Здравейте колеги!
Имам нужда от вашият опит и съвети
.Имам Сузуки Lj80/82
година,и както се вижда от годината на "раждане"....някои системи започнаха да се износват.
Конкретното ми питане е за .....
1.НАЛАГА се смяна на четките на електромотора- износени и не правят контакт.С КАКВО СЕ ЗАПОЯВАТ(КАЛАЙ,ПРИПОЙ,СРЕБЪРЕН ПРИПОЙ,ПУНКШВАЙЦ)?При свалянето на ел.мотора,за диагностициране на проблема,установих че е доста топло и имам съмнение
,че обикновеното запояване,няма да издържи и ще се разпадне-апропо,четките се запояват!
2.Силиконовите семеринги,които са на предният мост(от вътрешната страна),от страната на "ябълките"(аз така ги наричам ,защото не знам как се казват
),м/у 2ве черупки и едно тъничко кеченце,са почти пред разлагане от старост
.Днес пообиколих дукяните по Софийската "Цар Симеон"оказа се че ги няма никъде ,а и на всичкото отгоре цената им е 40-45лв/комплект! Има ги само в "Миркат "на ул."Тимок" ,но познайте....55лв.комплекта
(що ли,никак не се изненадах,като се сетя колко ми оферираха за мигачите,преди 2-3г.,когато правих ремонта!!)
ТА ВЪПРОСА МИ Е "някой правил ли е ремонт или подмяна на тези семеринги и КАКВО ,КЪДЕ КОГА....ако се сложи маслоустойчива гума,ще се изпълни предназначението на това уплътнение или .....само с "55лв.комплекта" ще стане работата!!
Благодаря ви проявеното търпение и за съветите(предварително се извинявам за стилови,граматически или други грешки)!
Имам нужда от вашият опит и съвети

Конкретното ми питане е за .....
1.НАЛАГА се смяна на четките на електромотора- износени и не правят контакт.С КАКВО СЕ ЗАПОЯВАТ(КАЛАЙ,ПРИПОЙ,СРЕБЪРЕН ПРИПОЙ,ПУНКШВАЙЦ)?При свалянето на ел.мотора,за диагностициране на проблема,установих че е доста топло и имам съмнение

2.Силиконовите семеринги,които са на предният мост(от вътрешната страна),от страната на "ябълките"(аз така ги наричам ,защото не знам как се казват

ТА ВЪПРОСА МИ Е "някой правил ли е ремонт или подмяна на тези семеринги и КАКВО ,КЪДЕ КОГА....ако се сложи маслоустойчива гума,ще се изпълни предназначението на това уплътнение или .....само с "55лв.комплекта" ще стане работата!!
Благодаря ви проявеното търпение и за съветите(предварително се извинявам за стилови,граматически или други грешки)!
Коментар