Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диско с бойлер ... подгряване на малкия охладителен кръг.
Свий
X
-
Диско с бойлер ... подгряване на малкия охладителен кръг.
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-02-11, 15:34.Тагове: Няма
-
От: Диско с бойлер ... подгряване на малкия охладителен кръг.
Ако има как освен реотан да се добави и помпа и да се включват на 220 волта 5 мин. преди да вляза да паля зимата ще е супер.
VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
-
Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнениеАко има как освен реотан да се добави и помпа и да се включват на 220 волта 5 мин. преди да вляза да паля зимата ще е супер.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнениеАко има как освен реотан да се добави и помпа и да се включват на 220 волта 5 мин. преди да вляза да паля зимата ще е супер.
Коментар
-
Тарга, в тоя ред на мисли и други работи мога да не правя ако колата ги вършеше
Мисълта ми беше за устройство, което лесно да се монтира - реже се маркуча, 2 скоби и куплинг за ток! Без много заигравки по блока. Пък и ще може да се ползва и на друга кола!VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp
Коментар
-
Майтап бре. Верно си е хитрина.За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Имам го същото и на берлинго 1.6 дизел. А морга с такива кошници съм забелязал на пътя за с. Равно поле, след като минеш под магистралата. Сега като се замислям, мога и аз да бодна такъв бойлер. Паджерко не би изпитал трудност с двата акумулатора и 90ампера алтернатор???
Коментар
-
Зависи колко свещи му свържеш. Всяка е по 20А, 90 ампера алтернатор на празен ход трудно ще изкара повече от 60, хем и за двигателя трябват някакви ампери. Има такива джаджи с 2,3,4 свещи. Можеш да ги пускаш една по една, разбира се.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kekek Преглед на мнениеТарга, в тоя ред на мисли и други работи мога да не правя ако колата ги вършеше
Мисълта ми беше за устройство, което лесно да се монтира - реже се маркуча, 2 скоби и куплинг за ток! Без много заигравки по блока. Пък и ще може да се ползва и на друга кола!На нас клиренс ни трябва , не скорост
Коментар
-
Имал съм на голфче нагревател 220В оригинално... Боднат директно в блока...
Правеше около 40-50С на целия блок, което си е практически загрял двигател...
Доколкото си спомням - бе около 400Вт...Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Коментар
-
@Ivo-police би ли разяснил повече подробности относно монтажа на бойлера, какъв му е диаметъра на тръбите, как го управляваш, какъв ти е алтернатора, акумулатора, абе всичко каквото се сетиш, че много се заинтересувах.
Коментар
-
По груби сметки 2 свещи по 20 ампера ще си работят безгрижно с повечето алтернатори /около 60-80 ампера/. Освен че свещите загряват водата, алтернатора ще натоварва малко двигателя и ще помага за по бързото му загряване. Като позагрее малко и тръгнете, включваш фатовете, пускаш вентилатора на парното и гасиш "самоделното парно". За алтернатори над 100 ампера май няма да е проблем да си работи с почти всичко включено.
Коментар
-
Такова "бойлерче" съм виждал на няколко Hyundai-a. Това което е писал Ясен по-нагоре за празен ход обаче го няма на колата. Единствено можеше да ги пускаш когато колата работи и подпомага малко по-бързо загряване. На Outback-a който го имам отдолу на блока има една букса която е в гаража да си го закачаш да загрява. Но това само на това субару съм го виждал. То е производство за Канада. Аз обмислях да си сложа такова от голфче, но за сега ме устройва колко бавно загрява камионаЩе видя зимата при -20
LR Discovery 300Tdi 1996
Subaru Outback 2.5 1998
Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар