Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз вече се сдобих с дълго мечтаното Discovery 300 Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз вече се сдобих с дълго мечтаното Discovery 300 Tdi

Здравейте,
    От две семици съм горд собственик на Discovery 300 tdi.
    И тъй като това ми е първи автомобил "камионче" от този клас (4х4), ще бъда
    благодарен за всички полезни съвети.
    За пример: някой беше писал, че при вкарване в гараж (неудобен-малко пространство отпред), за да се щади съединителя, е добре да се ползват бавните.
    Пробвах го и наистина е много удобно и се наместваш както си искаш.
    Но стига празни приказки. Идва наложителната смяна на консумативи, а и не само на тях.
    Въпросът ми е дали за неща като , маслен, горивен и въздушен филтър да се поръчват от: http://www.paddockspares.com или могат да се намерят и тук в БГ на разумни цени. Както някои вече са забелязали съм от малък провинциален град, така че моля имайте го в предвид.
    За ремъка с прилежащите му щуротии (ролки) определено Падокс е по добрия вариант.
    Някой може ли да ми каже откъде мога най изгодно да си купя втори комплект джанти (стандартните за модела) - може и ламаринени-за зимата, тъй като гумите ми са доста износени. Другия вариант е някакви по универсални гуми т.е. така наречените всесезонни.
    Друго, което ме притеснява, е че на стабилизиращата щанга отзад от дясна страна има един тампон или "Anti Roll Bar Bush - Rear" -->
    http://www.paddockspares.com/pp/DISC...es/ntc7394.jpg
    който при мен е силно деформиран и щангата е почти излязла от него, въпроса ми е дали мога да го приведа някак в нормално положение или направо си е за смяна. Утре ще го снимам за да го видите.
    Ето и няколко снимки, предварително се извинявам, че са от мобилето.
    още не сме успели да се фотографираме заедно.
    Прикачени файлове
    [B]Land Rover Discovery 300 tdi , 1995[/B]

От: И аз вече се сдобих с дълго мечтаното Discovery 300 tdi

Честито и безаварийно. Който не си е купил, той не е хлътнал. Е, има и изключения, но то винаги има. Претенцийки, тва-онва...

Коментар

Честито и от мен! И безаварийно! Консумативите пазарувай от България. Горивен и маслен филтър са по 10-12лв. Въздушен /цилиндър/ е 20-25, а за плоския/на 300тди/ - незнам. За ангренажен к-т разбрах, че и Дарукар давали добри цени, но най-близкото им представителство май е във Варна. Успех!
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Честито и от мен.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Честито! Напред и нагоре!
          ..повечко четене на форума и по малко залягане под колата и всичко ще си дойде по местата..
          ...за тампоните не мога да ти дам съвет щото аз моите ги махнах...заедно с щангата..
          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Почит за избора на марката и модела.

Коментар

Честито и от мен.Обичай го и го обслужвай за да ти служи вярно дълги години.
              Колкото до тампона и задната напречна щанга на моя модел 200TDI доколкото знам конструктивно я няма, а след четене във форума разбрах,че скопява ходовете по пресечен терен но помага по асфалт при вземане на завоите с по-голяма скорост.
              Така,че ти решавай.
              ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
              ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
              0896 846 246

Коментар

Ето и снимките на тампона на щангата.
                Прикачени файлове
                [B]Land Rover Discovery 300 tdi , 1995[/B]

Коментар

Честито ! Не че се вижда кой знае колко хубаво, но тампона си е позаминал.
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Махай я тази щанга.Не харчиш пари за тампони и биалетки,а по черно -много по-добре!Ама ако си от отбора "джипка турбо камикадзе"/майтап де/,ще сменяш поне тампоните.Желая ти успех!

Коментар

Първоначално публикуван от smi Преглед на мнение
                      Ето и снимките на тампона на щангата.
                      От тази страна биалетката ти е обърната.
                      Виж тук:...ЦЪК
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честито и от мен! Много добре изглежда!

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                          ...Консумативите пазарувай от България. Горивен и маслен филтър са по 10-12лв. Въздушен /цилиндър/ е 20-25, а за плоския/на 300тди/ - незнам. За ангренажен к-т разбрах, че и Дарукар давали добри цени, ..
                          И не само за ангренажния комплект. За много други части също. Например комплект семеринги, гарнитури и т.н. уплътнения за раздатката, струваха към 50лв... НО трябва питаш и да си направиш сравнение.

Коментар

Честито и от мен.
                            Пожелавам,много безаварийни и кални километри.
                            0осем9осем7шест0осем7едно
                            Миро

Коментар

Без тази щанга, по асвалт моето Диско се клатеше осезаемо.Ако няма да правиш хард горски изпълнения по-добре не я махай.И със нея са достатъчно големи ходовете за нормален офроуд.
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X