Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за CR-V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатор за CR-V

Десните волани, каквато е на колегата ribara са по скоро с ляв плюс.
    "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

На десните волани може и да е с ляв. Най-лесно е да се вдигне капака и да се погледне.
      Honda CR-V I 2000 г.
      0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Аз си взех Starline 45А 400 стартов ток с 3 год гаранция 75лв и връщаш стар. По форма е по различен,но с малко труд пасва идеално.

Коментар

и аз така направих преправих поставката и сложих нормален акомулатор 55амп.

Коментар

Стига да може да го събереш.
            И да си осъзнал необходимостта от по-голям.
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ами зареждането на динамото.Ще има ли проблем?

Коментар

Нещо не съм сигурен какво питаш или аз не го разбирам.
                Ако въпросът е дали 75Ah аку вместо по-малък ще се зарежда нормално, то отговорът е: ДА!
                Щото отдавна не тургат в колите динама, пък и докато имаше те никога не са били зареждани...
                Май е време да понамаля ракията!
                Враг усраине

Коментар

Слагаш с максимално големия Аh за твоето място.Няма да имаш проблем със зареждането ако всичко по артернатора ти е в ред.

Коментар

Писна ми вече, карат по 2 години и зимата чао.
                    Та какво да правя да награждам стойката за акумулатора и да слагам с по-висок АЧ/старов ток или Solite 45Ah с 443 А пусков ток?
                    И само за инфо десните волани са с ляв плюс, освен това клемите са по-малки като ширина.
                    Това с акумулатора за мен е най-сериозния минус на модела!

П.П. Приемам идеи за надграждане и модифициране на стойката за акумулатора.

Коментар

Колега, преди да преработваш гения на японците, би ли споделил какъв е бил стилът ти на експлоатация на акумулатора през последните две години. Масово попадам на теми от сорта тоя акумулатор изкара толкова малко години, пък друг се хвали че вече 7ма година няма проблеми и нито един от двамата не споделя параметрите на експлоатиране на акуто:
                      - колко често се кара колата
                      - градско или извън и по колко
                      - предимно през деня или вечер
                      - какво е зарядното напрежение и въобще следено ли е
                      И още друга полезна информация която би била полезна за анализ.
                      Не за друго, ами да не стане така че и новата марка акумулатор да те изкара толкова че и дори по-малко.

п.п. Мисля че само JDM ките от десните волани са с по тесните клеми, десните за UK са си с нормалните евроклеми.
                      "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Между другото редовно в последните 3-4-5 години хората купуват уж "необслужваеми" акумулатори без капачки за доливане а реално те си имат нужда от доливане на втората година. Ако махнете общата шина с капачките отгоре ще откриете, че си имат клетки с електролит, който вероятно е доста понамалял и заради това дават фира.
                        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Само за протокола - на моята англичанка аку-то е малък, и е с малки клеми, 45 Ah, 380 пусков.
                          На последния ми Ровър 400, който беше с Хонда двг, също беше малък, и с малки клеми.
                          JDM-ките, и те така.

Последните 5г. съм купил 3 малки аку-та EXIDE EXCEL 45 Аh, и 1 голям EXIDE. Първият го карах 4г на Ровъра, и замина в скрапа заедно с колата, другият си отиде чисто нов с първото CR-V, третият на предишното CR-V, и той в скрапа заедно с колата на 3-тата година. Големият го сложихме на Акорда на брат'чеда преди 2г. Нито един от тях не ми е създавал проблеми, и не съм се грижил за тях - слагам и карам, ежедневно.
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Да споделя за моя.След три месеца ще стане на 3 години.Карам предимно градско на къси разстояния 2,5-3 кил.Акумулатора е 45 ампера.Проверявам го през 2-3 месеца и доливам дейонизирана вода.Проверявах да не ми презарежда алтернатора, защото ми омазнява покрай капачките и губи електролит.Но зарежда нормално. На предишната ми кола акумулатора беше на 4 години като я продадох и изкара още 1 година при другия собственик.Беше български на Старт ,също редовно проверяван и доливан.На Хондата не помня марката, ако някой има интерес ще проверя и ще напиша.Но мисля че беше по технология Ca/Ca.
                            CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Solite се предлага с тънки клеми и втулки за широки клеми. Поне моят така пристигна и сега стартера върти осезаемо по пъргаво от предния ексайт.
                              Honda CR-V I 2000 г.
                              0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Акумулатор за CR-V с по-голям ампераж за тези които са решили, че има необходимост една темичка с идеи на братушките тук
                                Honda CR-V 1-st Generation

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X