Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

През миналата и тази седмица направих едно проучване за наличните на нашия пазар АТ(All Terrain) "всесезонни" гуми. Същото няма претенции за голяма представителност и изчерпателност, но все пак вероятно информацията може да бъде полезна.

Въпросът, който задавах на магазините беше: Какви АТ гуми можете да ми предложите в размери 245/70/R16, 255/70/R16 и 265/70/R16?

Бързо се изясни, че размерът 255/70R16 е доста голяма рядкост, като една от причините е и това, че не всички производители имат гуми в този размер.

На първо място се поинтересувах от Toyo Open Country AT

защото бях останал с добри впечатления от тази гума.
    За съжаление, се оказа, че "Радиал" я имат само в размер 245/70R16.

Проверка по европейски онлайн магазини за гуми показа, че и там по-големият размер липсва. Последно получената информация беше, че тази гума е спряна от производство и повече няма да се предлага.

От "Боряна" можаха да ми предложат 2 варианта:

Yokohama Geolandar G012

на цена (без отстъпки) 295 лв за размер 265/70R16

и Lassa Competus 4x4 срещу около 240-250 лв

От "Диана" ми анонсираха също 2 варианта:

"Добрата стара" BF Goodrich AT за 310 лв (без отстъпките)

и General Grabber AT за 50-60 лв по-малко

"Мотоексперт" не можаха да ми предложат никакви АТ гуми в размер 255 и 265/70.

Въз основа на прочетените из нет-а положителни отзиви, проверих и за наличност на
    Pirelli Scorpion ATR

Такива имаше само при един от вносителите и то само в размер 265/75R16, който не ми върши работа.

С помощта на Митко Лазаров от "Гладиатор" търсенето беше разширено и в посока Германия.

От там има възможност да се доставят

Goodyear Wrangler AT-SA (Silent Armor)

която се предлага в 2 варианта, показани на горната снимка. Левият е за по-малките размери, а над 245/70R16 гумата е във варианта с 5 "ребра" (вдясно).

Въпреки, че шарката ми се струва интересна, не посмях да рискувам с тази гума предвид на това, че за предишните модели АТ гуми на Гудиър съм срещал доста неласкави отзиви, а цената й (очаквано) е съществено по-висока от тази на другите АТ гуми.

Намери се и още един вариант.

Kumho Road venture AT825

Тази гума по принцип се предлага и от "Боряна", но явно нямаха наличност, защото не я споменаха, а и, според сайта им, я предлагат само в 2 размера, които не ми вършат работа.

Според информация в нет-а тази гума май също ще бъде спряна от производство, като за заместител се посочва

Kumho AT KL78

която обаче е с по-груба шарка и, според производителя, е с по-офроуд насоченост, отколкото първата.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-03-11, 09:17.
    Ние не сме неутрални!

От: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Дияна до вчера не можеха да ми дадат информация за цената на Гудрича 235/70/16 и съм се насочил към General Грабер.
    Има едни много готини таблички по американските сайтове, за тест между гумите, що не пуснеш и нещо такова или май ще стане спор пак
    RR P38
    LZ3XA

Коментар

Първоначално публикуван от Miaran Преглед на мнение
      ... Има едни много готини таблички по американските сайтове, за тест между гумите, що не пуснеш и нещо такова или май ще стане спор пак
      Лошо няма да има спорове. Да не сме на партийно събрание, та всички да сме задължително на едно мнение.

Таблици да искаш
      Ей ти едно сравнение на АТ гуми от tirerack.com

Лошото е, че една част от тези, които са на върха на класацията, тук много трудно ще ги намериш. Примерно Bridgestone Dueler A/T Revo 2, Goodyear Wrangler SilentArmor и Pirelli Scorpion ATR никой (от тези, където проверих) нямаше в наличност в България.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

А така каска ти свалям... за туй иде реч.
        RR P38
        LZ3XA

Коментар

Re: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Да up-на леко темата - колебая се между Toyo Open Country A/T и Yokohama G012. Изчетох кажи-речи всичко тук (и не само), което е написано за тях и още съм в размисъл, та всякакви мнения са добре дошли. Ще се карат преди всичко по асфалт.
          Последно редактирано от VoyagerX; 12-11-10, 14:11.
          Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Лошо няма да има спорове. Да не сме на партийно събрание, та всички да сме задължително на едно мнение.

Таблици да искаш
            Ей ти едно сравнение на АТ гуми от tirerack.com

Лошото е, че една част от тези, които са на върха на класацията, тук много трудно ще ги намериш. Примерно Bridgestone Dueler A/T Revo 2, Goodyear Wrangler SilentArmor и Pirelli Scorpion ATR никой (от тези, където проверих) нямаше в наличност в България.
            За мен, доста показателна е последната колона!

Коментар

След леки сметки- от общо рипортнати 308 милиона мили, 79,3 са със БФГ АТ.
              25,73% пазарен дял не е зле. Защо ли?

Коментар

Re: От: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                След леки сметки- от общо рипортнати 308 милиона мили, 79,3 са със БФГ АТ.
                25,73% пазарен дял не е зле. Защо ли?
                Тия 26.73% пазарен дял, определен на база отзиви на потребители, са доста относителни Колкото по-стар модел е гумата, толкова повече потребители ще са я ползвали. Не случайно за Revo II има изминати само 1500 мили.

Коментар

От: Re: От: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Първоначално публикуван от VoyagerX Преглед на мнение
                  Тия 26.73% пазарен дял, определен на база отзиви на потребители, са доста относителни Колкото по-стар модел е гумата, толкова повече потребители ще са я ползвали. Не случайно за Revo II има изминати само 1500 мили.
                  Разбира се, че всичко е относително. Не са 1500. 1500000са.

Коментар

Re: От: Re: От: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Разбира се, че всичко е относително. Не са 1500. 1500000са.
                    Да, де. Недовиждам нещо

Коментар

Поразрових се и аз и да допълня с една гума която се намира в приблизителният размер и е ориентирана 50-50% пътно-извънпътно:

245/75R16 120/116S FR CROSSCONTACT AT, Континентал, 292лв цена дребно.

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

От: Re: От: Re: От: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Или малко по-бюджетен матадор но на 235 широчина, за 185лв, модел Мр-71

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

От: Re: Преглед на наличностите на АТ гуми - есен 2010

Да up-на леко темата - колебая се между Toyo Open Country A/T и . Изчетох кажи-речи всичко тук (и не само), което е написано за тях и още съм в размисъл, та всякакви мнения са добре дошли. Ще се карат преди всичко по асфалт.
                          Yokohama G012 карам я 2год. Досега се представя доста добре и на кал и на мокра трева и на асфалта.Е Малко е шумна на асфалта ,но се понася.

Коментар

Първоначално публикуван от kole6anski Преглед на мнение
                            Yokohama G012 карам я 2год. Досега се представя доста добре и на кал и на мокра трева и на асфалта.Е Малко е шумна на асфалта ,но се понася.
                            Шумът не е проблем, карам преди всичко градско
                            На утъпкан сняг как е, че пътищата тая година явно няма да се чистят ?

Коментар

Шумът не е проблем, карам преди всичко градско
                              На утъпкан сняг как е, че пътищата тая година явно няма да се чистят ?
                              Не е като зимна гума но не е и като някои регенерати. Имам и зимна гума на Yokohama тя определено върха.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X