Обява

Свий

Правила на Форум "Купувам"

Уважаеми колеги,
Форум "Купувам" е място в портала, което е предвидено за улеснение и услуга на участниците, за да могат да обявят търсене на вещи, имоти или услуги. В него участниците могат да обявяват търсене на определени предмети за лична употреба, несвързани с осъществявана от тях търговска дейност.

Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Потребителите със статут "Младши участник", обозначени с Тъмносив /DimGray цвят (вж. Цветовете на потребителските имена и съкращенията под тях) могат да публикуват обяви във форум "Купувам", но не могат да публикуват оферти в чужди обяви.

2. Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

3. В обявите за търсене следва да се конкретизират изискванията към съответния търсен предмет (вид, количество и най-вече - цена). Теми, публикувани без телефон и населено място, ще бъдат изтривани без предупреждение.

4. Не се разрешава публикуването на обяви за търсене на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

5. В темите, съдържащи точно посочване на търсения предмет и цена, на която участниците са съгласни да го закупят, се допускат отговори с оферти от всички останали участници, които отговарят на обявеното търсене (вид, количество и най-вече - цена). Неотговарящите на това изискване отговори (примерно - търсят се гуми 15", а се предлагат 16" или са предлагата предмети на цена, надвишаваща посочената от купувача), ще бъдат изтривани като "спам", а авторите на подобни мнения, ще бъдат официално предупреждавани.

6. Отговорите с оферти от всички участници по възможност трябва да съдържат цена, актуални снимки, населено място и телефон за връзка.

7. При приключване на сделки, пишете "намерен/ а/ о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Ако желаете да преустановите търсенето, пишете в темата, същата да бъде заключена. Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и ще бъдат премествани в раздел „Архив”.

8. "Повдигане" или "Ъп" на тема се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване. При неспазване на горепосочените правила, темите ще бъдат изтривани.

ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Купувам", няма да се отчитат отброяча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.

Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

За контакти с модераторите на форум "Купувам", ползвайте лични съобщения до: Malkiya Rumba, Plamen Alexandrov, silverfox и STROIL.

Пожелаваме Ви успешни сделки!
Вижте повече
Вижте по-малко

Сервизченце?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сервизченце?

Привет, ние на село мислим да си направим нещо като сервиз, с 1-2 канала, тестер и прочие, идеята е все още в бляновете

Питането ми от юрисдическа гледна точка какво ни очаква и може л ида се избегнат тези подробности (разрешителни и прочие елементи)?
    Проектирането на гараж-сервиза - трябва ли да е от упълномощено лице или може "Направи Сам" да се мине?

Коментар

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение
      Привет, ние на село мислим да си направим нещо като сервиз, с 1-2 канала, тестер и прочие, идеята е все още в бляновете

Питането ми от юрисдическа гледна точка какво ни очаква и може л ида се избегнат тези подробности (разрешителни и прочие елементи)?
      Проектирането на гараж-сервиза - трябва ли да е от упълномощено лице или може "Направи Сам" да се мине?

Юридически , мисля , че ти трябва поне ЕТ. За проектирането , ако питаш за сградата - валидни са си всички изисквания за конкретната категория сгради. С други думи гадно.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от hakama Преглед на мнение

Ако държите да е "сервиз" е сложно и скъпо. Има пинизи ама едно, че зависят от конкретния случай и друго, не мисля, че е редно да ги пиша във форума.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Пък да не говорим за условията на труд, които трябва да осигуриш, ама това си е важно и без да имаш фирма, така че умната!
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
            Пък да не говорим за условията на труд, които трябва да осигуриш, ама това си е важно и без да имаш фирма, така че умната!
            Ако не ,русата!

Жоро от доста време мисля да мина през Иваняне , но все не ми остава време(то и един бас имам да изпълнявам,май...).Другото лято като се постопли(че нали от много мотори нямам автомобил) задължително ще те навестя-поне да ти стисна ръката ако не друго!
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Ще се радвам съвсем истински. Виж за баса бях забравил. Много смешна работа.
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Ако държите да е "сервиз" е сложно и скъпо. Има пинизи ама едно, че зависят от конкретния случай и друго, не мисля, че е редно да ги пиша във форума.

Ами не държа да е "сервиз" , по-скоро нещо ката гараж-сервиз, с малък капацитет (малко, но качествено, 1-2 коли ) .
                Да кажем 2-3ма човека ще сме. Само единият общо взето разбира повечко от коли.

Кои са най-належащите, задължителни неща които трябва да ги имаме?
                Засега май само тестера сме го намерили/уредили. Стенд?

Аз силно се притеснявам от колите с електроника/компютри - от коя година се произвеждат ?
                Вярно ли е че в 2012г ще трябва да се сбогуваме със старите коли? Понеже сме решили да купим още 1-2 Форд Гранада от 82 + това имаме и два Форд Таунса - купе

Аз не съм от тези 2-3ма, затова пиша малко лаически.

Коментар

При всяко положение ще трябва да решите в какво ще се специализирате. Ток, ДВГ, ходова част, тенекета и боядисване ...... Няма начин такъв сервиз /сервизченце/ да поеме всичко и от всички марки. Само да накупите специализираните инструменти за една марка коли и за всякакви ремонти и вече сте пред фалит.

Хубавото на тия новите коли с компютрите е , че си докладват от коя част на колата идват проблемите. Много често не е нужно дори да имаш букса и компютър. Мойта например си има едно оче на командването . Колкото пъти примигне гледаш табличката - такъв е проблема. Аз заради това гледам да отбягвам неяпонските машини. Като има софтуерни проблеми ги водя при един приятел в Обеля. Той се е специализирал по компютри и т.н. За целта е отделил едно помещение само за компютри и дискове с програми.

Това което мога да ти дам като смислен съвет- пригответе се да идват хора , които са човъркали по проблема преди вас. Това означава - замазани болтове и гайки, прецакани резби и всякаква друга гадост , която ги е принудила да търсят сервиз. Това означава - качествени ключове и друг инструмент.
                  0888932647

Коментар

Жоре мн си прав!!за замазаните болтове и да се приготви мн нерви!!!
                    И един съвет аз съм го изпитал и е 100% при мене !!!
                    Дойде ли някой клиент и те пита веднага колко струва за това и това !!да знаеш че има нещо гнило !при мен винаги има нещо такова !!!!и какво се оказва ти му кажеш 20 лв да ама като видиш и огледаш какво е положението!!Онзи ден идва клиент непознат с Голф 3 за тампон на носача колко пари !!разбираме се и айде!!!!ама какво някой преди и 5 минути поне болтовете бяха сухи оште и си личи че са заоблени на носача към купето а в това време е малко съмнително !!!какво се оказа превъртяла е контра гайката в купето !!и трябва да се реже от горе заварява нагрява сумати работа !!и му казвам на онзи така и така колега няма да стане за толко и толко работа си и тоя да знам еми защо не каза ве !!полудях и му казах да си ходи!!има всякакви хора !весела коледа на всички и по-малко работа и повече пари!!!най-обичам кола нов внос от италия !!нищо не е побългарено и се отвива с мерак!!!!
                    Опел Корса В 1,4 82 коня
                    Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                    Ямаха ХТ 600Е
                    Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_pk Преглед на мнение
                      най-обичам кола нов внос от италия !!нищо не е побългарено и се отвива с мерак!!!!
                      Причината не е в побългаряването на колите нов внос от Италия. Просто климата им е топъл и не ръсят всякъкви корозиращи метала химикали за размразяване на пътищата не само болтовете са им като нови но и дори изгниващите тук за една - две зими опели от там идват с перфектни ламарини.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

да колега за това е !!!но и като е нов внос знаеш че няма да има проблеми както стана въпрос за замазани болтове!!! и изпокасани щипки и тн!!!но има и един минус зависи и от колата де!баща ми кара пасат 1,9 тди австриец и тази зима като падна до - 15 разбрахме че няма здрава свещ !!!всичките бяха изгорели а си палеше като бензинова кола тогава малко завъртя около 30 сек!!!двигателите са пушка на германия и австрия колите!!
                        Опел Корса В 1,4 82 коня
                        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                        Ямаха ХТ 600Е
                        Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Причината не е в побългаряването на колите нов внос от Италия. Просто климата им е топъл и не ръсят всякъкви корозиращи метала химикали за размразяване на пътищата не само болтовете са им като нови но и дори изгниващите тук за една - две зими опели от там идват с перфектни ламарини.

Те италианците май си им е такъв табиета - не пипат да правят нещо без да е възникнала абсолютна необходимост. Какви замазани болтове тогава..... И пробките за масло са им като непипани , май само доливат. Това в рамките на добронамерените междунационални шеги.
                          0888932647

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Те италианците май си им е такъв табиета - не пипат да правят нещо без да е възникнала абсолютна необходимост. Какви замазани болтове тогава..... И пробките за масло са им като непипани , май само доливат. Това в рамките на добронамерените междунационални шеги.
                            Един приятел много добър автомонтьор работи шест месеца там та къкви историй ми е разказвал сервиза били двама италянци и той славата им се носела на далече та един ден мъж и жена бутали по нанагорното развален голф 3 ама не влезли в техния сервиз
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Отдавна вече /от миналата година/ не съм ви развеселявал с нищо..... Е днес дойде повода.

Сутринта по никое време - към 9ч. колегата Tedo STI си доведе двигателчето на RMа /Suzuki -125 / за някои дребни неща. Нещо чегъртала 3та предавка и мешало масло в бензина /или обратно?/.

Изображение0010.jpg

Изображение0009.jpg

Естествено , първо баня.

Изображение0011.jpg

Бърз преглед на цилиндър бутало и прочее.

Изображение0012.jpg

слава богу всичко е в норма. Горе долу.

Изображение0015.jpg

вадиме магнета.....

Изображение0016.jpg

с голямата брадва цепиме двигателя. И лека полека нагазваме във веселбата. Гарнитурата както се вижда е първокачествена /май амбалажна хартия/. Никой не е жалил червения силикон. Има и още някакъв прозрачен. А трета предавка почти липсва.....

Изображение0017.jpg

Ще се търси ново зъбно колело. Ако някой има да свирка.

Понеже трябва да се сменяват семерингите на коляновия вал заради противоречивите движения на бензина и маслото, отваряме и втория капак ....

Изображение0014.jpg

и стигаме до истинската веселба.

Изображение0019.jpg

снимката е станала неясна , но това е зъбното колело , което прехвърля въртящия момент от коляновия вал на касетата на съединителя. Ако не се вижда много добре ще поясня - ЗАВАРЕНО Е.И то не просто заварено ...... Надеждно е хванато за коляновия вал ..... Пуснах артилерията

Изображение0020.jpg

Не стана - покривих скобата. Пуснах и тежката артилерия.....

Изображение0021.jpg

След около 6-7 часа молби , увъртания, загрявания, изстудявания, псувни , сръбски псувни, отчаяние , нови идеи ....... се предавам. Търсим и такова зъбно колело. Ако някой има ........ ще го режа. С флекса или на фреза , ама първо да дойде отнякъде ново такова.

Сега "Ше се напия и ше се ожена!" И ще продължа да се чудя на "гениалността" на този монтьор , който е решил , че заваряването на зъбно колело към колянов вал е хубаво.....

А да не забравя , ако някой се сеща как да откъсна тая заварка без да напълня двигателя със стружки , да казва. Останалите да се посмеят над чуждото нещастие /добронамерено ако може/!

Изглежда така , че и коляновия вал май се състои от две различни половинки /от различни мотори/.

ПП Някой може ли да поясни на неуката ми глава , защо не излизат снимките в текста?
                              Прикачени файлове
                              Последно редактирано от Жоро Нешев; 03-01-10, 20:09.
                              0888932647

Коментар

Мале мале вие сте се натъкнали на доста проблеми при разглабянето на тоя мотор За зъбчатките моя съвет е да потърсите в и-бей или директно оригинални от сузуки ама там ще дойдат много пари Нищо не пречи да се провери де... А относно коляновия вал май е нормално при тези рм-и едната половина на вала да е с някакъв по-различен цвят. И на моя като му сменях биелата( което ме подсеща да проверите и нея, че тези рм-и прецакват долния лагер, когато най-малко очакваш )... Та като му сменях биелата и моя едната половинка беше малко по тъмна и изглеждаше по-стара. Не беше баш като този колянов вал но имаше разлика. Може би от страната на съединителя тази половинка се загрява повече ли или и аз не знам, ама явно е нормално Прикачвам и снимка, на която горе долу се вижда и на моя колянов вал как е по-тъмна едната страна( Не се вижда много но просто тая снимка намерих)
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X