Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати 21 до 39 от 39

Тема: Въздушно окачване Cayenne

  1. #21
    Регистрация
    Nov 2005
    Място
    София
    Публикации
    1,288
    Точки (при гласуване)
    15

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Това е грешка и покана за сервиз.Явно отчита че компресора не прави достатъчно налягане.Или пък нещо друго,но трябва да се прочете.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

  2. #22
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Май отива на нов компресор ;(
    Няма кой да я чете грешката в града.
    Във Варна може би има, трябва да се поинтересувам къде.
    Абе дано това да е последното което ще правя по тази кола, че взе да ми писва вече.
    Все нещо няма да е наред ;(

    ОФФ:
    Вчера ми отказа задната чистачка.
    Утре съм да я видят що не работи. Може да е бушон, ама аз като не зная
    Като потеглям ми казва че багажника не ми е затворен, а той е затворен добре.
    И там някой датчик не работи ;(
    Абе дреболии ама все свързани със загубено време и сервиз.
    ----------
    Едит:
    Преди няколко дни изпуснах гумата нарочно за да видя дали датчика за гумите работи
    Оказа се че не работи. Мека гума а то нищо не показва
    И сега се чудя що не работи

  3. #23
    Регистрация
    Nov 2005
    Място
    София
    Публикации
    1,288
    Точки (при гласуване)
    15

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Ако датчика отчита,че багажника е отворен,задната чистачка никога няма да заработи.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

  4. #24
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Цитат Мнение на братчеда Преглед на публикациите
    Ако датчика отчита,че багажника е отворен,задната чистачка никога няма да заработи.
    Мммммм..... Не зная. Дано е от това. По-добре това да е причината за отказа на чистачката.
    Абе да си призная честно, откакто е при мен това чудо не съм се усмихнал и то за малко. Вместо тази покупка да ме направи поне малко радостен то обратно
    Стара кола вече няма да купя дори от първи собственик.

    Благодаря ти много Братчед

  5. #25
    Регистрация
    Nov 2005
    Място
    София
    Публикации
    1,288
    Точки (при гласуване)
    15

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Спокойно бе.Като със жените,не знаеш какво ще ти се падне.То пък и за един чисто нов GL какви истории знам.Така че никога не се знае.
    В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

  6. #26
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Сега ще спя спокоен

  7. #27
    Аватара на gogosi
    gogosi е офлайн Утвърден участник | +ПЛ || ДВиП |* МСС *
    Регистрация
    Jan 2008
    Място
    София
    Публикации
    878
    Точки (при гласуване)
    10

    По подразбиране Re: Въздушно окачване Cayenne

    Няма читави майстори тука, на първия дето имахме S ка пак беше имаше някакъв проблем, през няколко месеца сменяхме по някоя бобина. В сервиза я сменят и след няколко месеца пак, все си мисля че някакъв друг проблем е имало ама не разбрахме и така се продаде. А на новия фейс Turbo-то като го взе шефа и да ми се похвали идва да ме повози и се возиме 1 км и кайена гасне на средата на цариградско. Палиме след 1 км пак така. Сипахме бензин догоре нещата се пооправиха, после шефа вика пак му прави така, и то забелязал че като останат определени километри 120-130 някъде до свършване, обажда се на Оркид Спортс кар, че оттам е купен и те викат фабричен дефект. Заради екологията имало няколко бензинови помпи и т.н. та нещо имало проблем с тях и било фабричен дефект да го закараме да го оправят /кой знае какво са забравили ама ние неграмотни и могат да си ни лъжат/. Та оправиха го и с това не сме имали проблем. Още преди да стане 20 000 нещо по предницата все ми се чува да потропва, а ония в сервиза викат няма нищо, явно колкото може повече да изкара преди да го сменят. Иначе общо взето от Турбото сме доста по доволни - като вървене разликата е огромна S а като разход няма разлика. S -ката правеше някъде към 240 а турбото /но новия фейс е 4.8 мотор, а на стария 4.5/ сме снимали км с 295 км, реално някъде към 286 по GPS.
    Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
    http://www.facebook.com/JeepBG
    LZ1GGC

  8. #28
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Принципно са идентични Турбото и С-ката. Аз известно време се двоумях между Турбото 4.5 и С-ката. Натежаха везните към С-ката. С Турбото заради самото турбо ще има ядове и резултата е С-ка. Само се подведох да взема Американската версия (били по-здрави).

    За сега, с това окачване и този компресор ще почакам така известно време.
    Нека потраква компресора, но поне прави въздух за сега
    Предното окачване ми е цялото за смяна, но това е нормално. Носачи горни долни и кормилна щанга

  9. #29
    Регистрация
    Apr 2006
    Място
    София
    Публикации
    429
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Относно датчика на налягането в гумите:Вероятно на всяка джанта,от вътрешната страна,има датчик,който предава информация на компютъра.Захранва се от батерия,която се сменя на около 5 години.Моя СУВ е мазда американче и има такава система TPMS - tire-pressure monitoring system.
    Или колата не си разпознава сменените гуми/джанти.Прочетено от друг форум:

    "I have an '06 Turbo S...I would assume the TPMS is the same. I just installed my winter tires. It takes a little fooling around but you can reset it with the on screen menu. Scroll through the menu to "tire pressure" or "settings" I'm not sure which. It will prompt you with questions like: Did you change tires?
    Summer? Winter? All Season, etc. and it will list the different sizes. Once you do that bring up the screen with the vehicle icon. Instead of the 4 tire pressures there will be 4 blank lines by each wheel. Drive for a while and bingo the pressures will pop up on the screen. I wish I could be more precise but I would rather play with it than read the manual. "

    "you need to hold the "reset" button under tire settings. select winter tires, the size, and then RESET. After that, it should take abour 2 miles, and should hold that in memory from that point on and monitor as well.

    Just did this last week with my 18 winters with tpms. "
    Пътят е целта.

  10. #30
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Факт е, че не ми работи системата за налягането на гумите.
    Проверих всички бушони на таблото от ляво на шофьора, за други не зная къде да търся.
    Не зная и къде е тази батерия (за която спомена) която се сменяла на 5 години.
    Джантите са с датчик 20 цолови. НО защо не работи така и не зная.

    Като се постопли и със свободното време когато съм добре ще се сваля компресора за въздуха да се погледне защо трака.
    Абе трака много яко, докато не спре да помпа
    Лоша работа
    За сега само това са забележките.

    Това за датчика на багажника се оправи ---> грешката е моя
    Натегнал съм машинката да прибира повече задното стъкло и само на единия "зъб" се затваряла, а трябвало два пъти да "щракне"
    Голяма съм калинка Не разбирам, а пипам

  11. #31
    Регистрация
    Apr 2006
    Място
    София
    Публикации
    429
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Батерията на самите датчици,а те са около самата джанта.Пак казвам,така е при маздата ми,предполагам , че може и при теб да е така.

    Това е единия вариант:
    Име:  tpms-sensor-on-rim.jpg
Прегледи: 500
Размер:  20.8 Кб

    а това е друг:
    Име:  tpms%20sensors.jpg
Прегледи: 511
Размер:  33.6 Кб
    Ако не се сменя батерията,тогава целият датчик.Гаранцията им е 5г.може да издържи и повече.
    Пътят е целта.

  12. #32
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    По това което се вижда от вънка (винтила), моя датчик прилича на това от втората снимка.
    Ще се кара така, докато не сменявам гумите Тогава ще се търси батерии......

    Благодаря за инфото

  13. #33
    Регистрация
    Apr 2006
    Място
    София
    Публикации
    429
    Точки (при гласуване)
    12

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    МоляУспех и безаварийни километри
    Пътят е целта.

  14. #34
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Здравейте.
    Бях забравил за проблема на компресора ....., отстранен е проблема (отдавна).
    Оказа се че компресора се захваща с два болта за купето посредством тампони 2 броя, а при мен не бяха захванати и се държеше компресора на кабели и маркучи
    Та като заработи компресора ....... целия започва да "играе" и се удря по купето.
    Закрепихме го с 2-та болта и всичко "заспа".

    По отношение на тази грешка за окачването и сега ми светва.
    Ходих да проверяват дали няма изтичане на въздух от някоя тръбичка, но след проверката се установи няма изтичане.
    Сега продължава да ми дава същата грешка.
    Има вероятност да е от вибрациите по хубавите ни пътища. Предницата ми трака доста и предстои смяна на горни и долни носачи + кормилна щанга. Та след смяната им има вероятност и тази грешка на окачването да не се появява.

    За датчиците за налягането на гумите - нямам такива. Не мисля и да слагам. На 20 цоловите джанти които купих (заедно с гумите) нямало такива датчици и затова не ми работи тази опция.
    Не мисля и да слагам такива датчици. Почти всеки ме съветва това.

    Вече всичко е нормално ......., лека вечер

  15. #35
    Регистрация
    Mar 2011
    Публикации
    4
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Леле... може ли толкова красиви джипове, а с толкова много проблеми... А уж са с традиции... И при леките коли ли дефектират така?

  16. #36
    Регистрация
    Dec 2007
    Място
    София
    Публикации
    1,040
    Точки (при гласуване)
    13

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Цитат Мнение на красимира Преглед на публикациите
    Леле... може ли толкова красиви джипове, а с толкова много проблеми... А уж са с традиции... И при леките коли ли дефектират така?
    Традиции? Това е първия високо проходим автомобил на Порше и като всяко първо нещо е нормално да има проблемчета.

  17. #37
    Регистрация
    Feb 2009
    Публикации
    2
    Точки (при гласуване)
    0

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    здравейте,аз имам същия проблем с въздушното окачване.знае ли някой къде в варна има компетентни хора да го оправят? благодаря ви!

  18. #38
    Регистрация
    Jan 2009
    Публикации
    316
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Проблема е в някой от датчиците на четирите колела, който следят за нивото на окачването.
    На мен ми продължава да се обажда че има повреда в окачването.
    Всичко е проверено. Няма теч на въздух. Нищо не лопа-трака.
    Всичко е сменено, цялата предница (окачване).
    КОлата се държи перфектно.
    Дефекта е в някой датчик. Не съм се ровил да разбера кой е, но е сигурно че е датчик.
    Вече не ме дразни

  19. #39
    Регистрация
    Aug 2009
    Място
    пловдив
    Публикации
    59
    Точки (при гласуване)
    9

    По подразбиране От: Въздушно окачване Cayenne

    Айде и аз да постна със закъснение за грешката, която отчита въздушното окачване (символа е показан на предишен пост). Аз имам Кайен 3.2 2006 година и ми светна по същия начин. В намазаните сервизи само като я закачиха казаха компресор или датчик за нивото. Оказа се жичкаджийски проблем в електрическата инсталация - накакви жички от или около компресора започнали да нагарят и не давали хубав контакт. При това недобро съпротивление ти светва грешка във въздушното, която като загасиш колата изчезва. Като запалиш и тръгнеш след известно време в зависимост от вибрациите по пътя светва отново и така беше всеки път. При мен лечението беше, че ми смениха проблемните жиците с нови такива и от тогава (вече 2500 км. не е светвало). Към колегите с Кайени - не бързайте веднага да давате пари при първата светнала лампа, защото майсторите ни имат за някакви малоумници и като караме такъв автомобил, трябва да ни дерат за глупости. При правилна подръжка колите дори с пробег са изключително здрави и по нашите пътища. Обслужването им не е толкова скъпо, колкото митовете и легендите казват (писани навярно от хора, които са ги гледали отстрани или най-много някой да ги е повозил) и много от частите са ваимозаменяеми с Туарег или Q7.

Страница 2 от 2 ПървиПърви 12

Сходни теми

  1. Отговори: 64
    Последно мнение: 02-04-13, 08:56
  2. Окачване
    От ДиДжейДавел във форум SUZUKI
    Отговори: 1
    Последно мнение: 16-01-10, 00:38
  3. Въздушно окачване на Диско 2 - проблем...
    От ivanomir във форум Land Rover -Систематизирана информация
    Отговори: 21
    Последно мнение: 27-10-09, 17:57
  4. Тойота с окачване Олд ман ему.
    От koko11 във форум Окачвания, лифт и бодилифт
    Отговори: 11
    Последно мнение: 15-02-09, 18:02
  5. Въздушно окачване
    От kvv във форум Сравнения и тестове между марки, модели и функционалност
    Отговори: 17
    Последно мнение: 01-05-08, 06:50

Правила за публикация

  • Вие не можете да публикувате нови теми
  • Вие не мжоете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да добавяте прикачени файлове
  • Вие не можете да редактирате собствените публикации
  •