Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за охладителната система на Нисан Терано 2.7 ТДИ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за охладителната система на Нисан Терано 2.7 ТДИ?

Аз бих продължил с "промивките".
    Да не ги правиш после и с новия радиатор де!
    GPS системи https://www.easytracking.bg/
    Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Ох! Проблема е открит. При свалянето на радиатора, решихме да свалим и водната помпа - оказа се, че има само една здрава лопатка на перката. Вече поръчах водна помпа на Валео. Блока е промит, интересно, че не е пълен с гнусотия, радиатора ще бъде промит, и слагаме стария, а новия се връща. Надявам се това да е всичко по проблема. В събота закачам караваната и правя едно пробно катерене 16км. да видим да ли ще държи в баира нормална температура - ДАНО! Е поне ще съм и с ново Виско.
      Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Ако имаш възможност запази новия радиатор, ако твоя е полузапушен рано или късно ще се дозапуши и пак ще точиш, разкачаш и съриш по зелката. Смени и двете и ще караш и теглиш дъълго и безпроблемно с нисанчето

Коментар

За да се разпаднат перата на помпата дъъълго и упорито е карано с вода. Като сменях мойта помпа по перата на старата нямаше дори ръжда:

Охладителната система отвътре трябва да свети. Не иска нищо съществено - само хубав антифриз. Мойта джипка явно е била с такъв (вероятно оригиналния - електриково зелен). Отлагания имаше съвсем малко на дъното на казанчето и никъде другаде.
          Последно редактирано от sparkybg; 20-05-14, 18:41.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
            Ако имаш възможност запази новия радиатор, ако твоя е полузапушен рано или късно ще се дозапуши и пак ще точиш, разкачаш и съриш по зелката. Смени и двете и ще караш и теглиш дъълго и безпроблемно с нисанчето
            Да, новия радиатор ще го задържа, но в магазина на автосервиза. Ще покарам/тегля поне месец, за да проверя дали радиатора е изчистен добре, ако почне пак да цапа охладителната течност, го вземам, и мога да си го сменя сам вече. Единствено ще изгоря със една смяна на антифриз. Убеждават ме, че не е толкова зле, и ще стане като нов - ще пробвам да спестя 550лв. Но го имам едно на ум. Важното е сега с новата помпа да спре загряването, а после ще се действа както трябва. Важното е да се докара автомобила в нормален режим на работа, да се избегнат всички предпоставки за влошаване на състоянието му и постоянна поддръжка, за да ми служи и той добре. В неделя ще пиша за резултата от теста, но ме убеждават на 100%, че няма да имам вече този проблем, но аз съм си Тома Неверни - в първия свободен ден - проба. Поздрави!

Коментар

Колега стария радиатор съдейки по състоянието на помпата,вероятно му остават 30-40 % от ресурса, щом ти се налага да теглиш остави си новия... аз също тегля с мойта каляска, сложих и нов радиатор и нямам никакви грижи с охлаждането дори в най топлото време.
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                Колега стария радиатор съдейки по състоянието на помпата,вероятно му остават 30-40 % от ресурса, щом ти се налага да теглиш остави си новия... аз също тегля с мойта каляска, сложих и нов радиатор и нямам никакви грижи с охлаждането дори в най топлото време.
                Именно! Ако джипа е да си возиш г@за иди-дойди, ама щом ще тегли не си заслужава разправията и евентуалните последствия насред нищото, точко когато си тръгнал на почивка с караваната и семейството през лятната отпуска

Коментар

Сменена е водната помпа - Валео, термостат на 82 - Тама, и в края на краищата, Ви послушах, смених и радиатора, но не е на Нисенс , или как точно беше, за 550лв, а сложих някакъв талянски за 390лв - третия в класацията във възходящ ред по цена. С нетърпение чакам Неделя за проба. Прибрах си страта/оригинална помпа, на която Виското си е в ред, ама май не може да се ползва. За сега съм с някъкъв що годе добър антифриз, но след месец, два ще го сменя пак, но с по квалитетен. В Неделя ще пиша какъв е резултата от теста, надявам се да е ОК. Поздрави, и Благодаря за оказаната помощ и полезните мнения. Вие ме навихте да сменя и радиатора, а и това е правилното решение.

Коментар

Със загряването проблеми няма да имаш повече,но поглеждай от време на време за течове от гарнитурите на водната помпа и термостатното тяло-дано не се окажа лош пророк.

Коментар

Термостатното тяло по принцип на повечето си сълзи, ама чак да тече.... Поне ремонта не е скъп - 2 гарнитури и казуса приключва. Даже в оригинал не са великата скъпотия. А капачката на термостата при мен си е с оригиналната гарнитура(не съм я сменял въпреки че сменях 3 пъти термостат) и въпреки това не тече. Алуминиева е, обаче. При теб вероятно е пластмасова. Което е поправимо.

А за гарнитурата на помпата, какъв конкретно е проблема? Не знам там да прави проблем.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
                        Сменена е водната помпа - Валео, термостат на 82 - Тама, и в края на краищата, Ви послушах, смених и радиатора, но не е на Нисенс , или как точно беше, за 550лв, а сложих някакъв талянски за 390лв - третия в класацията във възходящ ред по цена. С нетърпение чакам Неделя за проба. Прибрах си страта/оригинална помпа, на която Виското си е в ред, ама май не може да се ползва. За сега съм с някъкъв що годе добър антифриз, но след месец, два ще го сменя пак, но с по квалитетен. В Неделя ще пиша какъв е резултата от теста, надявам се да е ОК. Поздрави, и Благодаря за оказаната помощ и полезните мнения. Вие ме навихте да сменя и радиатора, а и това е правилното решение.
                        Възможно НАЙ -правилното решение си взел. Сега можеш да си спокоен дъълго време, че имаш джипка под ръка готова да те отведе където пожелаеш

Коментар

Здравейте! Обещах да пиша за резултата след смяната на водната помпа и радиатора. Миналия понеделник трябваше да тръгна за Гърция , и пробата беше задължителна преди пътуването, но така и не ми остана възможност за проба. И така, директно тръгнах с караваната за Гърция, но със свито сърце. Колата беше пълна основно с вода 120-140л., а караваната с доста повече багаж от обикновено. Още първия баир, поради големия товар, Тераното видя зор, и тръгнах на горе на втора, на 18км. вече в доста високи обороти на втора, стрелката не я изпускам от поглед, гледам я и виждам , че тръгна да минава хоризонтала, помислих си, че всичко е било напразно, но отпуснах малко десния педал, снижих скороста и оборотите, и всичко си дойде на мястото. В цяла Гърция с климатик - никакви ядове. Оставаше само връщането към Гоце Делчев, е тука се притеснявах за изкачването - голям каиш ме чакаше. Истината в теста е точно този участък - имаше места където карах и на втора, и на трета, дори издувах яко на втора, за да мина на трета - никакво загряване, стрелката си седеше хоризонтално. Вече съм спокоен, че всичко е наред. И да , разход на гориво с 1т. каравана, скорост макс 90км./ч. - 11.2л./100км. за изминато разстояние 600км., при резорвоар пълен - пълен до капачката с клатене на купето. Поздрави.

Коментар

Нормално е да понмине малко средата. Ненормално е да доближи червеното.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Нормално е да понмине малко средата. Ненормално е да доближи червеното.
                              2/3 ми се струва е максимума, ако всичко е наред не го подминава в никакви ситуации

Колега сега ще не насладиш на избора който си направил, ще разбереш и що за кола имаш

Коментар

Здравейте,

Имам следния проблем с охладителната система. Откакто застудя забелязвам мокро петно под колата. Не знам дали и преди го е имало, напълно е възможно просто да се е изпарявало и да не съм го забелязал. Но може и сега да се е появило. След известно оглеждане установих, че е охладителна течност и идва някъде от сглобките между корпуса на термостата/виското към блока на двигателя. Не мога да разбера от коя от двете точно.

Въпросът ми е колко е изчанчено свалянето им, в смисъл може ли да се направи от не много опитен домашен майстор ( ) и откъде мога да намеря гарнитури, ако въобще мога. От ЕВРО 07 съм купувал О-пръстен за термостат и триъгълната гарнитура на "шапката" на термостата...и двете не станаха, така че съм скептично настроен към тях

Въобще заслужава ли си да сменям гарнитура без да сменям виското? В такъв смисъл, че доколкото разбирам това е консуматив с не особено дълъг живот (2-3) години. Моята кола е купена от джамбаз, така че едва ли хората, които са му я продали, нито самият джамбаз са го сменяли. Честно казано не знам дали функционира нормално, защото доколкото съм чел то би трябвало да заработва над средата на температурната скала, а аз не съм го подлагал на такова натоварване все още. Единствения "добър" белег е, че в началото след запалване фучи повече, отколкото след това...но това също е по читания във форума, не знам дали е основателно.
                                Накратко, има ли смисъл да се минава през чанча за смяна на гарнитура или направо да сменя и виското?

Благодаря предварително

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X