразителна жилетка;
д) резервен комплект сменяеми лампи за устройствата за осветяване и светлинна сигнализация;
е) стандартно резервно колело или резервно колело/гума за временно ползване, когато превозното средство е оборудвано с тях от производителя.”
прието 2006 г.Последно редактирано от droba; 11-01-12, 16:14.О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
аз пък ще ти кажа, че срещу разумна цена ще те оттърва от излишната джанта, ако е 16", алуминиева и от Фронтера Б
п.п. много от колите излизат оригинално без резервно колело, така че изискването на занона малко увисва във въздуха - как на органите на КАТ на пътя ще разберат оригинално има ли, няма ли оригинално?Последно редактирано от bushiDO; 11-01-12, 17:00.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Настрани от факта че е задължителна, на мен джип без гумата отзад, някакси ми "куца" като гледка.
Освен това играе добра роля за разпределението на теглото. Все пак една оборудвана джипова гума с джанта не тежи колкото такава за лека кола.
Не бих и няма да я махна.
Компресора и фитилите са си едно на ръка.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение....... на мен джип без гумата отзад, някакси ми "куца" като гледка.
П.П. Кой Ви го казва!!!! Човек с гуми 265Х75Х16 и резервна 255Х65Х16но все пак е нещо (ако не за друго поне за гледка)
Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
Тъй де, какъв е тоя жип дето няма гумище на вратата. Просто си е част от хармонията на визията,поне за мен.
И другото как точно пречи на паркирането назад като поне моята е на поне метър над земята и обикновенно виси над леките автомобили!
И виж на аватара ми за какво друго полезно нещо служи!!!!
Аз гласувам за резервно колело !Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Аз на джиповете ги свалям и седят на сухо. Нося само по разходки. В града или наблизо не ги нося. Когато са добри гумите и караш грамотно, рядко ти се налага да ползваш. От много години не съм сменял гума на моя кола, поради невъзможност да се продължи след напомпване. За мен е недоразумение такава тежест да ми виси на вратата. На двете леки коли съм сложил "патерици", но с тях пътувам доста надълго."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Гумата си трябва, каквото и да си говорим!Едно, че Закона си го иска, второ че не пречи много, и трето че някой път, ако ти потрябва помощ, при положение че мобилния има обхват, трудно можеш да обясниш къде си, камо ли да ти донесат гума с джанта точно за твоя джип.Всички знаем, че колите днес се правят от икономисти, не от инженери, а щом първите са решили, че резервната гума, ключа и крика, не са излишни екстри ненужно вдигащи продажната цена, явно е добре да ги има. Това, разбира се, ако джипчето се кара не само по асфалт.Последно редактирано от emil5koff; 11-01-12, 20:59.
Коментар
-
Това за задължителната резервна гума не ми хареса - не обичам да давам повод да ме изнудват! Даже се чудих дали ще ми направят проблем на прегледа в края на месеца ако я махна, ама сега вече не се съмнявам! Явно почти на никой не му пречи особено това чудо, а ми прави впечатление че на последните екземпляри 2002/2003 няма гума на вратата - сигурно е отдолу като на Исузуто.Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003
Коментар
-
Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеТова за задължителната резервна гума не ми хареса - не обичам да давам повод да ме изнудват! Даже се чудих дали ще ми направят проблем на прегледа в края на месеца ако я махна, ама сега вече не се съмнявам! Явно почти на никой не му пречи особено това чудо, а ми прави впечатление че на последните екземпляри 2002/2003 няма гума на вратата - сигурно е отдолу като на Исузуто.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар