Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за риболов, зимата?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Джип за риболов, зимата?

Здравейте,
    нов съм във форума и ако има нещо некоректно по темата моля да ме извините Та така замислил съм се за джипка, която ще се ползва предимно за риболов и евентуално за през зимата. Колата ми в момента (Audi A3) е много ниска и направо ми се къса сърцето когато я вкарам по някой черен път ходейки за риба ( за това и не го правя често). Местата по които ходя не са някакви свръх пресечени местности, но ми се иска като тръгна да нямам притеснения "ама от тук дали ще мина .... или ще оставя колата тук и после пеша". Който ходи за риба знае що за багаж се мъкне Както писах джипа може да се ползва и през зимата, но само в рядки случай когато пряспата пред Audi-то е много голяма Сега да ви кажа и какво искам .... нещо което да е ефтино за потдръжка, безпроблемен мотор, няма много значение бензин или дизел..... и да има климатик .... бюджета около 5000 лв., но MAX (това е тавана). Като четох тук из форума май клоня към Vitara или Frontera ..... и още нещо в семейството сме 3-ма, а като се ходи за риба в повечето случай сме 4-ма с една кола така, че е хубаво да има малко повече място

Ами това е чакам мнения и насоки
    Последно редактирано от EXPLOSIVE; 26-08-11, 10:04. Причина: печатни грешки

От: Джип за риболов, зимата?

Щом не търсиш екстремен офроуд, и единственият ти проблем е, че А3-ката се влачи по корем, то твоят автомобил е Honda CRV.
    Не знам, какви са цените в БГ, и дали влиза в бюджета ти, но знам, че в UK CRV-то е #1 в класа си по рентабилност. Рядко се чупи и евтин ремонт. Много добър двг (бензин), огромно вътрешно пространство, прилична проходимост, сравнително нисък разход. А, и можеш да си го караш цяла година, не само зимата, или за риба.

Успех
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Привет колега, не обичам да давам съвети за коли но, хондата определено не става за зимен риболов.Не знам колегата дали е ходил но понякога има кал до уши докато стигнеш водоема.Щях да предложа витара ама не става за 4 човека, та защо не една читава КИЯ Спортидж?
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Kia Sportage сега я загледах .... винаги ми е била чужда тази марка автомобили (никога не съм имал какъвто и да е досег до марката), как са като мотори, окачване потдръжка ... купето гние ли? Като гледам цените в мобилето има прилични "екземпляри" (до колкото може да се прецени по снимки) за по 3500-4000 което ме устройва перфектно. Дайте мнения и за този джип.

Коментар

+ 1 KIA Sportage, но имаи в предвид, че е по асфалтно ориентирана... Няма кои знае какъв просвет, но път зимата няма да те предаде...
          има бързи - бавни...

Иначе ISUZU TROPPER

ИЛИ
          Land Rover Defender

Фртонтерата също става... Снимките са за да се ориентираш какъв им е ПРОСВЕТА

Коментар

Още един глас за Спортидж.

Коментар

За 5000лв бих си взел Чероки някакво или Дискавъри. Зарежи Киата поне мен изобщо не ме кефи.

Коментар

Чероки покрива изискванията ти и доста отгоре. Моят съвет е за четири литровото. Успех в намирането!
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Още един глас за дискавъри.
                  Повече от прилична проходимост, доста здрав, разход около 10/100(дизел), а може и по-малко ако се гали, много голямо вътрешно пространство, добро возене(е, като за джип де), и влиза в цената.
                  А, и евтина поддръжка, но ако се пазарува от Англия.

Но имай предвид,ч е проходимостта зависи първо от шофьора, и веднага след това-от гумите. Ако спестиш парите за гуми все едно си си купил скъпа кола.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз лично бих ти предложил Mitsubishi Pajero Дълга База.Джипа е мн. удобен с голям багажник и подръжката му е нулева.Аз съм привърженик на 3.0 двигателя и бих ти предложил него.
                    三菱帕杰羅
                    Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

Коментар

Към посочения бюджет за покупката също имай предвид, че ще трябват още минимум 1000лв да не кажа 2000.
                      Дискавърито май е най-добре от към поддръжка и т.н.
                      Успех.
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                        За 5000лв бих си взел Чероки някакво или Дискавъри. Зарежи Киата поне мен изобщо не ме кефи.
                        Това може да го каже само човек които не е имал и карал КИА
                        А ако става въпрос за визуалната страна, там пък изобщо няма какво да говорим...
                        Малко са джиповете изглеждащо добре колкото киа-та особено да 2000 г.
                        Всичко друго е квадратно и ръбато

Не мисля, че поддръжката на дискавъри е по-евтина от тази на киа... Но от гледна точка на проходимост е по-добро, но пък ако се сравнява с дефендъра....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:disco1.jpg
Прегледи:1
Размер:16.1 КБ
ID:5298802

П.С. В раздела продавам има доста Дискавъри-та...

Коментар

Определено едно CHEROKEE би ти свършило работа.
                          Това е 2.5 бензин: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Размер:70.9 КБ
ID:5298842 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:79.7 КБ
ID:5298841

4.0 L - класика лично аз бих взел него , защото не е ежедневна кола и нее проблем че гълтори повечко

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Размер:77.2 КБ
ID:5298839 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:91.9 КБ
ID:5298840
                          Поздрави !
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-08-11, 20:09. Причина: Линк към mobile.bg

Коментар

колега, като рибар сменил за 10 години 4 високопроходими возила и в момента избиращ 5-то , мога да те уверя, че проходимостта определено е на заден план - ходенето за риболов е 90-95% дълъг асфалтов път и в най-лошия случай 2-3 километра черен път... Обикновено няколкостотин метра от които 10-20 метра (2-3 места) наистина неприятни за лек автомобил...

Вземи си 4х4, което те устройва като разход, вътрешен обем и цена...

Пък ако искаш да стигнеш наистина недостъпни места по водоемите, вземи си лодка с двигател - сега в сряда ми е последния свеж пример... Една групичка с УАЗ с тракторни гуми и ремаркенце с лодка отзад ( ) правеха чудеса от храброст да обикалят по брега с 30% наклон и камънаци да си търсят място... Накрая 2-те жени от уазката вдигнаха скандал на шофьора, че още им се живее, а и деца возят и защо не оставят колата на равното и да се прехвърлят с лодката

Напоследък дори пускам 6-метров колесар с 5-метрова алуминиева лодка с 25 коня мотор с верния ми пасат, който дори не е 4х4... Но пък дава разход до 7/100 с лодката и се возиме комфортно...

Гледам по-нагоре са ти препоръчали ЛР Дифендър
                            представям си какъв ще е за 4-5 хиляди лв
                            Как ли ще се почустваш на път за Ивайловград (например) с такова возило
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Дефендер, хич не е лесно да се намери - одеве рових... Иначе граничната полиция на Ивайловград кара точно дефендъри
                              И става много интересно когато някои с лека кола тръгне да им бяга по-черен път
                              Високо проходимите возила ги споменах, защото колегата спомена за КАЛ и СНЯГ... Иначе наистина всичко върши работа...
                              Аз ходя за риба с КИА-та, и по сняг отдолу кал съм карал, и по ситен пясък също (в които се затъва) с пълен багажник и кола, и 45-50 градусови наклони съм изкачвал.....

Абе общо взето това дето не може да се мине на 4х4 се минава на 1,2 бавна

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X