Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сигурност и безопасност(препарат(лепило) за камерни и безкамерни гуми)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сигурност и безопасност(препарат(лепило) за камерни и безкамерни гуми)

Линкове към tyre sealants
    http://www.youtube.com/watch?v=yvp4SH0RukQ
    http://www.youtube.com/watch?v=QEwxoQDYxrM
    http://www.youtube.com/watch?v=oJqLXXPPaRc&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=Ni5yK...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=EtEKF...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=n4v8L...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=BH_Hp...eature=related

Коментар

Разбрах че има ентусиаст в Бургас в разпространението на tire sealants в България.Моля ако някой има информация за това да се включи в темата.Благодаря.

Коментар

Извинявам се на Явор за думата "ентусиаст" - тук става въпрос за професионалист в off-road. От темата "Неспукваеми гуми - възможно ли е това" разбрах за препарата който се разпространява от него.
        Гледах в youtube клипове с представянето на Slime(slime.com).

Коментар

Евгени , преди 1-2 години сложи от твоя препарат на една моя гума и доскоро нямаше проблем. Напоследък една от гумите ми пак започна да изпуска , но не съм сигурен дали е обработената. Може ли без да се демонтира гумата да се разбере дали е тази с препарата или не ? А с демонтиране ? А може ли да е минал ефекта на препарата ?

Коментар

Най-добре е да се маркира с някаква боя(спрей) точка, че гумата е третирана с препарат.Иначе не може да се разбере дали е третирана.
            Срок на живот(активност) на препарата е 10 години в гумата.Имах случай скоро като твоя имаше разкъсвания между слоевете на гумата на някакъв трактор.Препарата си свърши работата.Сега не мога да кажа какво е станало с твоята гума.

Коментар

Леле колко време е минало от последният ми коментар!

Коментар

Някъква цена?Необходимо количество за 1 гума?Може и на ЛС

Коментар

Количеството зависи от размера на гумите.
                  За леки автомобили ориентировачно 13 цола 7 унции, 14 цола 8 унции, 15 цола 9 до 10 унции.
                  За offroad по таблица за всяка гума.На Веско Делфина от Варна сложихме по 16 унции-не помня размера.
                  За АТВ също в зависимост от размера.

Коментар

Здравейте,току що видях темата и имам следните въпроси:
                    -може ли човек сам да си сложи препарата или се отива в сервиз и там се третира?
                    -на джантите от вътре,имам датчици за налягане в гумата.Какво се случва с тях,при интервенция с лепилото?
                    -каква е вероятноста,от препарата,да се запуши вентил?Как да разбера дали е метален или гумен?
                    -при разлепване на гумата от джантата,отново ли трябва да се сложи airseal?
                    -гаранция 10г. че запазва вискозитет и лепи?Имаше друг продукт, rhinotyre,който се нанася на нова гума отвътре,но не е течен,а също запушва.
                    -Има ли значение на каква гума се нанася нова или стара?Какви са ограниченията?
                    -точка на замръзване -20гр.т.е. течноста става на бучка и съответно гумата се разбалансира ли?

Благодаря за отговорите
                    Пътят е целта.

Коментар

Аз съм по принцип скептик, а и от автомобили не разбирам.
                      Обикновено в една реклама винаги нещата се представят едностранно, като се изтъкват основно положителните страни на изделието и се пропускат негативните такива.
                      Прочетох статията с остойностените разходи, ползи и т.н. Само, че да не стане като с препаратите за запушване на течове от радиатора? Запушват някои течове от радиатора, но в доста случай се оказва, че запушват и радиатора на парното.
                      Интересно с колко ли се увеличава съпротивлението на гумата при търкалянето, как това се отразява на разхода на гориво, на загряването на гумата? Няма ли опасност добавката да подведе водача и той да не усети бавното спадане на налягането с произтичащите от това последици за стабилността и износването?
                      Колко време е нормалния срок на експлоатация на добавката след вкарването й в гумата и налага ли се периодична подмяна?
                      Щом ограничението са скорости около 300 км/ч навлязло ли е при спортните автомобили извън Ф1 /може и да е навлязло, а аз просто да не знам/ ?
                      Може и изделието да е напредничево, но във времена в които всеки обещава чудеса наистина е интересно да се знаят отговорите на някои въпроси и най-вече резултатите от практиката на колеги, които няма да си изкривят душата заради нечия реклама.

Коментар

В отговор на charger.
                        1.По принцип може и сам.Вкарва се със по голяма спринцовка - купувал съм от аптеките 50 ml - на предварително балансирана гума и отвивате игличката и след като излезе въздуха се вкарва през отвора необходимото количество, след това завивате игличката и напомпвате до нужното налягане.Количеството е точно колкото да обмаже отвътре гумата от центробежните сили. Изпращал съм по куриер в пластмасова бутилка с указание по колко да се вкарва в гума.
                        2.На датчиците няма какво да окаже влияние лепилото, доколкото съм гледал демо на датчици те са на джантата от вътре.Лепилото е адхезивно само към каучука.
                        3.Вентила не може да се запуши защото е метален.Аз все още не съм виждал вентил който е каучуков изцяло.Нали там има резба за да се завинти игличката.
                        4.При размонтирване на гумата количеството което е в гумата трябва да събере и да се вложи след като се монтира.Американската фирма предлага и специална прахосмукачка, но аз нямам такава. В общия случай каквото успеете да съберете с подръчни материали и след това гумата да се изтрие с кърпа за да се обере каквото е останало. Според мен събирането на лепилото е неефективно просто трябва да се почисти гумата от вътре.
                        5.Гаранцията е такава защото много малко гуми издържат толкова години на експлоатация. Rhinotyre е друга технология материала който се нанася във вътрешността на гумата преминава през топлинна обработка в специални пещи.Получава се един слой допълнителен който е много мек и той именно запушва.
                        6.Препъръчително е да се слага на нови гуми за да си струва, все пак влагате пари в гума и препарат за определено време и или километри.
                        7.Не не става на бучки ами просто по трудно реагира към замръзнали гуми.От ниската температура каучука много се втвърдява и става трудно да се запуши дупката.

В отговор на Izparitel.
                        Хубаво е да има и скептици за да има и истина.
                        Имам резултати от лаборатории които са изследвали препарата. Изобретен е да помага на военните от американската армия. След като е бил разрешен за цивилна употреба са започнали постепенно да го използват отначало в строителна и селскостопанска техника след това в сметосъбиране след това в транспорт.Off-road и леки автомобили след като се усъвършенстват формулите за частиците(изкуствени влакна) така , че да не предизвиква дебаланс.
                        Относно съпротивление на търкаляне нямам впечатление да се увеличило след слагането му, така също и разхода на гориво, относно загряването препарата държи гумата по-хладна с 20% отколкото без него. Това е и една от причините за по-дълъг живот на гумите - става въпрос за транспортните камиони.
                        Препаратите за запушване на дупки на радиаторите аз съм ползвал на Holts и не ми се е запушвало парното беше Опел Кадет.Може и да има такива които запушват. Все пак в горните коментари бях писал, че препарата не е чудо той не предпазва 100 % от всички възможни проблеми с гумите. Предназначението му е да предпазва от инциденти - да не спада изведнъж налягането.

Коментар

Е, какво стана няма отзиви по отговорите ми?

Коментар

Дайте цена за гума 20х11-9 и 21х7-10.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от evgeny Преглед на мнение
                              Е, какво стана няма отзиви по отговорите ми?
                              Чух се с твоя партньор (Бисер-контактувахме само по телефона и човека определено изглежда свестен) за Сф,и за съжаление не сложих от лепилото, заради TPMS системата...T.e. датчици вътре в гумата за контрол на налягането.Колегата ти не знаеше със сигурност дали няма да има проблем и аз се зарових в нета....Самото лепило може и да не залепва по тях, но фибрите могат да запушат отворите към мембраните.Тогава вече става проблем и колата реагира по 2 начина:единия е да свети предупредителна лампа по таблото,а другия- възможно е преминаване в авариен режим и невъзможност за по голяма скорост от 50км/ч.
                              Докато не намеря категоричен отговор,не мога да рискувам....

Ако ти е възможно,попитай производителя какво казва за работа на Аir Seal c TPMS,по специално действие на фибри към контролните отвори.
                              Иначе съм препоръчал лепилото на доста приятели
                              Пътят е целта.

Коментар

Ще попитам за тази система.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X