Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къса база - Hard Top / Soft Top

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къса база - Hard Top / Soft Top

Здравейте колеги!

Дано не сметнете темата за излишна, но както си нямам работа, така се чудех дали може да се смени твърдия таван с мек таван при къса база Фронтера А ('96г. в случая). Имам предвид ако си купя конструкцията на старо и да си я монтирам само за през лятото - възможно ли е това чисто технологично без намеса на груби режещи инструмнти и дали ще има кофти последствия?

Моля който е по-запознат с да драсне 2 реда, благодаря!

И не се правете, че не ви се кара кабрио
    :)

От: Къса база - Hard Top / Soft Top

Напълно е възможно. Не се реже нищо с флекс, а се разглобява културно и то лесно. Само трябва да си намериш конструкцията и гюрука. А това е по-големият проблем. И да имаш къде да оставиш твърдите неща. Междудругото доста килограми ще свалиш от джипата, ако го направиш. Питай Лозан за частите.

Коментар

Аз съм с мек таван и съм мислил да слагам пластмасов, не е никакъв проблем.Просто махаш единия и слагаш другия.НО,трябва първо да го имаш.Успех.
      Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

Аз преди време смених на моята ОФА КБ мекия таван с твърт такъв.Подмяната е направо елементарна,още имам части от него в къщи,но дреболиите малко ги запилях ако ти трябва нещо пиши едно ЛС.

Коментар

Отзивите ме радват, определено ще си търся мек таван, смятам че не са повече от 150 лв на старо. Благодаря на колегата techo1971 за предложението, ще се възползвам ако се наложи

Коментар

Привет!
            Не знам до колко е целесъобразно всяка пролет да сменяш твърдия с мекия таван и съответно есента отново обратното упражнение. Слушал съм, че след сваляне на hard top-а понякога се появявал теч между него и купето ( нека колеги, които са го правили да споделят дали е така ), а и при каране в гората седящите отзад ще бъдат "маскирани" с кал. В повечето случаи гледам, че колегите заменят soft top с hard top. Не се опитвам да те разубеждавам, но е добре да се постави на кантара от една страна: несъмненото удоволствие от "кабриото" и от другата страна "негативите" на това решение.
            Успех!
            Казано е:
            -"Обичай ближния",
            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Че то Ловеца к`во го бОли кой ше се окаля отзад . Човека си е зад волана и си е на сухо .
              Още повече , че в болшинството от случаите отзад ше са кучетата , което за тях е по-удобно при слизане и качване на пусията . ... а кабриото си е гъзарийка отвсякъде през лятото .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от loweza Преглед на мнение
                Отзивите ме радват, определено ще си търся мек таван, смятам че не са повече от 150 лв на старо. Благодаря на колегата techo1971 за предложението, ще се възползвам ако се наложи
                Въпреки потенциалните негативи , ако го направиш, постни някой коментар за сложността на упражнението и цифровото му изражение.
                ОФА КБ 2.0 '95

Коментар

Разбира се, само че все не ми остава време да се занимавам, а и искам да си помисля малко за потенциалните негативи.
                  Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X