Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CRF mania (само за пристрастени)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: CRF mania (само за пристрастени)

Даката е прав,всмукателните клапъни са титаниеви ,изпускателните са железни така е при ЕНДУРОТО при кроса е друга работа можеби.За това при много хора след като заминат всмукателните клапъни слагат железни,по ефтино е за момента но после след като заминат леглата на всмукателните клапъни вместо клапън май главата сменяш..З а това титаниевите клапъни са по скъпи но се износват те а не главата.Другият момент е че титаниев клапън не може да се пасва ,самата паста при пасването маха специалният слой който покрива клапъна и държат докато запалиш мотора май.

Напълно е възможно твоя мотор да е с 4 титаниеви клапъна защото е кросов там според логиката се иска бърза фаза на газоразпределение за това се слагат титаниеви клапъни и за това всеки клапън си е със своята пружина.Тук в Испания много малко хора слагат железни клапъни,не знам защо но е така.

п.с Железните клапъни са добър вариант но трябва да ги следиш редовно иначе могат да ти съсипят главата.
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Като заминат леглата караш главата на майстор, сменя ги и си 6.
      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Най-вероятно това е една от разликите м/у R и X версията на CRF... Кросовия е предвиден за каране в по-критични обороти и е нужна бърза реакция на клапаните, за да няма сблъсък клапан - бутало. За момента не смятам, че съм толкова напреднал, че да си струва инвестицията за нови титаниеви клапани, при положение, че това ми е пръв мотор, уча се и не мога да му създавам много напрежение
        Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
        За контакти с мен: gsm - 0883 68 08 88

Коментар

Защо на Х са изпускателните като са стоманени не развалят леглата и няма проблеми Слагаш стоманени и забравяш няма разлика аз така направих Слагаш хубаво масло сменяш го на 15 мч и нямаш проблеми
          Последно редактирано от ДАКАТА; 03-11-11, 13:14.
          Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Някой сменявал ли е разпределителен вал, понеже колегата, с който почти по едно и също време си купихме CRF-и има проблем с неговия вал. Свалихме го и едната кобилица на левия всмукателен клапан е с 5 десети по-ниска от другата, а самата кобилица си личи, че не е в перфектно състояние, гладка е, но не е идеална дъга. Хубавото е, че капачките отдолу не са се съсипали. Та някой сменявал ли е разпределителен вал, модела е CRF 250R и годината на неговия мисля, че е 2005. Интересува ме къде в България се предлагат, ориентировъчна цена, дори мисля, че варианта за втора ръка читав вал също е добра оферта.
            Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
            За контакти с мен: gsm - 0883 68 08 88

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Document_24.jpg
Прегледи:1
Размер:117.3 КБ
ID:5315804
              Може ли едно мнение на моя модел,който до някаква степен прилича на ЦРФ-а.Аз съм на 15 и много ме влечат дизайнерските истории , но за жалост тук няма къде да се реализирам.Относно картината:не е точно същата както е на живо,смисъл на хартия защото все пак е снимка и малко може някой детайли да са поизкривени.Благодаря ви.

Коментар

Сега да Ви повеселя с поредния тъп въпрос: Представете си смешен ендурист /демек аз/ със смешен мотор /т. е. моята Хонда 250 Дегри/. Кара си смешния ендурист из горите сам, кефи се колко напредва, защото вече пада само 5 пъти за 2 часа каране и... изведнъж се повежда с едни момчета със 7 - 8 годишен опит. Прави му впечатление на смешния ендурист, че неговите приятели качват баирите на трета скорост, а не като него на първа /макар и те да са с 250 кубика/. Прави му впечатление също, че хорицата от групата стоят на моторите стабилно, движат се с финес, а той мачка кормилото, стиска нервно спирачките при първата опасност и изменя ландшафта, като се простре на земята след поредния коловоз... и веднага вади извод - моторът е виновен!!! Слаб е, стар е, нисък е и е.... Ето сега смешният ендурист попада в темата за CRF 250 X, чете, гледа, въздиша и вече си брои стотинките за покупка на нова машина. Та въпросът на смешния ендурист е:
                Заслужава ли си зелен моторист с малко опит да продаде своето Дегри и да го замени за 3 - 4 по-скъп CRF 250 X, ще помогне ли това за по-бързо напредване в карането или ще доведе само до повече разходи и пребивания с по-лекия, пъргав и висок мотор? Може ли Дегрито да даде една основа за обучение и едва тогава да се търси по-високия клас?

Коментар

Според мен ти сам си си дал отговора със последното изречение от питането си.Може да!
                  Мотора ти е екстра за тая цел,друг е въпроса ако си му се втурачил вече .....спиране няма,
                  ще купуваш нов.

Коментар

Знам, че на колегата ИВАН - ЕТРОПОЛЕ може да се разчита за правилен съвет. И друг път го е доказвал.
                    Това клипче обаче ми взема здравето. Що пък моята глава да не е под тази каска?!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
                      .спиране няма,
                      ще купуваш нов.
                      Е както се казва мерак с пари се гаси, май на там те виждам.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                        а той мачка кормилото, стиска нервно спирачките при първата опасност и изменя ландшафта, като се простре на земята след поредния коловоз... и веднага вади извод - моторът е виновен!!!
                        ?
                        Няма да е само от мотора. И с ЦРФ-а ще е така докато се научиш.

А пича от клипа ще ги прави същите неща и с ДЕГРИ-то.
                        ........................
                        Иван Маринов
                        CRF 250 X
                        Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

ЗдравеЙте колеги! Имам проблем с водната помпа от две години. Всичко смених - лагер, ос, семерини и гарнитурата и все продължава да тече като из ведро и не мога да го направя хонда450р. Ако някоЙ може да ми помогне, ще му бъда много благодарен.
                          Последно редактирано от viki terzieva; 13-11-11, 19:36.

Коментар

Първоначално публикуван от forsa6 Преглед на мнение
                            ЗдравеЙте колеги! Имам проблем с водната помпа от две години. Всичко смених - лагер, ос, семерини и гарнитурата и все продължава да тече като из ведро и не мога да го направя хонда450р. Ако някоЙ може да ми помогне, ще му бъда много благодарен.
                            А намаза ли семерините с малко грес, преди да ги поставиш?

Коментар

Първоначално публикуван от forsa6 Преглед на мнение

Много е странно всичко да ти е ново и теча да продължава! Да не би да поставяш семера на обратно! Правилното му положение е със пружинката към течноста.
                              Успех!

Коментар

Всичко е поставено както трябва и незнам какво става.А симерините ги сменях поне четири пъти.А маисторът е от троян и се казва Митко уж го хвалят.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X