Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско с бойлер ... подгряване на малкия охладителен кръг.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско с бойлер ... подгряване на малкия охладителен кръг.

Не съм открил топлата вода, има много писано.
    Това е моето решение с ел. подгревател от Ситроен 2.0HDI на малкият кръг на парното . Има ефект, двигателя загрява доста по-бързо.
    Монтажа е с две 35А релета и копче на таблото .

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF4506.jpg
Прегледи:1
Размер:122.7 КБ
ID:5917672 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF4507.jpg
Размер:139.1 КБ
ID:5917673 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF4509.jpg
Размер:136.2 КБ
ID:5917674 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF4510.jpg
Размер:165.6 КБ
ID:5917671
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-02-11, 15:34.

От: Диско с бойлер ... подгряване на малкия охладителен кръг.

Ако има как освен реотан да се добави и помпа и да се включват на 220 волта 5 мин. преди да вляза да паля зимата ще е супер.
    VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнение
      Ако има как освен реотан да се добави и помпа и да се включват на 220 волта 5 мин. преди да вляза да паля зимата ще е супер.
      Освен това искам и да ми обува чорапите сутрин. Че ме мързи.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Има, разбира се. А ако ги сложиш на тапите в блока и помпа не трябва.

Коментар

Тарга, в тоя ред на мисли и други работи мога да не правя ако колата ги вършеше
          Мисълта ми беше за устройство, което лесно да се монтира - реже се маркуча, 2 скоби и куплинг за ток! Без много заигравки по блока. Пък и ще може да се ползва и на друга кола!
          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Майтап бре. Верно си е хитрина.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От къде да си намеря такова бойлерче?
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Колега аз съм го взел от Берлинго2.0HDI , намира се на маркуча за парното зад акумулатора .Има ги и на Пежо с такъв двигател . По моргите много , много не го знаят . Цена за пазарлък около 50лв.

Коментар

Имам го същото и на берлинго 1.6 дизел. А морга с такива кошници съм забелязал на пътя за с. Равно поле, след като минеш под магистралата. Сега като се замислям, мога и аз да бодна такъв бойлер. Паджерко не би изпитал трудност с двата акумулатора и 90ампера алтернатор???

Коментар

Зависи колко свещи му свържеш. Всяка е по 20А, 90 ампера алтернатор на празен ход трудно ще изкара повече от 60, хем и за двигателя трябват някакви ампери. Има такива джаджи с 2,3,4 свещи. Можеш да ги пускаш една по една, разбира се.

Коментар

Тарга, в тоя ред на мисли и други работи мога да не правя ако колата ги вършеше
                      Мисълта ми беше за устройство, което лесно да се монтира - реже се маркуча, 2 скоби и куплинг за ток! Без много заигравки по блока. Пък и ще може да се ползва и на друга кола!
                      Има такъв подгревател - монтират ги на стационарни дизелагрегати. На 220 със щекер се включва . Един колега си монтира на голфа и като дойде сутрин мушка кабела в контакта и така цял ден , до края на работния ден де . Имай предвид че са много слаби , ще направи 30-40 гр. на антифриза. Монтаж с две скоби на горното водно съединение към радиатора.
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Имал съм на голфче нагревател 220В оригинално... Боднат директно в блока...
                        Правеше около 40-50С на целия блок, което си е практически загрял двигател...
                        Доколкото си спомням - бе около 400Вт...
                        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

@Ivo-police би ли разяснил повече подробности относно монтажа на бойлера, какъв му е диаметъра на тръбите, как го управляваш, какъв ти е алтернатора, акумулатора, абе всичко каквото се сетиш, че много се заинтересувах.

Коментар

По груби сметки 2 свещи по 20 ампера ще си работят безгрижно с повечето алтернатори /около 60-80 ампера/. Освен че свещите загряват водата, алтернатора ще натоварва малко двигателя и ще помага за по бързото му загряване. Като позагрее малко и тръгнете, включваш фатовете, пускаш вентилатора на парното и гасиш "самоделното парно". За алтернатори над 100 ампера май няма да е проблем да си работи с почти всичко включено.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Такова "бойлерче" съм виждал на няколко Hyundai-a. Това което е писал Ясен по-нагоре за празен ход обаче го няма на колата. Единствено можеше да ги пускаш когато колата работи и подпомага малко по-бързо загряване. На Outback-a който го имам отдолу на блока има една букса която е в гаража да си го закачаш да загрява. Но това само на това субару съм го виждал. То е производство за Канада. Аз обмислях да си сложа такова от голфче, но за сега ме устройва колко бавно загрява камиона Ще видя зимата при -20
                              LR Discovery 300Tdi 1996
                              Subaru Outback 2.5 1998
                              Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X