Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как са заплатите към днешна дата?

С тая "стъкмистика", дето и изпращаме формуляри с глупости и с това, че никой не декларира истинските заплати / освен тия които имат не повече от 5 човека персонал/, не е ясно как вървят реалните плащания за труд!

Изключвам талантите, специалните и тарикатите!

За какви пари реално работи днес примерно сервизен работник или продавач или пазач..

Говоря за масовия случайан грамотни хора, с мерак за работа...

От: Как са заплатите към днешна дата?

Това е като кое първо яцето или кокошката.На повечето заплащането им се вижда малко за положения труд.Но зависи от пазара.И аз съм много любопитен

Коментар

БАН, докторче - 460 лв...
      Публикувайте отговор

Коментар

Последната ми заплата е 500 лв. Препоследната-400. По-предната-300. Това грубо, не си спомням точните цифри, но е там някъде.
        В нашият завод заплатата е според каквото си произвел за месеца. И като нямаме поръчки-заплатата е малка. Като работим повеко-и парите скачат.
        Далеч е от нивото което трябва да имат заварчиците, но нали съм в дълбоката провинция, и имало криза...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

София, пазач - 2,5 на час, готвач - 4 лв./час, склададжия - 3,5 лв. /час...

Това са чистите пари, отделно осигуровки... Това е в моята видима зона...

Коментар

верно ли очакваш масови искрени отговори или не знаеш как се прави анонимна анкета тук?

Коментар

Вася, имат ли значение заплатите?
              На 800 лв бруто държавата прибира 320.
              Както искаш така го разбирай.

Коментар

Уплашените от сянката си, да стоят настрана..

Тук си говорим по мъжки!

Коментар

Ако мене имаш предвид мене не ме е страх от нищо. На босия цървулите не могат да вземат.
                  Мразя да се чувствам като дойна крава и да не мога да мръдна. А на тебе май ти е кеф.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    С тая "стъкмистика", дето и изпращаме формуляри с глупости и с това, че никой не декларира истинските заплати / освен тия които имат не повече от 5 човека персонал/, не е ясно как вървят реалните плащания за труд!
                    Дзъън, грешка Фирма с към 500 служители - всички реални заплати декларирани до последната стотинка.

Иначе от моята камбанария - средно ниво акаунт мениджър в София - между 1600 - 2200 нето. С тенденция към покачване.
                    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

До преди няколко месеца бачках в една дърводелна в с.Горни Лозен ръботодателя демек шефа беше кипарец 9 часа ръбот. ден обедна почивка от 12.00. 12.30 надник 30 лева и към днешна дата колегите са на същите пъри .
                      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

по мъжки би било да започнеш с твоята и с тези, които плащаш.........не че нещо ще помогне де, но е редно.

толкова ще ти помогне и ако ти дам изследване на мърсър за последните три години за възнагражденията в банковия сектор по длъжности, така че ще си спестя усилието а вие, мъжете, си чешете езиците и без това е гадно времето навън и по дискавъри въртят стари филмчета

Коментар

В момента наблюдението ми е, че повечето работят на принципа ден да мине друг да дойде от заплата до заплата, колко ще я свършат няма значение (държавни и общински предприятия) накрая на месеца в отчета ще стъкмим данните и цифрите т.е имитация на работа.
                          Общо взето положението е "Ние се правим, че работим, те се правят, че плащат".
                          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                          Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
                            "Ние се правим, че работим, те се правят, че плащат".
                            Тази нагласа бързо минава в рамките на месец (до следваща заплата), когато разбереш, че по някаква схема ти се плаща за свършена работа и за работни часове. Под работни часове разбирам желанието и работника сам да свърши нещо за предприятието (най-общо наричам така всяка фирма), макар и да си е свършил работата, която му е поставил ръководителя. Иначе няма как да стане да изнемогваш по 12, 14+ работни часа на ден, да ти вадят душата и на края на месеца - без разлика...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              по мъжки би било да започнеш с твоята и с тези, които плащаш.........не че нещо ще помогне де, но е редно.
                              И аз мисля, че е редно, затова го направих няколко мнения нагоре..

Тъй като съм работодател, моята "заплатата", може и да има отрицателен знак, така че надали ще е интересна!

Тази тема я пуснах с две много ясни и практични цели.

1. Бизнеса да се погледне "очи в очи" и да е наясно кое е "малка заплата", кое е "добра заплата" и т.н.

2.Младите да видят реалният живот извън глупостите на статистиката и вестниците и да се ориентират, накъде да тръгнат!

Страха от темата е признак на вопиюща юридическа неграмотност!

Необясним за мен страх... Никой няма нито да ви уволни, нито да ви осъди..

Погледнете отгоре, колко ясни изказвания има! Това е начина да си с изправена глава!
                              Последно редактирано от giorgio; 15-10-10, 11:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X