Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Протест срещу цените на горивата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Протест срещу цените на горивата

В Стара Загора е лудница! Чак ми хареса
    Искрено се извинявам на всички участвуващи в протеста за недоверието ми!
    Не знам дали ще има смисъл, но самия факт, че толкова хора са на улиците, определено ме радва.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Браво ,показахме на мутрите,че не са всемогъщи.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        ... ще разбереш, че през 2011г горивата са били безсрамно евтини. И докато са толкова евтини, никой, ама никой няма да се захване насериозно с енергийна ефективност, с алтернативни енергоизточници или с грамотна оптимизация на транспорта. И двойно да поскъпнат, почти никой няма да се захване.
        ...
        Че има спекулация с цените на горивата е ясно, но този, който ги продава го прави за пари и от негова гледна точка - целта оправдава средствата.
        Ясене, много си прав! (не само в този пост)
        Всички ревем колко е скъпо, но малко хора мислят как да оптимизират разходите си. Например по-горе имаше пост според който да караш колело е срамна, смешна работа. Има и доста хора, които смятат, че градския транспорт е само за социално слаби и клошари. Извън града всеки се вози на автобус (щото било по-удобно), а има и влакове.
        Това в индивидуален план.
        А като го умножим по много пъти - в малки, големи и още по-големи фирми разходите за транспорт се приемат за даденост и никой не мисли как могат да се оптимизират.
        Винаги виновни са международното положение, правителството, но ние - никога! Никога не търсим причините в себе си, т.е. не мислим с какво ние можем да помогнем, а мислим кой трябва да ни помогне и кой ни пречи.
        За предложенията за намаляване на ДДС ставката на горивата - а защо не намалим ДДС за спортните стоки, книгите, лекарствата и т.н.? Горивата ли са най-важните? А при лекарствата няма ли картели?
        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Да караш колело в София не е срамно, а е опасно за живота. градския транспорт ... в София не знам как е, щото не ми се е налагало да го ползувам от поне 15 години. Не защото съм турбогъзар, а защото последно като живеех в тоя странен град, транспорт от жилището до работното място просто нямаше. Щеш-не щеш, с колата.
          Веднъж пробвах тук, в СЗ да мина с градски транспорт и да си свърша работата. Е, не става. Смяна на 2 автобуса и общо 45 минути за пътуване (при 10 минути с кола), отделно куфара с инструмента, който никак не е лек. До втория обект даже не стинах (въобще няма градски транспорт наблизо).
          Това глезотия ли е? За мен е оцеляване.

П.П. За лекарствата ... даже няма да подхващам темата, че ми е от любимите. Ще ме баннат за прекомерно псуване.

Коментар

Не може да има оптимизация при липса на алтернатива, така че по-добре на протест, докато не предложат варианти, и на мен ми се иска във Варна да има метро и да има свръх бързи влакчета за извън града и да стигам до София вместо за 8часа и 30мин. с влака и 7часа с автобуса, 5часа при бясно каране, граничещо със убийство и самоубийство, примерно за 3 часа, какво ще кажете-защо няма такива влакчета, защо БДЖ е в супер окаяно положение и автобусните превозвачи на далечните дестинации са определени по незнаен начин, защото всичко е за пари. Затова във Варна решихме да бойкотираме Лукойл бензиностанциите, аз имам алтернатива-зареждам газ от Топливо, докато не смъкнат цените или не предложат нещо приемливо няма да заредя бензин, освен служебно, следващата неделя пак на барикадите, вчера блокирахме Хемус, следващият път ще блокираме всички изходи и входове на Варна, сега бяхме 1000автомобила, следващата ще бъдем поне два пъти повече

Коментар

Kъм радетелите на скъпо гориво:
              На кого са петролните залежи в Земята? Щото накрая всички плащаме на този някого за тях. Примерно спомнете си за "алуминиевия крал" в Русия, на когото яхта за незнам си колкостотин милиона - не беше достатъчно луксозна.

Аз също мисля, че използваме нефта прекалено прахоснически. Но много хора имат интерес да се използва на макс. Спомнете си докъде доведе лакомията на банките да раздават пари на куцо и сакато... Краят на нефта е скоро! Повечето от нас може и да го доживеем.

2 отделни теми с много въпросителни покрай тях.

И за пореден път ще подсетя за филма "Who killed the electric car", преведен. Има го на много места, напр. в kolibka.com - давам пример с него сайт, щото не иска торент клиент, тегли се директно без регистрация.
              Aз изводи не правя, честно казано в бизнес с интереси за милиарди - нямам си на идея работят ли безскрулулни и честни хора, или не. Най малкото защото не ги познавам лично.

"Представи си, всички хора - в мир живеят...
              Няма граници, няма владения...
              "
              Imagine - John Lennon
              Последно редактирано от Rabin; 14-03-11, 09:14.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Аз също мисля, че използваме нефта прекалено прахоснически. Но много хора имат интерес да се използва на макс. Спомнете си докъде доведе лакомията на банките да раздават пари на куцо и сакато... Краят на нефта е скоро! Повечето от нас може и да го доживеем.
                Те и кредитите бяха евтини, та затова стана чудо. С нефта чудото ще е по-голямо, защото засяга повече хора по-пряко. Докато имаше евтини кредити, много хора изобщо не работеха - нали могат да рефинансират, за какво им е?

А за лекарствата - наистина е за друга тема. Там има два свята - на генеричните лекарства (конкуренция, евтини, качествени) и на патентованите лекарства (монопол, скъпи, недомислени). Ама това е законово определено.

Коментар

Евтин кредит няма. Щом го връщаш с лихва над инфлацията, значи не е евтин.
                  Друг въпрос е колко е разумен.

По темата:
                  Освен това си хвърляме пластмасовите опаковки, бутилки и изделия на боклука. А те могат да се рециклират.
                  По улиците може да видиш как клошари горят кабели, за да извадят 200 грама мед. И помъкнали 2 кг. ръждясала ламаринка.

И в същото време хвърляме тонове рециклируема пластмаса.

Коментар

И в същото време хвърляме тонове рециклируема пластмаса.
                    Като поскъпне, ще видиш как ще я хвърляме.

Коментар

В момента е с цена съизмерима с цветните метали. Хвърляме!
                      Има нещо кожодерско в цялата работа!
                      А транспортът е достатъчно скъп. Ако поскъпне още - просто няма да съществува в тоя вид. Ще се връщаме на файтоните!

А доколко протестите са смислени - ще направя паралел с вдигнатите данъци на имотите в София. Фастъкова се извинява, ни лук яла, ни лук мирисала... ще има и жертвен агнец... само и само народецът да не е толкова лют...
                      Има ли някъде данни колко е акцизът и какво се облага с ДДС?

Коментар

За софийските данъци никой не протестира - просто вестниците ги разнесоха за явен опит за измама.

С пластмасите рециклирането е по-трудно, а и досега на никой не му е хрумвало, че ще е изгодно. А то и още по-изгодно ще стане.

Коментар

Има ли някъде данни колко е акцизът и какво се облага с ДДС?
                          Има: http://www.lukoil.bg/

Коментар

... Краят на нефта е скоро! ...
                            Това го слушам от как съм се родил. В учебника ми по георафия от 5ти клас, пишеше, че към края на 80те, нефта ще е свършил. И така нататък, средно на всеки 3 години. Като гледам не се е свършил още.
                            Освен това, до някое време битуваше теорията, че нефта се получава от "ферментацията" на праисторически гори или нещо подобно. Оказа се, че и това не е вярно.

Прахосничество е да караш Хамър за градска кола. Прахосничество е да се сменя колата веднъж годишно - пример, по думите на бившия ми шеф (холандец), колата вече била ставала опасна... говорим за Рейндж на 55000км, каран само по асфалт
                            Акцизите на горивата, идеята за завишените данъци за ГУ, са си директно пладнешки обир. Държавен рекет в чист вид. Както и измисления данък върху застраховките (новогодишния подарък на министърчето) и така нататък.

Коментар

Много често се задава въпросът защо дизелът е по-скъп от бензина в България.Ще си позволя да ви припомня една от най-големите измами осъществявани в България през последните 20 години.
                              По времето на министър Свинаров - бивш военен министър на Република България - сиреч преди 3-4 години се появи дупка от 80-88млн евро или лева не помня точно в бюджета на военното министерство.Тогава бе взето решение от любимата ни тройна коалиция на най-високо ниво - премиер и министерски съвет - цената на дизела да бъде повишена изкуствено с 15 стотинки на литър за срок от една година с цел целево да се попълни тази дупка.
                              Какво се случи обаче - това мина покрай ушите на хората като пролетен повей а на господа управляващите им се услади до безбожие та тази ставка си стои така вече N на брой години.В резултат на това надблюдаваме парадокса дизеловото гориво в България да е по-скъпо от бензина.
                              Ако приемем че на година както бяха разчетите се печелят 80 млн евро от тази разлика - говорим чиста печалба за държавата а до момента са минали 4 години то ние говорим за 320 млн евро чиста печалба за държавата до момента.Колко са излезли от нашите джобове - един Бог знае.
                              Истината е че имаме къса памет и голям задник привикнал на ориенталски ласки.За съжаление.
                              BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                Освен това, до някое време битуваше теорията, че нефта се получава от "ферментацията" на праисторически гори или нещо подобно. Оказа се, че и това не е вярно.
                                Теория не. Просто хипотеза. И уж оборващото я - пак хипотеза.

За мен си остава най-реалистичното обяснение до сега, каквото и да говорят останалите.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X