velo dog revolver е общото име, правени са в най-различни работилници в Белгия, Франция, Италия и други страни.........
velo dog revolver е общото име, правени са в най-различни работилници в Белгия, Франция, Италия и други страни.........
Револвера който си показал е белгийски, система "Булдог". Шестзаряден, 38 калибър. Започват да се произвеждат през 1878 година до не помня.
Иначе за велодог револверите е характерно разглобяемия спусък, но този не е такъв.
Виж някъде следи от маркировка на производителя. Трябва да има R с коронка. Рьоне и син е производителя.
Револверчето не е идеално зле.
Много популярен модел модел в началото на миналия век произвеждани са както в европа така и в Англия под името Бритиш Булдог . Чувал съм че и в Русия са произвеждани с прибиращ се спусък и са били популярни под името казашки револвери и по някъкъв начин са ги носили в ботушите нещо като оръжие последен шанс .
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
|
|
Специално за показания модел спусъка и скобата са липси, автора да не си помисли че спусъка е сгъваем/прибиращ се. А тези които са със сгъваем спусък са велодог, при тях липсва спускова скоба. Като се прибере спусъка напред и стават по компактни. Но те са с малък калибар и малък заряд и са предназнаени за други работи, но стават и за последен шанс.
Какъвто и да е револвера.....дано да е образец от преди 1900г........защото иначе не е добре..........
Защото трябва(ло) да го предаде в МВР и по-точно е трябвало да съобщи за него без да го разнася насам-натам....
Чл. 18а. (Нов - ДВ, бр. 99 от 2002 г.) (1) Който намери взривни вещества,
огнестрелни оръжия и боеприпаси, незабавно уведомява органите на
Министерството на вътрешните работи, без да нарушава месторазположението им.
(2) При наследяване на вещите по ал. 1 наследникът в срок седем дни от
откриване на наследството иска разрешение от органите на Министерството на
вътрешните работи за съхраняването или носенето им.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Kuzdov,мислех си, че тук пишещите любители на оръжието са на ясно с нормативната база......,но май съм се лъгал.....за съжаление!!!
Просто трябва малко повече четене, а от 19.09.2010 год. до сега мина доста време.......
От тогава е в сила Закона за оръжията боеприпасите взривните вещества и пиротехническите изделия иииии благодаря за конкретния цитат....
driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Привет лошото е че родният ни закон не прави осезаема разлика между съвремено и историческо оръжие.Тои за това този екземплят най вероятно е в това сустояние .Със здраве!
Чл. 26. Който наруши разпоредбите на този закон или правилника за
прилагането му относно реда за производството, търговията, съхранението и
употребата на взривни вещества, огнестрелни оръжия и боеприпаси, се наказва с
глоба от 500 до 2000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание, или с имуществена
санкция в размер от 1000 до 5000 лв.
"Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
Неизвестен мъдрец
Напълно прилично състояние.
Само не го подкарвай със шкурки, пили, и четки. След това няма да е нищо, и няма да струва също нищо.
По закон тая древност не е оръжие, за него няма и патрони. Може да го продадеш за не много пари, или да го реставрираш за себе си, за не малко пари.
Благодаря на всички които са дали информация.
Ще потърся в Ст.Загора или наоколо реставратор.
Не мисля да го продавам и реставриран или не ще си стои в механата.
В понеделник ще проверя в полицията как стоят нещата.
А пищовчето ще го намеря утре.![]()
........................
Иван Маринов
CRF 250 X
Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!
Най-добре ги покрий някъде за момента. Да, развалина е, не може да стреля, очевидно не е нищо повече от сувенир.... но може да се наложи това да се доказва, посредством безброй приключения! По предишния закон имаше поне една граница, 1870 година, до която всичко беше свободно. Дори и по-късно производство, важното е системата да е до 1870 и да не се произвеждат модерни боеприпаси за конкретното желязо. Настоящият закон е формулиран така, че уж има една година 1900 /звучи като дори по-лек режим/, но една точка 5., едни други съображения..... и в крайна сметка в момента НИЩО не е свободно, всяко нещо е оръжие. Гориш дори, ако имаш нещо, което прилича на оръжие /тапешник/ или нещо, което с известно преправяне може да стане огнестрелно /всяко парче метална водопроводна тръба, например, тъй като от нея може да се приспособи някакъв тъпкач или друго подобно/. Ситуацията е трагична, неслучайно на тържествата за 3 март опълченците бяха разоръжени, с празни ръце, вместо с архаичните Крънки. Срам и позор!
Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...
Сигурен съм, че си много съвестен гражданин, затова - най-добре е изобщо да не намираш такива предмети...
Всички ние тук, само разглеждаме някакво изображение, на което сме попаднали в мрежата!
Беседа на свободна тема, надали някой в полицията ще си даде труда да ти изнася. Мисля, че участника PARAPONERA, е в състояние да ти разясни много подробности при добро желание. Може би - на ЛС.
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!