Лош късмет. Счупен е сайтът, от който са. Късно съм ги видял.
derhunter: единият дебел и тежък а другият само тежък
Понеже картинките незнайно защо изчезнаха, предлагам едни други за 7 полюсен накрайник и 13 полюсен, който показва не само буксата, захранването от към колата ами дори и ел.инсталацията на ремаркето. И понеже не се знае дали пак няма да изчезнат, няма да ги давам само като препратка, ами ще ги прикача към поста. Графиката не е с високо качество, но все пак е разбираема.
Ето и за 13 полюсен извод
За съжаление невъзможността за редактиране на предишни постове прави така че някои неща се дублират.
Направих двете ремаркета и колата по тази схема за европейски стандарт.Пробвахме с други коли едната внесена от Холандия другата от Италия( двете не са пипани откак са влезли в България) и резултатът беше плачевен отговаряше само десен мигач и габаритите.Защо се получава така,Колеги? Нали целта на този европейски стандарт е да са заменяеми различните ремаркета и влекачи.Ако може някой да качи схема с която да не се налагат корекции при смяна на колата.
Веселин Петров-0899885777
при лош контакт /замърсени или хлабави клеми/ също понякога не свети каквото трябва... масово продаваните щекери са с плачевно качество...
помогнете да открием откраднатите двигатели [url]http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=59117[/url]
Схемата е правилна! Към днешна дата всичко си работи правилно и няма никакъв проблем.Имаше малък проблем в свързаването който отстранихме с един приятел(електоринженер). Сега работят с всяка кола която е свързана по евростандарт.От време на време едното го давам на приятел който кара Пасат Б4. Там куплунга е по различен ( по малки и повече на брой крачета). Проблема го решихме като си купи адаптер за преход между двата типа.Благодарности на колегите които помогнаха.Направих двете ремаркета и колата по тази схема за европейски стандарт.Пробвахме с други коли едната внесена от Холандия другата от Италия( двете не са пипани откак са влезли в България) и резултатът беше плачевен отговаряше само десен мигач и габаритите.Защо се получава така,Колеги? Нали целта на този европейски стандарт е да са заменяеми различните ремаркета и влекачи.Ако може някой да качи схема с която да не се налагат корекции при смяна на колата.
Веселин Петров-0899885777
Buksa Remarke.jpg
това е от мен![]()
Вярна ли е схемата, че по горната на пдф-а нищо не разбирам? Иначе благодаря много!
http://www.campertrailers.org/traile...ng_diagram.htm това са различните варианти на куплиране. Както виждате има няколко 7-пинови. Поради тази причина е възможно да има и "цветомузики". Това обаче е европейския стандарт, който е желателен за България buksa_remarke_167%5B1%5D.jpg
[I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]
аз лично не съм я пробвал, но ако ми се наложи ще е по този начин
Някой виждал ли е по магазините преходници (адаптери) за букса на теглич от 13 пина (за каравана) към букса със 7 пина (за ремарке)?
Последно редактиран от svi ; 03-05-11 в 20:51
Малко късен отговор, ама понеже и аз търсих такива неща, и открих, а междувременно гугъла, ми изкара и тая тема, та ако на някой му е полезно...http://www.escadra.bg/%D0%B0%D0%BA%D...B8%D1%87%D0%B8
Цецо
Имайте предвид, че твърдите преходници не са мъдра идея. Вземете нещо, което има кабел - ако и 10 сантиметра.
Пичове, има някаква разминавка май ... на кртинката, с уж европейския и американския стандарт, европейската букса нещо не е в ред. Снимките под буксите са огледален образ на схемите. Още повече - изброяването, което дава по-горе колегата ghost, се вързва на снимките, но не и на схемите.
Та кое в края на краищата е вярното?
На кръст ли се четат или просто който е сглобявал картинката е блял някъде? Днес в КАТ са се заяли с ремаркето на баща ми и е леко бесен, та искам да знам със сигурност кой е крив и кой прав.
Змей Горыныч: Вот такой вот я загадочный зверек!
Все не знам, тези схеми откъм лицето ли се гледат или откъм кабелите?
От към лицето се гледат.
Схемите са правилни и точни. Няколко ремаркета и тегличи съм вързал вече по европейската схема, всичко е ок.
Не веднъж съм закачал ремаркетата и на други автомобили - всичко работи перфектно.