Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda HR-V гори масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Honda HR-V гори масло

Здравейте, отскоро съм собственик на HR-V(1.6, 105 коня, 4X4) и проблема е следния: гори страшно много масло( около 1 литър на 1000 км ). Не пуши отзад синкав дим, но ауспуха е много мазен и черен. Гледал съм за течове и няма. Маслото е Castrol Magnatec. Моля дайте идеи за това на какво може да се дължи проблема. Благодаря предварително!!!

От: Honda HR-V гори масло

Като за начало пробвай с някакво по хубаво масло купено най-вече от сигурно място. Много ментета се продават. Аз от начало карах ЦР-В то с един Valvolin 10/40 и същата работа за 5-6000 км. не можеш пръчката да топнеш. Сега карам с оригинално масло Мицубиши 10/40 и няма грижи, колко сипа толкова точа. Даже не се налага до доливам след време. Имай и още нещо в предвид - всички мотори на Хонда ако ги държиш предимно в обороти (караш по спортно над 5000 оборота ) си горят маслото.

Коментар

Масло в радиатора имаш ли? Погледни и свещите,която е мазна,там е проблема, гарнитура,спукана глава,износен цилиндар...и тн!
      KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Че какво толкова странно? Бива ли Хонда да не гори масло?

На тези двигатели често им се случва. Обикновено им се спичат маслените сегменти, другото е наред.

Имам приятел който смени 3 Сивика с 1,5 и 1,6 мотори и си е нещо обичайно. Поразрови се във форума на Хонда. Доста е коментирано.

И друго - винаги спирай и мери маслото на едно и също място, след като колата е стояла повече време без да работи.
        Последно редактирано от bullet_pk; 08-12-11, 13:04.
        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Благодаря за отговорите! Ще пробвам със смяна на маслото като за начало (както беше написал един колега малко по-нагоре) и ще се надявам на положителен резултат. Имам и още един въпрос: не мога да намеря копче с което да си занулявам километрите ( аз им казвам дневни ). В книжката дават, че има някакво копче на таблото, но аз там нямам никакво. Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от kostaabace Преглед на мнение
            Благодаря за отговорите! Ще пробвам със смяна на маслото като за начало (както беше написал един колега малко по-нагоре) и ще се надявам на положителен резултат. Имам и още един въпрос: не мога да намеря копче с което да си занулявам километрите ( аз им казвам дневни ). В книжката дават, че има някакво копче на таблото, но аз там нямам никакво. Благодаря предварително.
            Колега, колкото ХРВ-та съм видял досега, всичките имат копче (пада се в долната част по средата на километража). Като се натисне веднъж и сменя режима ("дневни") със общи километри. Като си на "дневни" и го задържиш 3-4 сек. занулява. Какво стана с теч-а на масло? Че и при мен нещо проблема е долу горе сходен на твоя. Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от honest Преглед на мнение
              Колега, колкото ХРВ-та съм видял досега, всичките имат копче (пада се в долната част по средата на километража). Като се натисне веднъж и сменя режима ("дневни") със общи километри. Като си на "дневни" и го задържиш 3-4 сек. занулява. Какво стана с теч-а на масло? Че и при мен нещо проблема е долу горе сходен на твоя. Поздрави!
              Проблема с маслото още не е отстранен колега. Маистори гледаха за течове, мериха компресията, гледали са свещите и там още неща ми казваха, че са правили, но всичко е наред. Този месец ще гледам да сменя маслото с друго и се надявам да заспи. А отосно километрите съм сигурен, че нямам копче там. Гледал съм но нямам нищо.

Коментар

Копче има на 100%,просто не го виждаш.Много често при този модел след сваляне на таблото с уредите,някой джамбази не обръщат внимание,че при монтирането на декоративната пластмаса го затискат.Просто трябва да я демонтираш и монтираш правилно,успех!
                ОффРоуд Клуб БАЛКАН 4x4-Враца

Коментар

И при мен изненада .

Преди седмица-две проверявах маслото и беше над половината на щеката.
                  След което имам ... грубо 400-500 км., днес реших да проверя как е и е едва до първата дупчица на щеката .

Маслото е кастрол магнатек 10W-40 купено от местно сервизче, колата не е карана в обороти.

Като за начало ще сменя доставчика и ще се доверя на форумният .
                  Но има вероятност да не е от това. Течове поне на първо четене не се забелязват, антифриза е чист, ауспуха е черничък (преди това бях с дизел и не съм сигурен как трябва да изглежда)
                  Ще взема да сваля пак свещите, ама и от тях не разбирам какво точно да им гледам. Малко след като я бях взел ги свалях и ми се видяха добре, не бяха очернени или пък побелели.

Ако работата опира до сегменти, някой може ли да сподели ориентировъчно какви пари излиза галимацията.

п.п. забравих да спомена общия пробег от смяната на маслото до сега е 1000 км
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

това излиза към половин литър на около 500 км, което е страшно много. Колата трябва да пуши яко при такъв разход на масло. Виж си свещите как е там положението и мисли за смяна с друго масло, купено от сигурно място. Дано да е това. Поздрави!
                    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Колега, тези двигатели са склонни към по-висок разход на масло. Почети тук руснаците си имат и специално тема за разхода им на масло.
                      http://hrv-club.ru/forums/index.php?showtopic=244
                      От ХРВ-тата които аз съм виждал всички без една са били с чернички ауспуси..Тази с чистия ауспух обаче беше витековия двигател.
                      От трите марки масло които съм пробвал на моето HRV (за 4+ години пробег) - Honda, Motul 6100 синерги, Тотал кварц (всички плусинтетика 10W40) при мен най-малък разход дава Мотула. Надявам се като смениш марката масло, разхода му да ти влезе в по-поносими граници и да не се вкарваш във филми с ремонти. Поздрави!

Коментар

Шантава работа
                        Взех един литър масло от същото, в тубата от 4л от пълната му смяна, беше останало приблизително половин литър. Та досипах това + 1 литър, запалих двигателя и изчаках да загрее, малко форсиране (отзад по цимента останаха/изплюва някакви сажди ). След това изгасих мотора и половин час е седял в покой, сега отидох да проверя до къде е нивото ами то е над горната граница с почти толкова колкото е разстоянието между мин.-макс. на щеката.
                        По принцип събира 3.3л масло, беше под минимума сутринта като го мерих и предположих, че си е почти без масло.
                        Едно уточнение, сутринта като вадих да видя как е нивото (т.е. когато установих липсата му/разхода) колата си беше седяла от вчера така, не е палена, не знам до колко времето може да му е свило "сърмите" Абе странно ми е как долях 1.5л и отиде доста над максимума.

И само да питам, това ще му пречи ли, или ще си го "изяде" това излишното така или иначе?!?

п.п. взех, че източих излишъка, ами събра до горе литровата тубичка, сега е на максимум, останалото у багажника
                        Последно редактирано от mohera; 06-03-13, 15:49.
                        Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                        И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                        вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Колега, моя съвет е да не бързаш с ремонтите! Пробвай първо с друго масло от друг доставчик.В другия форум ти писах и да внимаваш много с наклона на колата, че оказва голямо влияние върху нивото на маслото. Мери нивото винаги когато колата е спряна на едно и също място и при студен двигател за да сведеш грешката до минимум. Повечето масло също е вредно за двигателя. Според мен направо го сменяй с друго. Налей точно 3 литра, това е ниво долу горе 2-3 мм под максимума и го следи стриктно всеки ден на едно и също място и студен двигател и чак след това ще може да се каже дали го гори, дали е било от масло менте, дали си за сегменти както и др. предположения
                          HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                            Шантава работа
                            Взех един литър масло от същото, в тубата от 4л от пълната му смяна, беше останало приблизително половин литър. Та досипах това + 1 литър, запалих двигателя и изчаках да загрее, малко форсиране (отзад по цимента останаха/изплюва някакви сажди ). След това изгасих мотора и половин час е седял в покой, сега отидох да проверя до къде е нивото ами то е над горната граница с почти толкова колкото е разстоянието между мин.-макс. на щеката.
                            По принцип събира 3.3л масло, беше под минимума сутринта като го мерих и предположих, че си е почти без масло.
                            Едно уточнение, сутринта като вадих да видя как е нивото (т.е. когато установих липсата му/разхода) колата си беше седяла от вчера така, не е палена, не знам до колко времето може да му е свило "сърмите" Абе странно ми е как долях 1.5л и отиде доста над максимума.

И само да питам, това ще му пречи ли, или ще си го "изяде" това излишното така или иначе?!?

п.п. взех, че източих излишъка, ами събра до горе литровата тубичка, сега е на максимум, останалото у багажника
                            Внимавай като мериш колата да е максимално хоризонтална.Веднъж и аз купих 1 литър масло без нужда. Добре че,преди да налея проверих пак и маслото се беше в норми
                            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Ами на мен ми се струва, че разстоянието между минимум и максимум на щеката е по-малко от на други коли и затова се влияе много от това къде е спряна колата.
                              Honda CR-V, 2001 147 h.p.
                              Citroen C4, 1.4 vti

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X