Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло за LSD диф

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Масло за LSD диф

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Нищо автоматично няма в лсд-то. Нищо не чака и нищо не се случва. Просто си работи или не. Всъщност има три положения.
    1-во-работи
    2-ро- неработи
    3-то работи ама невърши работа(тоест пластините толкова са се износили, че вече немогат да контактуват помежду си, но без да са се строшили пружинните шайби).
    Точно така. Подобно на това, което написах по-горе.
    LSD-то е на чисто механичен принцип - подобно на съединителя! Когато се износи феродото, вече не върши работа.
    За да бъде автоматичен , тярбва електроника

Коментар

Здравейте, понеже виждам тук хора навлезли дълбоко в темата LSD да ви задам един въпрос, който може да ви се види смешен, но: кои са елементите на схемата които имат отношение към LSD-то . Искам да си ги поръчам и да ги сменя,но не се ориентирам и никога не съм ги виждал на живо.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:NAVARA-A001.jpg
Прегледи:1
Размер:127.5 КБ
ID:5341285Натиснете снимката за да я уголемите

Име:NAVARA-B002.jpg
Прегледи:1
Размер:111.6 КБ
ID:5341286

Коментар

Първоначално публикуван от СТОЯН ВАСИЛЕВ( lilia_prim) Преглед на мнение
        Здравейте, понеже виждам тук хора навлезли дълбоко в темата LSD да ви задам един въпрос, който може да ви се види смешен, но: кои са елементите на схемата които имат отношение към LSD-то . Искам да си ги поръчам и да ги сменя,но не се ориентирам и никога не съм ги виждал на живо.[ATTACH=CONFIG]410853[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]410854[/ATTACH]
        38432 и 38433

Коментар

38435 са най -слаби.Представляват пружинни дискове. Именно те стягат пакета и когато се счупят загубват пружинните си свойства и LSD-то не работи. При моя случай C200-диференциал тези дискове са 2 броя(по един на страна). При H233- диф. са 4броя(по 2броя на страна). Цената за 2 бр. е от 140 до 180 лева(както ги намериш).
          38432 са фрикционни дискове. Редуват се с 38433(фрикционни шайби). Малко вероятно е да не работи от тях. Биха се прецакали ако се ползва неподходящо масло.
          Съвета ми е виж какъв ти е дифа, отвори го, разгледай хубаво какво се е случило и какво трябва да поръчаш.
          Доставката на тези работи(38435) е около 2 месеца. Спокойно можеш да отвориш, разгледаш, поръчаш, затвориш и като дойдат да сменяш.
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

А някой има ли заснет клип на работещо ЛСД.Аз пробвах два варианта.Първия път вдигнах на крик едната страна.С леко подаване на газ,няма ефект.С повече газ падна от крика.Втори опит.Вдигнах колата от същата страна,но освен крика я оставих да легне и на един голям дънер.С малко и с много газ,не можа да се измъкне.Само се усеща някакъв напън да превърти другата гума.Всичко го снимах но за мое съжаление кучето ми гепа фотоапарата и още не мога да го намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
              А някой има ли заснет клип на работещо ЛСД.Аз пробвах два варианта.Първия път вдигнах на крик едната страна.С леко подаване на газ,няма ефект.С повече газ падна от крика.Втори опит.Вдигнах колата от същата страна,но освен крика я оставих да легне и на един голям дънер.С малко и с много газ,не можа да се измъкне.Само се усеща някакъв напън да превърти другата гума.Всичко го снимах но за мое съжаление кучето ми гепа фотоапарата и още не мога да го намеря.
              Нормално е да не може да те измъкне,като си легнал на дънера.Този тип блокаж с ограничено припълзване,само помага на буксуващото колело.Това не е 100%-тов блокаж/той би те извадил най-вероятно/.За мен да ви кажа лично вредата от наличие на LSD е по-голяма от ползата от него.На станичен наклон те поднася надолу и прави преминаването през такива участъци малък ад.На завой при мокро или заснежено време също те поднася ако не внимаваш и не му трепериш.Дори и на прав участък ,при заледено трасе,може да загубиш управление от включването на този тип блокаж.Тия дертове са много по-големи от това евентуално някъде и то на прав участък в кален или снежен терен да ти помогне/пак казвам евентуално!!!/.
              Много хора се косят,че видиш ли на LSD-то не им работило....аз малко съм на обратната теза.Притеснявам се повече ,че моето работи.....
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                Нормално е да не може да те измъкне,като си легнал на дънера.Този тип блокаж с ограничено припълзване,само помага на буксуващото колело.Това не е 100%-тов блокаж/той би те извадил най-вероятно/.За мен да ви кажа лично вредата от наличие на LSD е по-голяма от ползата от него.На станичен наклон те поднася надолу и прави преминаването през такива участъци малък ад.На завой при мокро или заснежено време също те поднася ако не внимаваш и не му трепериш.Дори и на прав участък ,при заледено трасе,може да загубиш управление от включването на този тип блокаж.Тия дертове са много по-големи от това евентуално някъде и то на прав участък в кален или снежен терен да ти помогне/пак казвам евентуално!!!/.
                Много хора се косят,че видиш ли на LSD-то не им работило....аз малко съм на обратната теза.Притеснявам се повече ,че моето работи.....
                Я не плаши хората излишно! Аз без LSD не искам. Даже системата твърд блокаж+LSD при паджеро ми допада най-много.

ПП: Моето слиза от крика и без газ. Просто отпускам съединителя и е долу.

ППП: И няма "включване" и "изключване". Нисанското пластинчато LSD работи постоянно!
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако при теста с крика, джипа не слезе от крика при включване на скорост, значи ЛСД-то си е заминало То работи на принципа на съединителя (феродови плочки) и когато се изхабят - не дават хубаво сцепление.
                  При работещия ЛСД, има процентово отношение между двете полуоски. Примерно ако джипа е на крик и има ЛСД на 15%, при включване на скорост колето във въздуха ще получи 85% от тягата, а това на земята - 15%. Нагледно казано за 5-6 обората на колелото във въздуха, колелото на земята ще направи един оборот (който реално ще бутне джипа от крика)> При износване на феродовите притискателни дискове, процента намаля и с времето се приближава към 0%, когато вече няма феродо, което да ограничи приплъзването и диференциал работи като отворен.

При работещо ЛСД и движение върху хлъзгава настилка в завой, ако едната гума превърти и забуксува, веднаага увлича и другата гума, при което поднася цялата задница. Това по принцип не е желан ефект с изключение на дрифт изпълненията, където точно това е целта.
                  При страничен наклон ще поднесе надолу само ако превътят гумите, но в този случай, дори и с отворен диф, най-вероятно ефекта ще е същия.

Коментар

Първоначално публикуван от YACCO-BG Преглед на мнение
                    При работещо ЛСД и движение върху хлъзгава настилка в завой, ако едната гума превърти и забуксува, веднаага увлича и другата гума, при което поднася цялата задница. Това по принцип не е желан ефект с изключение на дрифт изпълненията, където точно това е целта.
                    При страничен наклон ще поднесе надолу само ако превътят гумите, но в този случай, дори и с отворен диф, най-вероятно ефекта ще е същия.
                    Тук малко несъм съгласен. С един приятел, който кара Витара карахме по страничен наклон на сняг, при него нямаше почти никакво поднасяне на задницата докато при мен беше точно обратното.
                    Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Е, има и един куп други фактори ... ширина на гумите, грайфер, център на тежестта на колата, колко газ подаваш и т.н.
                      Горното мнение засяга само фактора ЛСД ... при него превърти ли едната гума веднага увлича и другата .... а ако е отворен дифа и превърти едната гума, другата евентуално може да задържи джипа да не се плъзне по наклона ...

Коментар

...при него превърти ли едната гума веднага увлича и другата ....
                        Ми... НЕ!

Ще превъртят и двете, ако и двете нямат достатъчно сцепление с пътя. При отворен диф почти винаги превърта само едната, независимо от сцеплението.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е да де , това се опитах да кажа, ама явно не съм се изразил добре

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Ми... НЕ!

Ще превъртят и двете, ако и двете нямат достатъчно сцепление с пътя. При отворен диф почти винаги превърта само едната, независимо от сцеплението.
                            Е да де...ама точно превъртането и най-вече блокирането на дифа води до свличането,а то не е желателно.При страничен наклон,обикновено сцеплението е на долната гума,т.к. пджипа се накланя по наклона на участъка и тежи повече на долната гума.В момента обаче,когато долната загуби сцепление и превърти,LSD-то завърта другата/горната/ и...тя избутва джипа надолу в нежеланата посока!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Е да де...ама точно превъртането и най-вече блокирането на дифа води до свличането,а то не е желателно.При страничен наклон,обикновено сцеплението е на долната гума,т.к. пджипа се накланя по наклона на участъка и тежи повече на долната гума.В момента обаче,когато долната загуби сцепление и превърти,LSD-то завърта другата/горната/ и...тя избутва джипа надолу в нежеланата посока!
                              Само една поправка .... когато имаш повече сцепление на долната гума, първо ще превърти горната. И когато това стане и ЛСД-то зацепи, ще превърти и долната, която реално държи джипа да не се свлече.

Коментар

000
                                Само една поправка .... когато имаш повече сцепление на долната гума, първо ще превърти горната. И когато това стане и ЛСД-то зацепи, ще превърти и долната, която реално държи джипа да не се свлече.
                                Да така е...не се изразих както трябва...
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X