Бих искал да махна този огромен капак от вратата и да пробвам без него, само с компресор в багажника. Все пак си стърчи едни 20см извън бронята и паркирането ще е по-лесно без него. Та се чудя колегите тук дали изобщо някога са ползвали тази резервна гума? Би трябвало по-големите гуми да се пукат по-трудно или нещо съм се объркал?! Резервната ми си е още от завода, няма вид на много ползвана. То е ясно че има голяма доза късмет, но една статистика би ми помогнала да взема решение. Мислех да я набутам отдолу - няма място, отгоре - ще стане като Париж-Дакар, а в багажника на късата база...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Без резервна гума?
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
От: Без резервна гума?
И аз така - за 6 години една гръмнала гума, по телефона се обадих на приятел, който ми донесе от къщи друга, цялата работа около час ми отне.Степента на уважение е правопропорционална на калибъра на цевта и обратнопропорционална на разстоянието от нея.
Коментар
-
Взимай 2 спрея за ремонт на гуми и един комплект шила с фитили и карай смело, ако става въпрос за асвалт. Иначе по горите е хубаво да си я носиш, че ако разпориш гума нищо друго не помага."Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Коментар
-
А сега де - шах! Резултата е 2:2 и съмненията остават! В руските форуми пишат че ефекта от тази кутия на магистралата е като парашут и без нея разхода падал с половин литър?!Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
Резервната гума е задължителна по закон
§ 36. В чл. 139, ал. 1 се създава т. 4:
“4. Снабдени със следното оборудване:
а) обезопасителен триъгълник;
б) аптечка;
в) пожарогасител;
г) светлоотразителна жилетка;
д) резервен комплект сменяеми лампи за устройствата за осветяване и светлинна сигнализация;
е) стандартно резервно колело или резервно колело/гума за временно ползване, когато превозното средство е оборудвано с тях от производителя.”
прието 2006 г.Последно редактирано от droba; 11-01-12, 17:14.О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!
Коментар
-
аз пък ще ти кажа, че срещу разумна цена ще те оттърва от излишната джанта, ако е 16", алуминиева и от Фронтера Б
п.п. много от колите излизат оригинално без резервно колело, така че изискването на занона малко увисва във въздуха - как на органите на КАТ на пътя ще разберат оригинално има ли, няма ли оригинално?Последно редактирано от bushiDO; 11-01-12, 18:00.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
-
Настрани от факта че е задължителна, на мен джип без гумата отзад, някакси ми "куца" като гледка.
Освен това играе добра роля за разпределението на теглото. Все пак една оборудвана джипова гума с джанта не тежи колкото такава за лека кола.
Не бих и няма да я махна.
Компресора и фитилите са си едно на ръка.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
И аз така мисля!!!!!Незнам за другите но аз също немога да взема твърда позиция защото хем е хубаво като се спука да имаш хем немога да си представя да я сменя!Като се сетя колко калории ми отива докато ги свалям за смяна на накладките........направо неискам да се сещам камоли да го правя.Но пак като се замисля ако се наложи е хубаво да имаш!Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение....... на мен джип без гумата отзад, някакси ми "куца" като гледка.
П.П. Кой Ви го казва!!!! Човек с гуми 265Х75Х16 и резервна 255Х65Х16
но все пак е нещо (ако не за друго поне за гледка)
Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
LZ1NES
Коментар
-
Тъй де, какъв е тоя жип дето няма гумище на вратата. Просто си е част от хармонията на визията,поне за мен.
И другото как точно пречи на паркирането назад като поне моята е на поне метър над земята и обикновенно виси над леките автомобили!
И виж на аватара ми за какво друго полезно нещо служи!!!!
Аз гласувам за резервно колело !
Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
Коментар
-
Аз на джиповете ги свалям и седят на сухо. Нося само по разходки. В града или наблизо не ги нося. Когато са добри гумите и караш грамотно, рядко ти се налага да ползваш. От много години не съм сменял гума на моя кола, поради невъзможност да се продължи след напомпване. За мен е недоразумение такава тежест да ми виси на вратата. На двете леки коли съм сложил "патерици", но с тях пътувам доста надълго."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Гумата си трябва, каквото и да си говорим!Едно, че Закона си го иска, второ че не пречи много, и трето че някой път, ако ти потрябва помощ, при положение че мобилния има обхват, трудно можеш да обясниш къде си, камо ли да ти донесат гума с джанта точно за твоя джип.Всички знаем, че колите днес се правят от икономисти, не от инженери, а щом първите са решили, че резервната гума, ключа и крика, не са излишни екстри ненужно вдигащи продажната цена, явно е добре да ги има. Това, разбира се, ако джипчето се кара не само по асфалт.Последно редактирано от emil5koff; 11-01-12, 21:59.
Коментар
-
Това за задължителната резервна гума не ми хареса - не обичам да давам повод да ме изнудват! Даже се чудих дали ще ми направят проблем на прегледа в края на месеца ако я махна, ама сега вече не се съмнявам! Явно почти на никой не му пречи особено това чудо, а ми прави впечатление че на последните екземпляри 2002/2003 няма гума на вратата - сигурно е отдолу като на Исузуто.Honda XL600LM, 1987
Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016
Коментар
-
не е отдолу! - на последните модели просто няма резерва гума! аз съм така - 2003 г. а за КАТ повярвай ми няма абсолютно никакъв проблем! както вече казах, много от колите вече са без резервна гума. вместо това имат някакви китове за поправка.Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнениеТова за задължителната резервна гума не ми хареса - не обичам да давам повод да ме изнудват! Даже се чудих дали ще ми направят проблем на прегледа в края на месеца ако я махна, ама сега вече не се съмнявам! Явно почти на никой не му пречи особено това чудо, а ми прави впечатление че на последните екземпляри 2002/2003 няма гума на вратата - сигурно е отдолу като на Исузуто.В Космоса никой няма да чуе писъка ти....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар