Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики във возията на Самурай?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлики във возията на Самурай?

Някой имал ли е възможноста да се вози в Самурай преди 91 и след 91,за какво става въпрос... моя Самурай от 86-та е яко дървен обесниха ми че на такъв от 91-96 доста по добре била работата от към окачване.Някой с лични наблюдения?

От: Разлики във возията на Самурай?

Първоначално публикуван от cerebral Преглед на мнение
    Някой имал ли е възможноста да се вози в Самурай преди 91 и след 91,за какво става въпрос... моя Самурай от 86-та е яко дървен обесниха ми че на такъв от 91-96 доста по добре била работата от към окачване.Някой с лични наблюдения?
    Моят е 92г. ,испанска сглобка и широки мостове .Карал съм на колеги SJ413,съответно 86 и 90 г. -японска сглобка .
    Така,че наблюдения имам...,но не мога да направя обективно сравнение понеже единия от джиповете не е с оригинално окачване, а другия страда от пълна липса на поддръжка!
    Действително моята машинка е по-добра ,но не само в окачването , а като цяло.Затова нещата са трудно съпоставими.

Със сигурност знам,че като започват европейското производство на SJ413 , испанците от Santana Motors правят промени по конструкцията на рамата и поставят по-меко ресьорно окачване!!!!
    т.е. разликата трябва да се търси не само в годината ,а и в мястото на производство!

П.П.От 98г. има с модифицирано шаси и пружинно окачване.....................

Коментар

Да трябваше да спомена че моето е Сантана, и на това ако викате меко возене...

Коментар

Може проблема ти да се крие в гумите и/или/ тяхното налягане.
        kia sportage 2.0 128 h.p.

Коментар

Може и проблема да е в прекрасните пътищаЩото мойта табуретка я пробвах по един участък на новостроящата се Тракия и много ми хареса.После слязох на пътя по който вървят камионите дето строят магистралата мале-е-е-е.Добре,че нямам пломби.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Да трябваше да спомена че моето е Сантана, и на това ако викате меко возене...

Е ..."меко" е относително!
            Не го сравнявам с Фронтерата(ДБ).Става въпрос за различни конструкции и технологии.
            Имайки предвид обаче ,какво конструктивно представлява Самурая ,аз съм много доволен от възможностите му...... ,най-вече за това ,че отговарят на моите възможности за поддръжка!

Коментар

По принцип му куца най вече окачването.
              А колкото за налягането опитал съм всичко от една атмосфера на горе до две същата лагерна количка си е.
              Чета разни статии за шпренгване или нови ресьори ама никой не казва на 100% да това и това направи и ще омекне окачването.
              Незнам какво да правя колата не е толкова лоша стига да не ми ставаше лошо докато карам

Коментар

Не е само твоят така колега, на това междуосие и на ресьорно окачване няма как да е др.яче.

Коментар

По принцип му куца най вече окачването.
                  А колкото за налягането опитал съм всичко от една атмосфера на горе до две същата лагерна количка си е.
                  Чета разни статии за шпренгване или нови ресьори ама никой не казва на 100% да това и това направи и ще омекне окачването.
                  Незнам какво да правя колата не е толкова лоша стига да не ми ставаше лошо докато карам

С ресьорно окачване може да се направи да вози меко,но тогава няма да я ползваш за разходки по пресечен терен.
                  Наистина ще се превърне в лагерна количка само за пред кафенето.

Погледни това окачване....
                  http://www.cardomain.com/ride/335637...suzuki-samurai

Коментар

Минчев какво имаш предвид под може да се направи да вози меко аз не го ползвам за пресечен терен дай предложение?
                    Aз много се кефя на лоурайдарите ама за такова окачване трябва да продам къщата си.
                    Търси се решение на проблема под левовата равностойност на джипа

Коментар

Минчев какво имаш предвид под може да се направи да вози меко аз не го ползвам за пресечен терен дай предложение?
                      Aз много се кефя на лоурайдарите ама за такова окачване трябва да продам къщата си.
                      Търси се решение на проблема под левовата равностойност на джипа
                      Няма решение на проблема .... приемаш че караш Самурай ,ако ли не просто го продай и си купи нещо голяма.
                      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Здравейте колеги,ЧНГ!

През коледната вканция най-после намерих време да гресирам ресьорите.Возията заначително се подобри.Приятно съм изненадан от резултата.

Коментар

Каквото и да правиш повечето мнения в форума са че няма да омекне като на кола с пружини.За това и аз се чудя да наливам ли пари в тази идея шпренгване и т.н.
                          Последно редактирано от cerebral; 03-01-12, 13:51.

Коментар

Каквото и да правиш повечето мнения в форума са че няма да омекне като на кола с амортисьори.За това и аз се чудя да наливам ли пари в тази идея шпренгване и т.н.
                            Наливайки пари в шпренгване се приготви и за наливане на кинти за нови ресори, опитът поне така показва Шпренгваните не живеят дълго. Доста е писано тук по тази тема.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Наливайки пари в шпренгване се приготви и за наливане на кинти за нови ресори, опитът поне така показва Шпренгваните не живеят дълго. Доста е писано тук по тази тема.
                              To по принцип тука никъде не е писано ако това и това направиш ще завози като кадилак, всеки пробвал нещо другия го оплюл че няма да има резултат от това което е направил.Пък и критерия за возия на все е различен ама аз слизам от жигула така че моя критерий е доста занижен от към комфорт и все пак недоволствам от возията.Ама няма писано 100% ако направиш това ще ти се омекоти возенето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X