Здравейте! Някой разглобявал ли е кормилна кутия- от известно време наблюдавам теч от семеринга, отдолу откъм хебела. Възможно ли е да се смени на място, като се смъкне само хебела, или трябва да се разглоби цялата кутия?

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Теч от кормилна кутия на PAJERO '95

Свий

X
- 

От: Теч от кормилна кутия на PAJERO '95
Инфото, което сте дали със сигурност е полезно, ама за мене е само картинки и нЕкви букви между тях
.
Въпросът ми е: когато течът е само от долната страна(т.е. откъм хебела), може ли да се смени семеринга и уплътнението(позиция 1 от картинката) без да се разфасова цялата кутия
Y61
Коментар
 - 

Колега, аз имах същия проблем със секторната на едно чероки, но направихме грешката и я отворихме- благодарение на което сега си търся нова секторна кутия.... Та ако ще го правиш сам това - много внимавай и в никакъв случай не отваряй секторната, пробвай ако стане само с махане на хебела и зегерката която държи семеринга, но ако не става така- потърси професионалисти.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
 - 

Аз точно твоята тема четох, затова питам дали има нещо по специфично, щото от руския линк нищо не разбрах, а гледам, че има бая изписано. Семеринга е ясен, мисля, че като сваля хебела ще мога да го сменя. Само не ми е ясно другото уплътнение дали ще може да се подмени без да се отваря кутиятаПървоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнениеКолега, аз имах същия проблем със секторната на едно чероки, но направихме грешката и я отворихме- благодарение на което сега си търся нова секторна кутия.... Та ако ще го правиш сам това - много внимавай и в никакъв случай не отваряй секторната, пробвай ако стане само с махане на хебела и зегерката която държи семеринга, но ако не става така- потърси професионалисти.

Y61
Коментар
 - 

то има 1 вариант да разбереш - махаш хебела, махаш семеринга и гледаш на вътре има ли достъп до позиция 1 от схемата, макар че така като я гледам тая схема май няма да има достъп до него. Бележи си хебела и оста преди да го извадиш, че при монтажа да не го объркаш. Хебела поне при мен излезе много трудно и не знам дали ще успееш да го направиш всичкото това без да махнеш секторната от колата. И все пак най добрия вариант си остава рециклиране при правилните хора. Ако мога да съм ти полезен с още нещо - пиши.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
 - 

Начинът е да пробваш само със семеринга. Ако продължи теча, означава, че има износване, което води до радиално изместване на изходния вал на кутията при въртене на волана . Това изместване семерингът може да го обира до определени граници и после колкото и да го сменяваш няма полза. Иска си ремонт/смяна.
Коментар
 - 

Този опит го правих и резултата бе 1 месец без теч. Проверих за хлабини няма. Като гледам устройството и ползваните уплътнения мисля, че семеринга е по-скоро за предпазване от външни боклуци/затова оригинално е монтиран с пружинката навънка/ ,а вътрешния е за високото налягане. Такива се ползват и в хидравличните цилиндри по трактори, багери и др., даже в спирачните цилиндърчета са със същия профил. Истината е смяна и на двете при положение, че в оста няма хлабина, което пък лесно се проверява. Поздрави.Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеНачинът е да пробваш само със семеринга. Ако продължи теча, означава, че има износване, което води до радиално изместване на изходния вал на кутията при въртене на волана . Това изместване семерингът може да го обира до определени граници и после колкото и да го сменяваш няма полза. Иска си ремонт/смяна.MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.
Коментар
 - 

Паджерото е 2.5 Турбодизел. Какво значи ''промоция'' ?
А някой знае ли дали са същите като на Паджеро1 '88 ? Защото имам едно такова за донор...Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-02-11, 21:36.На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар