Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФБ - ДБ - 2.2dti limited АТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФБ - ДБ - 2.2dti limited АТ.

Докато изчистя проблемите по мърлящината на Италианците ще мине време май.
    Днес пак цъфна Check Enginе-a на празни обороти, като подам газ и изгасва. Веднага му боднах OP-COM-a и изненада
    грешка Р0400 проблем с отработените газове. Чичко гугъл показа че EGR-a се базика. Ще го свалям в неделя да го видя. Ако измисля начин да го бастисам ще се похваля. Много ме дразни тая тъпотия.....
    Също така има и грешка P0725 Engine speed sensor, ще трябва да го търся къде е боднат да го сменя.... не знам какво му е прецакано ма ще го сменя.
    no signature no problems

Коментар

До колкото си спомням ЕГР клапана при нашия модел не може да се бастиса, а само софтуерно да се намали действието му компа си го търси. Ако успееш пиши как.Някъде във форума бяха писали,че може да се нуждаеш от почистване на смукателния колектор.
      OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
      Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Ще видя как ще стане, мисля си че при ремапа на компа ще го излориам да не го търси и ще го затапя, но това ще е по-нататък, сега в неделя ще го сваля да го чистя пък да видим какво ще стане. Четох че ми трябва някаква медна грес, не съм чувал за такава обаче.... държала на високи градуси.
        no signature no problems

Коментар

Тоа може да ти свърши работа http://sealfort.com/index.php?cat_id=142&page_id=384 а това го измъкнах от един коментар (Преди време (6-7м) си купих от магазина на WURTH в Бизнес парка /Младост/ в София.
          Към 25лв беше тубичката.
          В магазини на Ауто Плюс съм виждал етажерка на CRC със всякакви мазила и пръскала, мисля че имаше и медна грес) същата се използва и за да не скърцат накладките. Вземи си и едно WD-40 пръсках и колектора докадето успях да стигна. Не използвай спрей за почистване на карбуратори че после паленето е доста зорно.
          Последно редактирано от falkongp; 01-02-11, 12:33.

Коментар

В магазини на Ауто Плюс съм виждал етажерка на CRC със всякакви мазила и пръскала, мисля че имаше и медна грес) същата се използва и за да не скърцат накладките.
            Ами смазах си накладките-и наистина вече не скърцат,но пък и няма какво да спират
            Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
              АБС-а работи вече.
              Препоръчвам ти преди да правиш каквото и да било да си почистиш датчиците на колелата, 90% от случайте това помага.
              Кое точно да почистя-съединителните букси на кабелите за датчиците или короната чиито зъби или отвори брои датчика на ABS-А?
              Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Ще видя как ще стане, мисля си че при ремапа на компа ще го излориам да не го търси и ще го затапя, но това ще е по-нататък,
                Дабре де, като го запушиш и не му махаш вакуумите и буксата няма ли да си го намира и да не се тормози компютъра, или той си отчита все пак изходните газове и намира разлика в работата на ЕГР-а, който всъщност няма да работи реално, а само отстрани.
                Последно редактирано от fanatic; 01-02-11, 18:48.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  или той си отчита все пак изходните газове и намира разлика в работата на ЕГР-а, който всъщност няма да работи реално, а само отстрани.
                  Точно, компа взима данните от МАФ-а после мери след ЕГР-а и по това решава дали да връща газовете за доизгаряне, и като не отваря/затваря светва тази грешка. Трябва да се накара компютъра да мисли че ЕГР-а си работи.
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                    Тоа може да ти свърши работа http://sealfort.com/index.php?cat_id=142&page_id=384 а това го измъкнах от един коментар (Преди време (6-7м) си купих от магазина на WURTH в Бизнес парка /Младост/ в София.
                    Към 25лв беше тубичката.
                    В магазини на Ауто Плюс съм виждал етажерка на CRC със всякакви мазила и пръскала, мисля че имаше и медна грес) същата се използва и за да не скърцат накладките. Вземи си и едно WD-40 пръсках и колектора докадето успях да стигна. Не използвай спрей за почистване на карбуратори че после паленето е доста зорно.
                    Благодаря. Много полезно.
                    no signature no problems

Коментар

• От: ОФБ - ДБ - 2.2dti limited АТ.

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                      Дабре де, като го запушиш и не му махаш вакуумите и буксата няма ли да си го намира и да не се тормози компютъра, или той си отчита все пак изходните газове и намира разлика в работата на ЕГР-а, който всъщност няма да работи реално, а само отстрани.
                      Да ама дизелите се управляват само с вакуум и няма букса.Самия клапан е по различен от този на бензиновите.
                      http://www.euro07.bg/catalog/image.php?id=101425
                      Последно редактирано от falkongp; 01-02-11, 19:21.

Коментар

Първоначално публикуван от falkongp Преглед на мнение
                        Да ама дизелите се управляват само с вакуум и няма букса.Самия клапан е по различен от този на бензиновите.
                        http://www.euro07.bg/catalog/image.php?id=101425
                        Даа, много по-различен е като гледам снимката.

Коментар

Точно, компа взима данните от МАФ-а после мери след ЕГР-а и по това решава дали да връща газовете за доизгаряне, и като не отваря/затваря светва тази грешка. Трябва да се накара компютъра да мисли че ЕГР-а си работи.
                          Хитреци, направили са го да няма мърдане.

Коментар

По различен е като конструкция, която най-вероятно е заради температурата на изгорелите газове. Даже и да има букса на самият ЕГР ,то тя мери дали той отваря.Ако се затапи по първобитния начин той пак ще си отваря но няма да преминават газове- следователно за компа всичко е ок. За да се изолира трябва да се намери датчик който измерва какво става след ЕГР,да се провери какви стойности отчита и дали има възможност да се игнорира. Доста от ЕКУ дават заедно грешка ЕГР + дебитомер, като повредата е по-логично да се търси в "дебитомер".
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                              .... и да има букса на самият ЕГР ,то тя мери дали той отваря...
                              Букса няма!Клапана се задейства посредством вакуум,чрез електромагнитен такъв командван от ECU-то.
                              ... ако се затапи по първобитния начин той пак ще си отваря но няма да преминават газове- следователно за компа всичко е ок....
                              Не ,за компа не е ОК.
                              На всички участници в дискусията тук е позната темата;
                              http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=41262&page=2
                              и знаете как съм процедирал ,затова няма да се повтарям.
                              Мисля ,по-важно е да споделя наблюденията си за последствията след поставянето на глуха гарнитура м/у изходящия колектор и цил.глава!
                              В този случай рециркулация няма ,а ЕГР-а работи нормално ,НО... се регистрира грешка!
                              В ECU-то е запрограмирано конкретното количество въздух(рец.газове+чист въздух),което трябва да постъпи в цилиндрите при съответния режим на работа на двигателя.При липса на рециркулация се нарушава количествения баланс газове/чист въздух, т.е. необходимия въздух за горивния процес е само- "ЧИСТ".
                              Вследствие на това,дебитомера отчита завишени стойности....
                              При неактивен или запушен ЕГР на празен ход Дебитомера дава стойност около 450 . При активен горе долу половината. Силно различаващи се стойности говорят за повреда на дебитомера и / или ЕГРа.
                              На стенда моя дебитомер показа над 500 и навлезе в червената зона,а рециркулация-0.

Коментар

Първоначално публикуван от minchevp Преглед на мнение
                                ЕГР-а работи нормално ,НО... се регистрира грешка!.
                                Искаш да кажеш, че караш постоянно със светнат чек енджин?
                                грешката каква беше помниш ли?
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X