Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!!!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Honda cr-v 98 & Toyoa Yaris Verso AT
моя аз си го сменях , уж японски с ролката близо 90 лв и сега като я запаля студена свири като на сиромашка сватба .Но може и ролката да е отам идва звука и не е стегнат.Между другото старите изгреждаха доста добре без напукано и ролката ми харесваше на звук, така че колега огледайсе за отбелязване на смяна на ремъци някъде по колата
Нещо тук се зачетох за някакви обороти 500-600. Ако говорите за обороти на празен ход да кажа какво мисля. Наи първия мотор държи 750 оботрота, следвашия на първа генерация е 720. Оборотите не се променят от въртенето на винта за празния ход. Променят се но мосле стъпковия си се опитва да си ги направи колкото са зададени. Има процедура за настроиката на оборотитве описана в документацията. Моята си ги държи точко 720 +- наколко оборота.
Браво бре много си хубав то и аз моя не съм сменил от как го взех ама лично отварях капаците да проверя пича дали ме лъжи че е сменен, на него си пише Хонда и си личи че е нов, мани тва ами за още по сигурно отидох в сервиза на Хонда в пловдив щото стария собственик там я обслужвал да питам аджеба кога е сменян тоя ремък и там ми потвърдиха също че е на 4 месеца. Та сега ми е на 2 год или на около 17000 км. Та ако ти нямаш такава информация наи малкото трябва да го погледнеш на къв хал е ремък, как му е гърбината дали е протрита и как му са зъбните, имали напукване между тях и тем подобни признаци, макар че ремъка и да е Ок ако ролката е сдала багажа ремъка си заминава за нула време. А този ремък за 90 лв с ролката дето разправя колегата е толкова японски колкото и аз съм японец Обче тои маи говори за някои от пистовите ремъци не за ангренажния Тъи че те съветвам в наи скоро време да си смениш тоя ремък за да не ти смени тои клапаните
Здравейте колеги, как най лесно може да се види състоянието ангренажния ремък, тъй като при мен няма нинави индикации за смяната, а в английската сервизна книжка пише само дати на прегледите и печати без да е упоменато какво точно е извършвано иначе е през 8 000 мили. Предполагам трябва да сваля капака на главата и но може ли да се огледа ремъка без да се сваля?Колата е на 160 000 км и си мисля че би трябвало да е направена смяна на 120 000 и ако е сменян ремъка тогава да може да се кара до 180 000 поне с новия. До сега на всичките ми коли от недоверие съм сменял ремъци и ролки пре покупката и се е оказвало че съм можел да карам поне още 30000км.
"Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"
Не е измислен начин за диагностика на ремък още. Чувал съм за метод при който броиш пукнатинки на сантиметър. Обаче гаранция Франция. Гадта се къса отведнъж и без предупреждение , а последствията са ..... Да ги пита човек идиотите конструктори защо са се отказали от веригите? И са по-надеждни и си "казват" като се износят и се сменят по-лесно амаааа....
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Ами маи заради шума са се отказали от веригите, и заради това че се разтягат и се променя ъгъла на клапаните, макар че з амен тва не е основателна причина, ако е заради шума ами да се бяха постарали да обезшумят и без тва шумното купе на ЦРВ не да ми слагат ремък.
Към колегата по горе, няма как да го диагностицираш, може да свалиш капака на главата и малкото капаче отстрани на ремъка но така ще определиш горе долу състоянието му, а наи важния виновник няма да можеш да разбереш на къв хал е - Ролката. (макар че ремъка може да е много зле и да ти се уплаши окото като го видиш, че чак да те е страх да я запалиш вече виждал съм на автосалон ремъка на една ланча либра , леко отместих капачето и се скива гърба му, целия през 1 см. нацепен, оня вика -"да ти я запаля ли", викам сакън недеи че може да и е за последно) Ролката може чак ако свалиш ремъка а това си е един ден работа, а то свалиш ли го по добре си смени всичко да ти е мирна главата за няколко години на пред. Щото те ремък може да са сменяли ама ролка да са решили че ще кара още, и утре кат се преебе и вземе да затяга и да жули ремъка по гърба му и за 200 км може да му види сметката. както казах ремък се къса наи вече от блокирала или затягаща ролка. Е на при мене сменили ремък и ролка ама помпа не пипнали па тя се върти от ангренажа и тая зима прокапва чат пат и ся чакам да се стопли че са отделя 1 ден да я сменя щото е забита у на японецо гъзо, и тряя разкча всичко барабар с ангренажа че да стигна до нея, пуууу хич не ми се занимава ама и 100 лева и вяра на мастори кат нямам така е
Ами маи заради шума са се отказали от веригите, и заради това че се разтягат и се променя ъгъла на клапаните, макар че з амен тва не е основателна причина, ако е заради шума ами да се бяха постарали да обезшумят и без тва шумното купе на ЦРВ не да ми слагат ремък.
Ти па. Повечето мотоциклетни двигатели са с вериги и нито вдигат шум нито берат ядове с центровка , а са доста по-прецизни машини. Някакъв заговор надушвам с тия ремъци. :-)
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Ти па. Повечето мотоциклетни двигатели са с вериги и нито вдигат шум нито берат ядове с центровка , а са доста по-прецизни машини. Някакъв заговор надушвам с тия ремъци. :-)
Ефтинджос за производство, пък и иска подмяна от време на време. Отварят се работни места по веригата.
това имах предвич,че си ги смених с нови ангренажен и ролка и на студено просвирва а старите няма напукано нито протрито ,като нов, и ролката много леко се чува ,почти перфектна.На колегата за проверката ,ако всичко е нормално до обед си извършил проверка или смяна,не е страшно има добри белези.Сега смятам катализатора да проверя пък може и да го разкарам,как мислите на електрониката няма да попречи май.След него няма нищо, някой пробивал ли го е.
Ааа ясно, щото не уточни одеве и посмислих да не си сменял пистаците, ама странно как свири тоя ремък. Я кажи имам няколко въпроса към теб тогава че ме чака същата операция заради водната помпа. Ще ги формулирам така че лесно да може да отговориш и на 4 те
1 во . Ще мине ли номера и без канал, има ли за ко да се влиза в канал? ремъците около климатика и динамото лесно ли се откачат, надявам се не трябва канал за тях.
2 ро . Кажи как разви болта на шаибата на вала, видя ли зор с него?
3 то . Шаибата на вала лесно ли излза от шлиците , нужни ли са некви спец изнтрументи и скоби за да се извади. В книгата на картинката оня я сваля на ръка ама то там много лесно.
4 то. И последно как законтри двигателя за да развииеш болта на шаибата
Ще си ми много полезен с тея отговори Пък после ще си поприказваме за обтягането на ремъка да не си объркал там нещо че да свири сега.
Приятел , за №1 без канал не става, или да си в легнало положение под нея за някои ремъци.За №2 включфаш на 5 скорост някой натиска спирачката силно и ти развиваш болта, за №4 по същия начин.За въпрос №3,шайбата излиза много лесно на ръка,има клин внимавай да не го изгубиш,почти е невъзможно но все пак внимавай.Но за да извършиш всичко това трябва да свалиш капака на клапаните,планката на горния тампон на двигателя за да изкараш ремъка.Двигатела не мърда,долния тампон го държи.Трябва да свалиш и кората която е под бронята и капаците които крият ремака естествено.За по лесно и гумата се сваля.Ако има нещо което може да съм пропуснал ,питай и успех и ако желаеш пусни си едно бурканче за згрявка- ЧЕРВЕНО.
Последно редактирано от PRANGATA; 10-02-11, 10:22.
Коментар