Страница 1 от 3 123 ПоследенПоследен
Резултати 1 до 20 от 57

Тема: Въпрос за булсатком

  1. #1
    Регистрация
    Feb 2009
    Публикации
    95
    Точки (при гласуване)
    6

    По подразбиране Въпрос за булсатком

    От известно време имам булсатком, но още не мога да свикна с допълнителното дистанционно и много ме нервира. Телевизора има слот за карта, но като я сложа, нищо не се получава. Трябва ли нещо по-специално да се прави? Един приятел е на cabletel и е на този принцип и няма никакви проблеми.
    Извинявам се предварително ако има такава тема, търсих но не намерих

  2. #2
    Регистрация
    Feb 2007
    Място
    РУСЕ
    Публикации
    1,214
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Ще свикнеш,аз дистанционното на телевизора го ползвам са да го включа и изключа

  3. #3
    Регистрация
    Jan 2006
    Място
    София
    Публикации
    578
    Блог Публикации
    1
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Колега, опиши стъпките, който си направил. Единственото, което ми хрумва че CA модула не работи с твоя телевизор... Някои изискват пълен рестарт.
    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

  4. #4
    Регистрация
    Nov 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    275
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Телевизора има ли сателитен (DVB-S) тунер? Ако има такъв тунер ти трябва Irdeto Модул и съответно нова карта Irdeto, която ще си вземеш от Булсатком за да работи. Трябва да се нагласят и транспондерите.
    0877 83 30 90 - Жоро

  5. #5
    Регистрация
    Sep 2008
    Място
    София
    Публикации
    4,103
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Човекът "има Булсатком" - вероятно са му дали приемник. Картата вероятно не е Ирдето. Няма начин, само с техния си приемник ще се гледа! Сори!
    Аз свикнах с 3 дистанционни - изброените и още едно за позиционера, дето върти чинията.
    Има едни универсални дистанционни - на който му се занимава.
    Последно редактиран от Rabin ; 23-12-10 в 17:14
    Владимир Илич Ленин: „Потиснатата класа, която не се стреми да си служи добре с оръжието и да го притежава, заслужава да се обръщат с нея като с роби.“ (Собр. соч. 5 изд., т. 30, стр. 153.)

  6. #6
    Регистрация
    Feb 2010
    Място
    Варна
    Публикации
    1,882
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Цитат Мнение на Гена Преглед на публикациите
    Ще свикнеш,аз дистанционното на телевизора го ползвам са да го включа и изключа
    И аз така!Даже на телевизора повече ме дразни
    ОФА X22XE 96г ; Yamaha ТДМ 850
    Не комуникирам с хора, които нямат чувство за хумор !!!

  7. #7
    Регистрация
    Sep 2008
    Място
    София
    Публикации
    4,103
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Сервизните менюта на някои ТВ позволяват директно да тръгва в режим AV (монитор).
    Обаче е опасно да се пипа там от незапознати с модела.
    Владимир Илич Ленин: „Потиснатата класа, която не се стреми да си служи добре с оръжието и да го притежава, заслужава да се обръщат с нея като с роби.“ (Собр. соч. 5 изд., т. 30, стр. 153.)

  8. #8
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    софия
    Публикации
    248
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    карта от булсатком работи само със съответния и декодер .даже пъхната в друг декодер на булсатком не работи
    емил златков
    паджеро 2.5тд

  9. #9
    Регистрация
    Feb 2007
    Място
    РУСЕ
    Публикации
    1,214
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Цитат Мнение на zemo Преглед на публикациите
    карта от булсатком работи само със съответния и декодер .даже пъхната в друг декодер на булсатком не работи
    Ако е Ирдето работи-Георги Стоилов го е описал в пост 4

  10. #10
    Регистрация
    May 2006
    Място
    Перник
    Публикации
    1,100
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Много отдавна булсатком изтеглиха приемниците работещи със свободна карта.Сега всеки приемник е обвързан със своята карта и работи само и единствено в комплект.Кодировката в момента е грифин и булкрипт.
    Румен Николов

    0888 358 572

  11. #11
    Регистрация
    Feb 2007
    Място
    РУСЕ
    Публикации
    1,214
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Цитат Мнение на sineto Преглед на публикациите
    Много отдавна булсатком изтеглиха приемниците работещи със свободна карта.Сега всеки приемник е обвързан със своята карта и работи само и единствено в комплект.Кодировката в момента е грифин и булкрипт.
    Септември месец си взех карта Ирдето от Булсатком и си работя с нея и в Кемпера и в къщи с различни приемници-така,че още дават.

  12. #12
    Регистрация
    May 2006
    Място
    Перник
    Публикации
    1,100
    Точки (при гласуване)
    11

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Изненадан съм.Благодаря за инфото.
    Румен Николов

    0888 358 572

  13. #13
    Регистрация
    Sep 2008
    Място
    София
    Публикации
    4,103
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Цитат Мнение на sineto Преглед на публикациите
    Много отдавна булсатком изтеглиха приемниците работещи със свободна карта.Сега всеки приемник е обвързан със своята карта и работи само и единствено в комплект.Кодировката в момента е грифин и булкрипт.
    Ирдето 2 е валидна кодировка за Булсат. Тук-там по офисите се продават и "свободни" карти за такива телевизори. Някои клиенти държат да гледат на свое оборудване (особено за HD), ако и да им е по-скъпо като цена. Към 80 лева само картата, договорът отделно, но инфото ми не е актуално, знам само, че са скъпи.
    Поларис-медия http://www.polarismedia.rs/ (Булсатком-Сърбия) - също имат Ирдето2 кодировка.
    Последно редактиран от Rabin ; 24-12-10 в 07:50
    Владимир Илич Ленин: „Потиснатата класа, която не се стреми да си служи добре с оръжието и да го притежава, заслужава да се обръщат с нея като с роби.“ (Собр. соч. 5 изд., т. 30, стр. 153.)

  14. #14
    Регистрация
    Jun 2007
    Място
    Aberdeen UK
    Публикации
    1,926
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Само в Ирдето става и да си купиш свободна карта ,повечето телевизори ги продават без картата за PCMCIA с изключение на Сони.
    Аз ползвам приемници Dreambox DM500S заради това че има операциоанна с-ма , мрежова карта и т.н което ми позволява шеринг през интернет . Отделно можеш да браузваш от у-вото в домашния си комп и да гледаш филми през него директно на ТВ-то което е много удобно .Шеринга на картата му през интернет е много приятен защото можеш да я шернеш навсякъде !
    Лудак

  15. #15
    Регистрация
    Feb 2009
    Публикации
    95
    Точки (при гласуване)
    6

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    За много години колеги, извинявам се за късния отговор, но по празниците знаете как е
    Значи първо-телевизора е сони kdl-32s2520/ако на някой му говори нещо/ има DV3, hdmi, hdready.
    http://www.sony.lv/product/t32-s-ser...eType=Overview
    дадоха ми приемник, пише stb-s1000. Монтажистите не бяха от най-любезните, даже хич, измрънкаха
    ми нещо и си тръгнаха, все едно не си плащам !@№@№@№%^%№$
    @Георги Стоилов с този телевизор има ли шанс за това, което си написал?

  16. #16
    Регистрация
    May 2009
    Място
    Сливен
    Публикации
    231
    Точки (при гласуване)
    6

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Като го гледам няма DVB-S.
    Имаш само терестиал което пак е добре и ще можеш да гледаш ефирните като ги пуснат.
    Три вида са тунерите на телевизорите:
    DVB-T терестиал тунер за наземна цифрова телевизия
    DVB-C за кабелна телевизия слага се модул и карта и работи
    DVB-S е сателитен тунер като си има отделен вход за F конектор като на приемника на булсатком слагаш Irdeto модул и карта и гледаш телевизия
    но съм го срещал на много малко телевизори в България.

    П.П. и карти Irdeto все още се намират за по големите ентусиасти и дано да се изчезнат че излязоха доста приемници с ауто ъпдейт
    Последно редактиран от boianpas ; 04-01-11 в 07:14 Причина: допълване

  17. #17
    Регистрация
    Nov 2007
    Място
    Пловдив
    Публикации
    275
    Точки (при гласуване)
    7

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Цитат Мнение на kudrav Преглед на публикациите
    За много години колеги, извинявам се за късния отговор, но по празниците знаете как е
    Значи първо-телевизора е сони kdl-32s2520/ако на някой му говори нещо/ има DV3, hdmi, hdready.
    http://www.sony.lv/product/t32-s-ser...eType=Overview
    дадоха ми приемник, пише stb-s1000. Монтажистите не бяха от най-любезните, даже хич, измрънкаха
    ми нещо и си тръгнаха, все едно не си плащам !@№@№@№%^%№$
    @Георги Стоилов с този телевизор има ли шанс за това, което си написал?
    Не! С този телевизор не можеш да гледаш булсатком без приемник.
    0877 83 30 90 - Жоро

  18. #18
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    София
    Публикации
    719
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Има и друго решение.
    Появиха се разни програмируеми дистанционни. Можеш да си програмираш бутона за пускане да ти пуска ТВ на вход + приемника + домашно кино например. В общи линии решава досадния проблем с 8 дистанционни на масичката.
    LZ1DWW

  19. #19
    Регистрация
    Feb 2009
    Публикации
    95
    Точки (при гласуване)
    6

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Еми мерси момчета, за нов телевизор не се очертават пари скоро, та ще гледам за дистанционно

  20. #20
    Регистрация
    Sep 2007
    Място
    София
    Публикации
    719
    Точки (при гласуване)
    8

    По подразбиране От: Въпрос за булсатком

    Цитат Мнение на kudrav Преглед на публикациите
    Еми мерси момчета, за нов телевизор не се очертават пари скоро, та ще гледам за дистанционно
    Ето това е такова, но е скъпичко.
    LZ1DWW

Страница 1 от 3 123 ПоследенПоследен

Сходни теми

  1. Как се настройва Булсатком в Германия ?
    От andro6 във форум Радиовръзка, комуникация, компютри, електроника, софтуер, GSM
    Отговори: 15
    Последно мнение: 18-11-11, 21:48
  2. Булсатком - зарибявка или...
    От Veni1 във форум Ремонт, майстори и материали
    Отговори: 31
    Последно мнение: 08-07-09, 00:38
  3. АНТЕНА БУЛСАТКОМ
    От Dandi във форум Радиовръзка, комуникация, компютри, електроника, софтуер, GSM
    Отговори: 8
    Последно мнение: 14-10-08, 09:46
  4. Въпрос
    От banjo във форум LAND ROVER
    Отговори: 1
    Последно мнение: 21-07-08, 18:16
  5. Втоти телевизор на булсатком и универсално дистанционно
    От kra_kra във форум Радиовръзка, комуникация, компютри, електроника, софтуер, GSM
    Отговори: 2
    Последно мнение: 17-07-08, 10:27

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •