Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на газ ?

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Не знам вече какво да мисля ... няма логика в нашата Родина !
    Тези дни ми се наложи да навъртя хиляда и седем-осемстотин километра по диагоналите на Бг . И понеже бутилката ми е
    малка ( 25 л.) , засичането на разхода не ми е проблем . Пробвах 5-6 различни газ-станции от различни вериги . От ЕКО - от София до след Пловдив по магистралата ( вярно че е нанадолнище ) при 100км/ч ми даде разход точно 10/100 ! След това от Лукойл до Петолъчката : 11/100.
    Интересното е че 11/100 засякох после както от ОMV на връщане от Бургас , така и от Шел и една измислена газстанция на Подбалканската линия преди Карлово . А 10.5/100 пък на Шел - Монтана . А там обикновено са фалшиви и в ушите !
    На всичко отгоре съм с 31-ци , зимни с истински грайфер . И говоря за ОФА КБ .
    ... а градско в София : 16/100 . А иди го разбери !

Във всеки случай си правя извода , че както и да го смята човек , пропан-бутана все още си е алтернатива на златния бензин
    Аз го разбирам като са по големи гумите e по висока скороста и по малки обороти на двигателя при извънградско и разхода намалява. При градско разхода се увеличава

Коментар

Няма такива филми, с по-големи гуми разхода е по-голям.
      После с едни и същи гуми установяваме различен разход на газ/при зареждане в различни газстанции/, при непроменени условия в двигателния отсек, да кажем безпроблемен откъм всякакви агрегати.

Коментар

При мен интересно разхода в София и извънградско е един и същ
        ОФА КБ 2.0 с обикновена газова
        зареждам газ предимно на ЕКО-в София дава разход 12,7-13,7/100
        Скоро пътувах до Русе-на 30.12 тръгнах към 20.30-нямаше много движение
        Карал съм 100-120 по магистралата и 80-110 след това
        разхода пак същия-13-13.5/100
        Странно ми е,но го отдавам на 31',които тежат и при висока скорост вдигат разхода
        Cherokee WJ 4.0L- NP242
        Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

ОФ 2.4i, 1992-ра

Градско скоро не съм я засичал, но по магистралата с каране около 110 до 120 км/ч ми дава средно на газ 11.5/100 . Гумите са 235/15. Газовата е BRC.
          Кара: само "кошници"
          Opel Frontera 2.4i, Ford Capri 2.8i

Коментар

След толкова коментари се отказвам от газова,ще си я карам на бензин.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13012011162.jpg
Прегледи:2
Размер:166.4 КБ
ID:5249705

Коментар

че на бензин колко ти дава?

Коментар

Моята ОФ-95 2000 сс беше с газов инжекцион италиянски не падаше под 10 на 100 извън градско даже бих казал 11 градско качваше до 16/100 .Има обаче значение каде зареждаш. Заредена в Македония минаваше поне 100 км повече. Въпреки това си мисля че по добре да си е на бензин...
                ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от green Преглед на мнение
                  Моята ОФ-95 2000 сс беше с газов инжекцион италиянски не падаше под 10 на 100 извън градско .Даже бих казал 11. Градско качваше до 16/100 .Има обаче значение каде зареждаш. Заредена в Македония минаваше поне 100 км повече. Въпреки това си мисля че по добре да си е на бензин...
                  Че ти колко искаш да падне повече от това , колега ?! Разхода си е идеален .
                  Прави ми впечатление обаче , че разхода с газов инжекцион се припокрива с този на обикновената газова уредба. Което потвърждава тезата че опелския мотор е доста непрентенциозен .
                  Впрочем , като спомена за зареждане в Македония ,любопитно ми е на Лукойл там зареждал ли си и ако да - има ли разлика с разхода , който дава в БГ - пак от тях ?
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Пичове, отлично знаете, че разхода зависи както от съотношението на пропан/бутан, така и от съдържанието на всякакви други гадости. Които уж се контролират, но далеч не винаги и навсякъде.

Разбъзикани отчитащи устройства също се срещат, макар че това е рядкост. Няма нужда да се пипа механичната част на разходомера или пломбите, достатъчен е един бутон на произволно място, за да се смени преводния коефициент на електронния блок. Въпреки това риска е голям - не толкова от внезапна проверка, колкото от нечия голяма уста.
                    Или когато в празна 25литрова бутилка се "съберат" 27 литра газ. Скандала става красив.
                    Всъщност, това се отнася за всички видове горива.

Само да отбележа за любителите на бензин и нафта: рисковете да попаднете на калпаво гориво са точно толкова големи, колкото и ако карате на газ, ако не и по-големи.
                    Неотдавна, на бензиностанция, на която зареждам редовно, ми се случи бензинджията (познат ми е) директно да ми каже да не зареждам от там няколко дни. Сами си правете изводите.
                    В това отношение, обикновената вакуумна газова даже е с предимство - филтрите и платната струват 15тина лева и се сменят за 1 час, а то друго няма какво да се повреди.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

• От: Разход на газ ?

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
                      че на бензин колко ти дава?
                      Извънградска от Плевен до Варна 380км заредих 27л както искаш го смятай нищо не е.Но градско във Варна може и 15 на 100км

Коментар

Еха! Имаме нов шампион! Това прави 7,1/100 На мен толкова ми харчи 2000 кубиков атмосферен дизел по магистралата
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Колеги като се кара на газ има ли значение дали джипа има катализатор или не.?В смисъл оказва ли влияние катализатора на динамиката и разхода при каране на газ?
                          Управлява
                          ЛР Дискавъри 1 300tdi
                          Вектра А C20XE

Коментар

Ако е позадънен - а на повечето коли втора употреба в една или друга степен са - оказва.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от kobovet Преглед на мнение
                              Извънградска от Плевен до Варна 380км заредих 27л както искаш го смятай нищо не е.............
                              И моита харчи толкова особенно ако нея паля!
                              Съжелявам за спама но......много нереално прозвуча!
                              Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                              LZ1NES

Коментар

Мойта пада и под 7,ама на 50км

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X