Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Ок ще потърся и за Вас - ако намеря ще ви пиша.
    Аз си свалих от една автоморга двата светлоотражателя. Не го знаех но да кажа - отзад са захванати с болтове към бронята. Пъръво дръпнах леко да видя дали не са клипсове и добре че не го счупих. Много трудно се свалят и поставят. Трябва да се свали бронята, но аз ще отлепя само светлоотразителната част и ще я залепя на моите стари дето са паднали....щото броня не ми се сваля заради тези бъзикни...
    Последно редактирано от Savador; 04-04-13, 09:12.
    Volkswagen Touareg 7L 3.0 TDI V6 (224Hp)
    O8867З7I78

Коментар

Здравейте, искам малко предварителна информация, ако някой се е занимавал с това. Смених си говорителите на таблото. Сега искам да сменя и тонколоните в предните странични врати. Та да попитам, трябва ли да сваля целите кори или може да се маха гофрирана пластмаса пред самия говорител - където е надписа ИНФИНИТИ ГОЛД. Ще ми спестите труд ако може. Пробвах леко да я видя дали се дели на съставни части но не помръдва и не ми се ще да я счупя....
      Търсих тема по въпроса но не открих ......
      Последно редактирано от Savador; 22-04-13, 14:50.
      O8867З7I78

Коментар

Сваля се тапицерията/много бързо става/.

Коментар

• Re: Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

На ZJ се сваля цялата кора, мисля че и при теб ще е така. Ако е така, става за минути... няколко видии и повечко щипки, с които внимавай. Нищо сложно
          Поздрави
          Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
          0886/872-646

Коментар

• От: Re: Jeep Grand Cherokee, limited, 4.0 бензин, 2000г.

Да благодаря Ви.
            Знам, щипките ме притесняват, вкисвам се като счупя щипка но ще се наложи да свалям корите - че единия високоговорител не работи и ме посъветваха, като сменям да сменя и двата - продават ги по двойки...
            O8867З7I78

Коментар

Ето ти точно за WJ-я как се прави... http://www.wjjeeps.com/audio.htm
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
              0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Преди да го смениш провери кабелите м/у купето и вратата в гумения маншон.

Коментар

Проверих кабелите - всичко е наред, всичко друго във вратата работи освен високоговорителя. Ще се отваря кората то е ясно - лошото е че в момента нямам такива щипки резервни - дано не скършя някоя! Средночестотните говорители (всъщност дали са средночестотни или високочестотни не разбирам много), които вече бяха издънени - лесно ги подмених, като и там липсва една метална щипка, но ще търся такава. Като свалих малките говорители от таблото, чак тогава чух, че говорителя във вратата не работи. Възможно ли е да не получава сигнал от усилвателя - този който е под задната седалка или да не търся под вола теле...
                  O8867З7I78

Коментар

Добър вечер колеги. Знам че на въпроса ми, някой ще каже - има писано доста - четох но утре ще ходя в сервиз и ще трябва да обясня аз, какъв ми е точно проблема.
                    А той е следния - относно охладителната система. В градски условия, температурата на двигателя се вдига до около 98гр. и не мърда, което е добре (малко преди вертикалната черта). Но в извънградско, при големи скорости, където външното обдухване е по влиятелно за радиатора, при по - голямо натоварване на двигателя - температурата подминава 100те градуса, което вече не е добре. Мисля че проблема е в радиатора - на силно загрят двигател, радиатора е студен - а маркучите твърди.
                    Какво ще ме посъветвате да направя - промивка но как, тия налепи вътре които при мен са 12 годишни предполагам, как да ги изкарам ??? Или ако не се сещам, да ми подскажете някаква друга причина за загряването на двигателя и то най вече при високи скорости, а не по кръстовищата на града.
                    Искам да попитам и друго - за 4 литровия бензинов мотор - кой е подходящия антифриз - син, червен - четох че различно влияят на двигателя най вече. Този който е в момента ще се маха то е ясно - но какъв да сложа? Ще съм благодарен ако ме ориентирате, че имам час - 9ч в сервиза и да я почваме, че лято дойде и проблема излезе наяве?
                    O8867З7I78

Коментар

Източваш системата (цялата) пълниш с оцет цялата система караш така 1 час градско после промиваш наново цялата система на няколко пъти с вода но без да караш, и пълниш системата с червен антифрис това е.
                      ВНИМАНИЕ : ако има някъде ръжди по радятора , това при много стара и не подържана система може да се получи пробив на радятора , и да истиче антифриза това е.

Коментар

Според мен, ако опиташ съвета на горния колега ще съсипеш системата с тоя оцет.
                        При толкоз твърди маркучи и студен радиатор- търси проблема в термостат или въздух в системата,гарнитура на главата е най последно.
                        Иначе оцеДа е много добре за салатата на ракийката
                        П.С. цветът на антифриза няма никакво значение, по изискване трябва да е HOAT-хибрид органик ацид технология
                        в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                        Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Термостата работи - съдя по две причини -
                          1. При начално загряване, двигателя загрява бързо стига до към 98 гр. после рязко стрелката пада с 2-3 градуса надолу, което според мен означава че се отваря втория кръг. През зимата парното в купето си работи и отоплява без проблеми. Климатика му беше понамалял фреона, та компресора не включваше, така карах цяла зима, след това го оправих и него.
                          2. Дебелите маркучи - входния към радиатора горе и изходния от радиатора долу са твърди и горещи, което пак ми казва, че втория кръг е отворен и помпата работи, това налягане в тях е показателно, водата под капачката на радиатора е гореща, но....самия радиатор е студен. Мисля че през него не циркулира течност или не в пълния дебит. Като загася двигателя след работа в самия радиатор чувам някакво клокочене (извинете ме за израза), но незнам как да го определя....това е засега - като мина през сервиза, ще пиша какво сме свършили. А пред гаража в къщи на асфалта не ми се разглобява, нямам условия за това.
                          O8867З7I78

Коментар

Какъв оцет. Има си добавки за тази работа. Сипвах караш определено време и ще се учудиш какво ще излезне после. Задължително след това пълниш с вода изчакваш да отвори термостата и изхвърляш. При мен свърши страхотна работа/не съм имал проблеми, но изках да изчистя системата/.

Коментар

Да търся добавки за промиване на система ли....в смисъл препоръчай ми някоя
                              O8867З7I78

Коментар

Искам да благодаря на дядо Владо и Димата, че днес ги търсих три пъти и ми помогнаха дистанционно - относно загряването на двигателя ми.
                                Днес всичко почти беше на земята - но не аз а приятел в сервиза го направи, свалихме вископерката с водната помпа - изправни. Термостат - изправен, сега даже е махнат и карам без него - но колата пак вдига до 110 градуса. радиатор - свален и промит -изправен. При включен климатик и яко загрят двигател видях, че не се включва ел. перката и компресора на климатика започва да включва и изключва през 1 минута. Подадох 12V директно на вентилатора - работи. Явно управлението му - модул, който трябва да го търся под десния фар е заминал - по инструкции от Костинброд , утре ще го търся. Предпазителя на ел. перката - изправен.
                                Та възможно ли е - от това че ел. перката не работи, да се получава това загряване до 110-115 градуса при високи скорости и двигател на около 2000 оборота??? Явно при радиатор на климатика поставен пред този на водата, външното обдухване няма голям ефект! Замислих се после и незнам дали съм прав - при високи скорости, маслото в АСК също загрява доста а то също се охлажда от радиатора и допълнително спомага за повишаване на температурата на антифриза при високи скорости.
                                Последно редактирано от Savador; 26-04-13, 19:42.
                                O8867З7I78

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X