Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нос Хорн 2014

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нос Хорн 2014

Два рифа са , като платна имаме тези и старите закърпени, курса след канарите ще го измислим там дай боже да стигнем, но според времето.
    На Канарите горивото било евтино разбрах и ще напълним до дупка пък... докъдето стигне. Ще тръгваме най-вероятно вторник сабахлем. Ветрото да направим че се бави стойката нещо , гориво и вода ни остана и сме 6 и от времето зависи де.

Коментар

Мисля че поне една щормова кърпичка за отпред трябва да вземете, всичко става.
      Направо се вълнувам все едно и аз ще тръгвам с вас. Късмет.

Коментар

2та рифа на грота са малко, аз веднага бих сложил трети. Тая геноа като се намокри и я навиете на 80% форщага, като я подкарате срещу вълната без грот отзад /защото голям/, тежестта на тежката навита геноа ще "помпи" мачтата като шантава. Нямате платна за лошо време! Лично мнение.
        Последно редактирано от NIKSD; 24-10-14, 21:09.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          Нямате платна за лошо време! Лично мнение.
          Така е напълно си прав

Коментар

Да не се разсърди някой само или да разбере грешно,тук не говорим за 30-35 възла,това го правя с лодка която не съм виждал и с мен е бащата само,че застрахователите не ме пускат сам / те как въобще ме пускат ма на,странни хора всякакви /.

Тук говорим за Нос Хорн и околности,за над 15 000 мили плаване,океана 2 пъти и Гибралтар до БГто 2 пъти,това трябва да държи вятър 50 и горница,а с тия платна и АЗ не го виждам как ще стане.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Това можете и сами да си го направите, че няма да струва и кой знае какви пари.

http://www.jordanseriesdrogue.com/D_1.htm

Длъжен съм да си го кажа- АЗ само с тия платна не бих тръгнал. Говоря за размери и направа, а не за бройки- и 5 генои да имаш, всичките като са толкова големи, все тая. Същото и за грота с 2 рифа само.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Това горе се прави и на ход еле като си тръгнал за Нос Хорн и половината време няма какво да правиш.

Аз така ви стискам палци,че няма на къде повече
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Хич не обичам да давам съвети на по-опитни и възрастни от мен, но като видях снимките с ветрилата и не можах да се сдържа, да не се изкажа и аз. Тази голяма геноа с толкова нисък шкотов ъгъл няма да можете да я рифовате на ролрифа, защото в един момент ще ви дойде къса релсата и няма да можете да изнесете шкота достатъчно напред. Така ветрилото ще остане прекалено усукано и ще плющи горе, от което може много бързо да се накъса на парцали, нищо че е ново. Както и другите казаха - грот с 2 рифа е все едно без грот, при насрещен вятър от 30 възла нагоре.

Вие във вторник тръгвате и май няма много време за сериозни доработки, но е хубаво да си закачите на мачтата един подвижен вътрешен щаг (или кутер щаг, но за него ще ви трябват и бакщази), на който да можете да вдигате по-малки предни ветрила на ракси, както и щормови стаксел. Аз поне вече на топова лодка с ролриф, без вътрешен щаг и до Босфора не тръгвам, просто защото вече съм свикнал да ми е лесно да се разправям с предните ветрила при силен вятър, вместо да се боря с ролрифа като свиня с тиква.

Пожелавам ви успех с начинанието и приятно плаване.
                  Последно редактирано от Zeehond; 25-10-14, 09:39.
                  There's someone in my head but it's not me...

Коментар

Утре 29.10 в 11 часа отвързваме въжетата от кея в Поморие. Може да ни следите или на нашия сайт или на Марин трафик - лодка "Милена" Амстердам.

Коментар

Айде и късмет

ако имате сателитен и искаш може да ми пратиш на лични номера му та да ви стрелям прогнози за времето.Ние на дълги обикновенно бием Спот на 4-6 часа.След получено съобщение бием пак спот,ако ми трябва повече инфо бия по 3-4 на 3-5 минути интервал,тогава получавам поне 48 часа и поне 200 мили северно от мен какво ще е.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Късмет и се надявам,че при възможност ще качвате снимки.
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Браво, момчета! Късмет и повече хубав вятър!
                          Show must go on!
                          LZ1VES

Коментар

На добър час! Късмет и безавариино плаване. Аз в петък ще съм в Поморие, няма да се засечем за съжаление иначе с радост бих дошъл на изпращането.

Коментар

Късмет и добър вятър.

Коментар

Good Luck Пичове, и да се върнете живи и здрави.! Бабаитлъка зад борда-много крени;-)
                                ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X