Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джимни - бензин или дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джимни - бензин или дизел?

Колеги, знае ли някой защо в Бг няма дизелово Джимни? Търсейки такава машинка попаднах в германското мобиле и на дизелови варианти и доста се озадачих...Аз дори незнаех, че има такива! Дори са в две модификации по отношение на мощността на двигателя (1,5 DDis) - 65к.с. и 86к.с. което също незнам на какво се дължи.
    Та искам да попитам кое е по-доброто: дизеловото или бензиновото? И кое да си вземам...
    Като идеята е, че няма да се ползва в общо известните офф-роуд условия, а само за в града и леки разходки по черни пътища(но пътища!).
    Ако някой има впечатления и информация за двигателите(бензин и дизел) ще се радвам да ги сподели. Кой е за предпочитане...
    И изобщо за модела(след 2004г) като предимства и недостатъци.

От: Джимни - бензин или дизел?

Преди време имаше обява за дизел ,но действително е екзотика за нашия автопазар.
    Причини много...напр.,че бензиновата конфигурация е по-популярна или че се предлагат осн. автомобили 98-02 година,а дизел слагат от 2004 и е по-скъп,и т.н....

Бензин или Дизел?
    Дискусията може да е безкраина и излишна....в крайна сметка надделяват личните предпочитания !

Аз съм фен на "Джимни" ,но от 2 поколение и по-специално на серията "Самурай".
    Разбирам ,че интереса при теб е към 3 поколение,ето и подробна информация-
    http://en.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Jimny

Дизеловата конфигурация се произвежда от Santana в гр .Хаен -Испания.Моторите са на Рено
    -65к.с.-2004г.

-86к.с.-от2005г.
    Поздрави.

Коментар

ако щеш вярвай, вчера изпреварих едно дизелово джимни на Цариградско, червено, караше го жена...

не знам за какви цени и в какво състояние са конкретните екземпляри, които могат да се намерят... също така какъв пробег годишно правиш, но бензинов джип за градско си е скъпо удоволствие, ако не е с АГУ...
      От друга страна, дизеловото ако е с филтър за твърди частици (ДПФ), а това е мн. вероятно за автомобил след 2005г, дава ядове при градско каране... Трябва редовно да се изкарва на дълъг път и то желателно магистрала...

Преди време пробвах бензиново джимни и не ми харесаха 2 неща - иска много газ при потегляне и е доста тясно вътре (ама ДОСТА)...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        ...... но бензинов джип за градско си е скъпо удоволствие, ако не е с АГУ......
        То пък един джип .
        Като е с обем 1.3 колко да му е харча? Колкото на обикновена кола. Точно си е за градско, че се пъха навсякъде.
        Виж, за тясно, не споря. Може и да е тясно някому. За мен не е, но пък и аз не съм Искра Фидосова.
        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
          То пък един джип .
          Като е с обем 1.3 колко да му е харча? ...
          дизела със сигурност харчи по-малко литри
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ето за разликите бензин дизел газ. Това е фабрично с две горива. Всеки може да си направи сметката, в зависимост от количеството каране.
            http://www.vw-lekotovarni.bg/files/b...ivni_fakti.jpg

Коментар

Не вземам никакво отношение по спора "бензин или дизел".
              Просто напомних, че Jimny-то е МПС с малък разход, съизмерим с разхода на лек автомобил. Независимо какво е горивото.
              По мои (лаически) наблюдения, може да се сравни с разхода на лек автомобил с обем 1.6 или 1.8. При всички случаи, харчи по-малко от бензинов "Форд-Мондео" 2.0. Защото това е другата ни кола, чието зареждане пак плащам аз, независимо, че не я карам .
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

ами то джимнито е с размери на Ситроен С1 или добре познатите от миналото "Тико", а "градския" разход на бензинова лека кола 1.6-1.8 си е едни 10л като стой та гледай

Като правило на едно и също купе дизела би трябвало да дава 30% икономия спрямо бензина... Наистина 30% от 10л не са като 30% от 20л, съгласен съм...

Ако аз трябва да избирам от двата варианта, задължително ще се кача да направя по един тестдрайв... Например при Гранд Витарата определено дизела ми допадна повече от бензиновия (2.0и 140кс)...

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение

.....Бензин или Дизел?
                  Дискусията може да е безкраина и излишна.....в крайна сметка надделяват личните предпочитания !.....

Фронтерата ми е дизел ,а Самурая-бензин и....не зная колко горят...Да... ,да никога не съм засичал разхода..!!!!

Знам за тях много др.тех. данни ,като предавателни числа например или диаметър и ход на буталаталата или компресия...ама колко горят не съм засичал (и за това си има таблични стойности).

Мисля ,че на всички е ясно ,че горивата по-евтини няма да станат!!!!!
                  Та питам ,нима не може да се кара за удоволствие (щото ,аз това се опитвам да правя) или трябва да се самозалъгваме с нереални сметки???

ПП.Темата се оспами ...съжалявам....адекватен отговор на запитването на колегата е цитираният пост!

Коментар

в града за удоволствие бих карал само... велосипед...

Коментар

Ще дам и моето мнение придобито за една година.Карам бензиново и го газифицирах с ГИ. и разхода става доста приемлив стига да се смести бутилката на мястото на задното гърне,за да не заема място вътре в и без това тясното купе.Преди карах дизелова кола и с качването на бензиновото Джимни се озорих, вече рядко ми се случва,но при тръгване все още ми се случва да тръгна с малки обороти и да го угася.Лично аз бих предпочел дизел,но цената им все още е непосилно висока за редовия Българин!А относно маневреноста мисля няма конкуренция,даже ще сложи доста леки коли в малкия си джоб,стига да не се включва предния мост!
                      пп.На газ моето харчи 10л на 100км.
                      ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

За сравнение само аз имах Гранд витара 2005г 1.6 а баджанака Джимни 1.3 и разхода ни брше същия и понякога витарата гореше по малко .Определено съм за дизела ако се кара като дизел разбира се!!!
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Благодаря на всички отзовали се по темата!
                          Аз определено съм се ориентирал към дизела 86к.с., но няма къде да го пробвам...
                          От магазина ми обясниха всякакви небивалици и как гърците(не карали) и затова и не давали дизели за Бг, защото централата била там !
                          Както и да е, аз ще го купувам от Германия.
                          Джипчето ми хареса, защото е с цял преден мост и ми се струва здраво и надежно. Освен това има може да се кара на само на заден мост(и парт тайм на 4х4, като има и бавни!) и това много ми допада.
                          Само се чудя дали няма да е тромаво и мудно...
                          Ще се радвам да чуя още мнения за модела като цяло

Коментар

Първоначално публикуван от cicovesko Преглед на мнение
                            как гърците
                            Само да вметна: в гръчко частно лице няма право да притежава дизелов автомобил....... Само бензин за частниците.....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Е, то пъргав дизел не е да няма, ама не му е там силата.
                              http://www.autoblog.com/2007/02/12/d...ver-thinks-so/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X