Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Извод от раздатка на УАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Извод от раздатка на УАЗ

На раздатачната кутия на уаз има капак където се слага извод за допълнителни приспособления /помпа за пръскане/. Там мисля да сложа помпа за хидравлична лебедка, някой правил ли е подобно нещо и ако е правил нека сподели.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Re: извод от раздатка на уаз

И мен ме интересува подобен вариант.Аз пък бих искал ако е възможно на този извод от раздатката да сложа редуктор за механична лебедка

Коментар

Уазката която продава Иван Попов има такъв редуктор за механична лебедка
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Извода го слагам тои е фабричен но движението идва вътре в купето между предните седалки вала е назад. Как тогава да искарам вал до предната броня за механична лебедка.С маркучите ще ми е по лесно.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Хидравлична помпа защо не сложиш на двигателя (да се задвижва с ремъчна предавка) както е на хидравличните лебедки
          На раздатката ще има полза само когато буксуват гумите и като излезнеш от тази ситуация как ще я навиеш, трябва примерно да караш назад за разпъва а напред за да навива, дори да има разпределител като на ЗИЛ и Виетнамка движението от там въобще не е удачно. Ако е на скоростите триябва да е хванато от първичния вал (дори и да не е наскорост, като пуснеш съединителя да задвижва разпределителя и от там да навива или развива
          Дано не съм те объркал много но надявам се това да ти е от полза
          Поздрави
          Иначе ето подобно нещо на раздатката
          Прикачени файлове
          Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

И друг път съм задавал въпроса - защо всичко трябва да става по най трудния начин?
            Свършиха ли електрическите лебедки? Или тези схеми са по надеждни?
            Някъде из форума имаше една тема дето някой си скъса нервите с една хидравлична лебедка и накрая с взе електрическа.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

когато раздатката е на средно положение се надявам тогава да въри. Част от удоволствието е да се помъчиш и сам да го направиш.

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                когато раздатката е на средно положение се надявам тогава да въри.
                Именно. Иначе си губи всички свой предимства.

Коментар

Aз бях този и още се ядосвам , че не успях да я подкарам . Дано колегата успее , пък дори и да е ей така , за спорта . Ако този вал се върти при положение НЕУТРАЛ на раздатката , какъв му е проблема ?

Коментар

От: Re: извод от раздатка на уаз

Иначе ето подобно нещо на раздатката[/QUOTE]

Интерсува ме от каде може да намеря такяв редуктор и колко струва.
                    За да се сравни като цена механична и електрическа лебедка

Коментар

От: извод от раздатка на уаз

автовишките които продавахме на УАЗ АГП-9, бяха така, стабилизираш пускаш на неутрал и чрез КОМ се зазвижва хидравлична помпа.
                      only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                        автовишките които продавахме на УАЗ АГП-9, бяха така, стабилизираш пускаш на неутрал и чрез КОМ се зазвижва хидравлична помпа.
                        Да не си прибрал някой.

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                          Работих почти 4 години на такава автовишка УАЗ-/главно ремонт на улично осветление по селата-/сериозни проблеми сме нямали,освен леки течове на масло по хидравликата и дребни аварий по управлението/.Много добре е намислена машината и за разлика от почти всички други автовишки позволява работа при силнопресечен терен.Като се включи РК на положение "НЕУТРАЛ" започва да работи хидравличната помпа на автовишката.

Коментар

Става лесно на РК от газ-69,аз имам такъв извод за лебедката,на текезесарката,даже днес забравих да го изключа и пак скъсах въжето.Решил съм да я правя пак само с кардан че вече въжета не останаха.

Коментар

Колега вземиси електрическа лебетка. Защото като сложиш хидравлична ще разчиташ само на нея. Като включиш на неутрал ,вклучваш лебетката ,но изключваш двигателните колела , така разчиташ само на лебетката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X