Дано местото на тази тема да е в този раздел,ама като ,че ли не става да е на друго место........донесоха ми 15 кг. подходяща кайма и поради липса на други идеи


,реших да я направя на суджук.
Споделете, ако искате, рецептите, по които вие приготвяте суджук....Аз ще опиша моята.....:
- Конско месо - 7 кг.
- Свинско месо - 4 кг.
- Овче месо - 4 кг.
-Подправките: на 1 кг. месо по 5 гр., сол, черен пипер,чубрица,червен пипер, 3 с,л, захар, 3 смлени червени люти чушки и от близкия пазар едно пакетче готова подправка за суджук, в която част от гореописаните подправки има печена царевица и други подробности,които няма да описвам и да споменавам фирмата,защото може да прозвучи като реклама.......вкуса на каймата стана невероятен..пробвах и сурова и на скара...ще видим като поизсъхне...
Това количество в два легена, четири-пет дни бъркане,мачкане и омесване,който както иска да разбира....не можах да ги изтрая и днес ги напълних и ги провесих на терасата....от тук на сетне следва сушене и всяка вечер занимавка с точилката върху специално отделена за целта дъска за рязане на хляб, която се ползва само за това....,и за да не ги кацат мухите

в една тенджера солена вода колкото да плува яйце....накисвам ги там и отиват навън...не знам това със солената вода го пробвам за първи път...дали ще има смисъл....някой да разкаже ако е пробвал.
Кажете ми дали не избързах малко...
Улисах се в писане, а мислех да кача и малко снимки.....ЕТО ги и тях.....очаквам мнения и съвети.....

.....лука просто си беше там....няма нищо общо със ситуацията и темата....



,реших да я направя на суджук.Споделете, ако искате, рецептите, по които вие приготвяте суджук....Аз ще опиша моята.....:
- Конско месо - 7 кг.
- Свинско месо - 4 кг.
- Овче месо - 4 кг.
-Подправките: на 1 кг. месо по 5 гр., сол, черен пипер,чубрица,червен пипер, 3 с,л, захар, 3 смлени червени люти чушки и от близкия пазар едно пакетче готова подправка за суджук, в която част от гореописаните подправки има печена царевица и други подробности,които няма да описвам и да споменавам фирмата,защото може да прозвучи като реклама.......вкуса на каймата стана невероятен..пробвах и сурова и на скара...ще видим като поизсъхне...
Това количество в два легена, четири-пет дни бъркане,мачкане и омесване,който както иска да разбира....не можах да ги изтрая и днес ги напълних и ги провесих на терасата....от тук на сетне следва сушене и всяка вечер занимавка с точилката върху специално отделена за целта дъска за рязане на хляб, която се ползва само за това....,и за да не ги кацат мухите


в една тенджера солена вода колкото да плува яйце....накисвам ги там и отиват навън...не знам това със солената вода го пробвам за първи път...дали ще има смисъл....някой да разкаже ако е пробвал.Кажете ми дали не избързах малко...
Улисах се в писане, а мислех да кача и малко снимки.....ЕТО ги и тях.....очаквам мнения и съвети.....
Докато каймата беше извън червата я пробвах и на аромат много ми хареса,а жената не можа да се сдържи и метна две хайдушки кюфтета...уж за проба де...едното на скара другото го изпържи....бяха страхотни.
.......съжалявам че виното още не е станало....
Коментар