Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих си велосипед с двигателче, пали трудно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Купих си велосипед с двигателче, пали трудно

Купих си това "чудо на техниката" от сервиза до парк хотела и в момента го разработвам . При закупуването не ми дадоха нито някакви документи за него , нито инструкция за експлоатация . Всичко което зная е от споделеното до тук от вас . Когато го карам с малко газ двигателчето се тресе и работи неравномерно , щом увелича газта всичко се оправя , освен това ми гасне когато натисна съединителя и спра на място . Това изчезва ли след разработването .

Коментар

Може да не ти отделя хубаво съединителя.
      Вибрациите моге да са от прекалено ниски обороти.
      Все пак е 2 тактово <от обороти несе плаши.

Коментар

Съединителят се регулира от жилото към него - лесно е, става с отвертка. А за оборотите може да се пипне единственото винтче на карбуратора. Ако не може да се справиш сам - мини през продавачите, ще ти ги оправят тези дреболийки, за 5 мин. работа е. Успех в разработването, azsumtuk. Тук има някакви инструкции, ако ти вършат работа: http://motorbicycling.com/f30/guide-...-care-354.html

Коментар

Намерих сайта на производителя на тези двигателчета и там пише , че при разработването се сипват 63 гр./л. масло в бензина , а след 500 км.- 50 гр./л. Това нормално ли е след като всички останали 2 тактови се смесват в съотношение между 20 и 32 гр./л. ?!

Коментар

:O доста масълце е това
            Но щом така пише в сайта, значи е така, най-много да ти зацапа свещта
            Yamaha WR 200

Коментар

Хора, пуснах мойто колефенце за продажба, но модовете я изтриха..

Честно казано ми се иска да го продам ... Обаче като ми изтриха обявата ми стана кеф че я няма ... Смисъл няма да ми се налага да се чудя да го продавам ли или не...
              Яд ме е че вдига такава скорост, че ако ви кажа ще ме заклеймите направо...(аве 50 кубиковите скутери повечето ми гледат гърба)...
              Пали от "раз"!

Ето го убавеца.

Да го продавам или не? Такова двоумене не е било отдавна.. Хем мразя всичко на бензин кем ме кефи на макс.. И разхода 2 литра за 2 седмици ....
              CITYEL

Коментар

Здравейте колеги замислил съм се да си зема едно такова двигателче.Гледам,че темата е доста стара та тези фенове ако още си пазят двигателчетата могат ли да кажат колко горе/долу издържат смисал 3000-4000 км дали ще издържи при положение,че знам всички тактики за правилно каране на 2т двигател.С цени, кУбици, скорост,разход съм запознат, четох темата няколко пъти, та ми е интересно само колко км горе долу издЪржат и като цяло трошливи ли са?Говорих с 1 човек дето сглобява такива и ми каза,че има всички части за тях, а то освен бУталце, цилиндЪр, сегменти и лагер на вала просто друго не ми се вярва да се строши.
                Последно редактирано от viki terzieva; 28-03-11, 20:56. Причина: кУбици, издЪржат,бУталце, цилиндЪр
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                  Здравейте колеги замислил съм се да си зема едно такова двигателче.Гледам,че темата е доста стара та тези фенове ако още си пазят двигателчетата могат ли да кажат колко горе/долу издържат смисал 3000-4000 км дали ще издържи при положение,че знам всички тактики за правилно каране на 2т двигател.С цени кобици скорост,разход съм запознат четох темата няколко пъти та ми е интересно само колко км горе долу издаржат и като цяло трошливи ли са?Говорих с 1 човек дето сглобява такива и ми каза,че има всички части за тях а то освен боталце цилиндар сегменти и лагер на вала просто друго не ми се вярва да се строши.
                  Според мен ще издържи, ако се кара с качествено масло, а това е най-малкото което може да се направи.

ПП Аз имам и от двата типа. Едното - веломотора, го кара баща ми (макар, че е на 72 г. ), другото - тип тротинетка, го разтиква малкия син, като ходи с него на училище (а и аз често го ползвам ). За сега имат по над 1000 км навъртяни всяко едно поотделно.

Коментар

Ами разбрах,че частите им били евтини а това,че не се изискват документи данаци застраховки е добре иначе бих си карал симсона ама тук в София...
                    Поздрави разбрах,че има до80цц 80 цц дали ще са по мощни или то всички са с 1 карбораточета
                    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Определено качественото масло е важно.

Вече има и Електрически варианти на за Велосипеди.

Коментар

Здравейте колеги имам няколко въпроса към собствениците на китайското двигателче . Има ли то скорости ( предполагам 1-ва и 2-ра ? ) и с какви предавателни числа са те ( 2,60:1 и 1,20:1 ? ) ? Споделете малко повече за обслужването му - лагери на вала , сегменти , бутало по колко изкарват и на колко се сменят ? Възможен ли е пробег от например 5,000 км. без проблеми ? Ауспухът и буталото трябва ли да се чистят от образуваният нагар като на други двутактови мотори ? Има ли големи вибрации и шум при каране ? Благодаря за помощта

Коментар

Здравейте, колеги. За който се интерсува, вчера бях в Плевен, и в една улица срещу BILLA, има такъв магазин за скутери, велосипеди и такива моторни велосипеди. Китайски са, 480лв., уж 3 к.с., 58 куб. ако не се лъжа.... Нямат гаранция! Отностно двигателя, струва ми се доста "рехав". "Страшни" сплави, знам, че при голям напор, дори картера се пукал. Ако искате вярвайте, но това си е истина.
                          Пази душата си, не гумите!

Коментар

Аз имам двигател Рига,руски,който го сложих,преди 3 години и си го карам без проблеми,досега Ако ще си вземате,си вземете Рига,по-хубави са от тези китайските
                            Fiat Panda 4x4 , Opel Astra 1.7 TDI , Opel Tigra 1.4 Ecotec

Коментар

Двигателчето няма скорости и е с центробежен съединител. Вече няколко години го карам безпроблемно, но малко. След десетина часа разработване върви доста по-добре отколкото в началото.

Коментар

Първоначално публикуван от Д_Митев Преглед на мнение
                                Здравейте колеги имам няколко въпроса към собствениците на китайското двигателче . Има ли то скорости ( предполагам 1-ва и 2-ра ? ) и с какви предавателни числа са те ( 2,60:1 и 1,20:1 ? ) ? Споделете малко повече за обслужването му - лагери на вала , сегменти , бутало по колко изкарват и на колко се сменят ? Възможен ли е пробег от например 5,000 км. без проблеми ? Ауспухът и буталото трябва ли да се чистят от образуваният нагар като на други двутактови мотори ? Има ли големи вибрации и шум при каране ? Благодаря за помощта
                                За пробега от 5,000 км. почти вече съм го стигнал.
                                За обслужването - много-много не му мисля, ако се счупи нещо. Сега има доста вносители на тези двигатели и частите са еФтини.
                                Вибрации няма. А за шума - може да се направи една допълнителна втулка посредством гайка. Така ще имаш по малък отвор на ауспуха, ще бъде по-безшумно, но и малко "спънато".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X