Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интересен спор - път, скорост и време......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Интересен спор - път, скорост и време......

Здравейте!
    Прехвърлям се от масата направо във форума! Роди се един спор преди време и преди час отново се разпали!
    Надявам се вие тук да помогнете да го решим!

Казуса е следния:
    Движат се няколко единици (автомобили, камиони, колела и т.н.) в една определена посока. В един определен момент тези единици се намират на еднакво разстояние всяка една от друга.
    С каква скорост трябва да се движат отделните единици за да се запази това разстояние между тях по всяко едно време при по-нататъшното им движение?
    Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

От: Интересен спор - път, скорост и време......

Или аз не разбирам правилно въпроса и не намирам уловката, или отговора е лесен на пръв поглед.
    Не трябва ли да се движат с равна скорост, за да се запази разстоянието еднакво м/у тях?

Коментар

Приемаме всякакви предложения! Ще видим на къде клонят везните. Отговора и на мен ми се вижда лесен, но знае ли човек! Някой може да измисли нова физика!

Коментар

Ако разстоянието между тях, трябва да остане същото, като в момента в който се е изравнило /примерно 1км/, скоростта на движение трябва да е еднаква за всички. Пътя е равен на скоростта по времето. За да са на същото разстояние една от друга /1км/, след 1 час примерно, трябва да изминат едни и същи км., демек да карат с еднаква скорост.
        Ако условието обаче, е само да са на еднакво разстояние, което в един момент може да е 1км.,а след час 1,5км. и все пак да са еднакво отдалечени една от друга, тогава може би трябва да смятаме преди да сме сядали на масата

Коментар

разстоянието трябва да е винаги еднакво или в случая както каза ти 1 км. дали след час или ден то винаги трябва да си остане 1 км.

Коментар

Според мен щом времето и изминатия път, са еднакви за всички /приемам, че разстоянието между тях го мери по изминатия път, а не по права/ , няма как третата величина-скоростта да се промени

Коментар

До колкото разбирам казуса, те трябва да се намират на еднакакво разтояние един от друг следователно от единия до другия разтоянието е 1 км, а от него до 3тия примерно пак 1 км. Обаче за посоката ако се има впредвид посока като крайна цел например някакъв град, за да останат на еднакакво разтояние един от друг трябва да спрат да се движат А ако се има впредвид посока като Юг например и те се движат паралелно един на друг, просто трябва да се движат с еднаква скорост... Това е моето мнение, но няма да е лошо ако се даде малко повече обяснение по казуса, защото така ми изглежда малко неконкретизиран

Коментар

Нарочно не искам да давам примери. Просто искам всичко да е чисто теоретично! Приема се, че единиците (защо пък да не са самолети или пък футболни топки) без значение какви са те се движат в една и съща посока последователно с едно и също разстояние една от друга! Тоест то е трябва да е постоянна константа във времето! Следователно каква ще е скоростта на всяка една единица за да се изпълни това условие според вас!?
                Целта е да се съберат повече мнения за да видим ние на кого от нас (аз или ЛЕНИН + поддръжника му) отговора съвпада с вашите.

Коментар

Нека тези единици са хора в автобус. Движат се с еднаква скорост и разстоянието между тях е по една седалка. Елементарно...или аз не схващам условието или...

Коментар

Просто трябва да се движат с еднаква скорост всичките, без значение дали 10, 100 или 1000км/ч.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Айде осветлявай ни малко, че любопитството гложди!

Коментар

Чета, аз тази сутрин какви дилеми нищят момчетата по сряд нощ и си отговарям защо става така
                        Като се има пред вид, че познавам поне двама от спорещите, искрено се съмнявам отговора да толкова елементарен. Или условието не е конкретизирано или нещо друго има. Както е казано - Гледам, няма нищо. Пак гледам, пак нищо. Ама си викам - ааааааа, тук трябва да има нещо
                        Минков, дай пояснения на главоблъсканицата преди целия форум да се е изказал, че скороста на единиците трябва да е еднаква от момента в който са на равни разтояния, ако искат и занапред да ги запазят такива.
                        Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                        0894328706

Коментар

Аз пък чакам г-н Ленин да изкаже своята теза! За мен всичко е ясно вече!

Коментар

А всъщност въпроса е от прост,по-прост: При колонно кормуване,за да се запазят еднакви междините между машините те с каква скорост на движение трябва да се движат.
                            А. Всички машини се движат с абсолютно еднаква скорост (примерно 50 км/ч) / тезата на Минков/
                            Б. Всяка следваща машина се движи със скорост по-голяма от тази на предишната (примерно първия 50км/ч -втория 51 км/ч и т.н.) /моята теза/
                            Това са ми го втълпили още във "Вилхема",но не мога да си намеря букварите по управление на автомобила,за да цитирам точно.
                            Иначе то снощи беха едни сметки,едно викане, .....

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                              А всъщност въпроса е от прост,по-прост: При колонно кормуване,за да се запазят еднакви междините между машините те с каква скорост на движение трябва да се движат.
                              А. Всички машини се движат с абсолютно еднаква скорост (примерно 50 км/ч) / тезата на Минков/
                              Б. Всяка следваща машина се движи със скорост по-голяма от тази на предишната (примерно първия 50км/ч -втория 51 км/ч и т.н.) /моята теза/
                              Това са ми го втълпили още във "Вилхема",но не мога да си намеря букварите по управление на автомобила,за да цитирам точно.
                              Иначе то снощи беха едни сметки,едно викане, .....
                              Не става! Ще се застигнат! И аз гласувам за еднаквата!
                              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X