Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зимни гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: зимни гуми

Миналата година позакъснях със смяната на летните гуми със зимни и в резултат изборът не беше голям - имаше само кумхо и ласа , и двата вида по около 150 лв. бройката.Исках да взема кумхо, за тях съм чувал само добро , но докато отида до сервиза и те свършили. Така, че нямах избор - взех ласа компетус, с много големи резерви , защото са турски, пък за мен турско и китайско = лошо качество.И както се казва да ама не!След един сезон каране и около 5000 км. мога смело да кажа - ПРЕПОРЪЧВАМ.Гумите държат добре на сняг, на сухо не са шумни, даже са по-тихи от летните ми такива (всъщност всесезонни, ако има такова животно)По-късно ме светнаха,че всъщност ласа са дъщерна фирма на файърстоун, и качеството им е сходно.
    Honda CRV-1998 г. 128 к.с. продадена
    Honda CRV- 2004 г. 150 к.с. бензин

Коментар

първата зима, докато са нови, всичките са идеални........ читавите гуми си личат на 3-тата зима

Коментар

Не виждам причина първата и втората зима да са идеални, пък на третата да не са!Да не би да имат брояч?Ако се свалят като се постопли времето и се слагат отново при трайното застудяване, не виждам проблем! Зимните гуми се скапват , ако се карат и лятото - безспорен факт!

Коментар

Да ти кажа и от зимно каране се скапват... Аз 2007г си купих пасата от Мюнхен със зимни Ласса на една зима и летните гуми/джанти в багажника - със сигурност не бяха карани лятно време. В БГ ги карах 2 зими по 10-ина хиляди и втората зима определено се бяха вдървили, а грайферът им беше 6мм като ги продадох... Обаче разбрах каква е разликата, когато се "обух" с чисто нови Фулда... И тях ги карах 3 зими по 10-ина хиляди км, но нямаха /всеоще/ признаци за "вдървяване" Наскоро ги продадох с 6-7мм грайфер... За сравнение сега чисто новите клебери /още не съм ги качил даже/ са с 8мм грайфер...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от rivan Преглед на мнение
            Не виждам причина първата и втората зима да са идеални, пък на третата да не са!Да не би да имат брояч?Ако се свалят като се постопли времето и се слагат отново при трайното застудяване, не виждам проблем! Зимните гуми се скапват , ако се карат и лятото - безспорен факт!
            причини има много и основната е стареенето на каучука......някои остаряват като катедрали, други като царвули, нали знаеш? противното би означавало гумата да не си губи качествата докато има грайфер, а това определено не е така!

Коментар

Ето едно клипче на което попаднах, търсейки впечатления от гумите, които си взех миналата седмица втора ръка COOPER Weather Master ST2 което показва от какво значение е и типа на грайфера- разреден или по гъст при навалял по отдавна сняг. Тестът е на Субару с два типа гуми COOPER с по-рядък грайфер и NOKIAN с по-гъст. http://www.youtube.com/watch?v=_jlpScAX8Ps
              "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

За да сме коректни - сравняваме Ласа и Фулда.Ласата струва 148 лв бройката.Колко струва Фулдата?В крайна сметка всеки получава това , за което е платил!
                Моята сметка е тази:4бр.гум Х 150 лв. бр. = 600лв : 3 години експлоатация(ако приемем, че за 3 г. се скапват) = 200 лв./година.

И още нещо, въпросният модел на ласа е със силикон, което разширява температурния диапазон на експлоатация и запазва качеството на продукта по дълго време.Ама и аз пиша, като че ли съм агент на ласа(няма нищо такова)
                Последно редактирано от rivan; 20-11-13, 12:44.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                  първата зима, докато са нови, всичките са идеални........ читавите гуми си личат на 3-тата зима
                  Хабсолютно вярно!Недостатъка обаче-Кола цяла, нова,карана от старица на църква само,на малко километри,НО на 15 години на цина 6500-7500 лв.Гуми зимни за нея каращи 3-5 сезона на цина 900-до 1200 лв и нагоре.Ами бахти недостатъка!Някой прави ли така,А..А..А,не чух А..?
                  имах и Toyota Rav 4 2006g.
                  Mitsubishi Lancer 2008g.
                  Honda CR-V 1998г.
                  Honda CR-V 3 2008 2.4 automat

Коментар

А дали някой е чувал/знае нещо за гума Blacklion
                    Едни гумаджии ми я хвалят много, като казват, че e по-добра от goodyear и continental
                    Китайски, но според въпросния гумаджия е гумата с най-добър каучук, канали за дъжд, борд и какво ли още не... Като цена поне за моя размер не са обено по-евтини от марковите модели, които споменах - около 110-120лв.
                    Много се чудя дали да им се доверя, защото пък гумаджииницата ме впечатли доста, имат доста техника, скъпа, много е подредено и разбрах, че са едни от най-добрите в София. И сега съм пред дилемата дали да им се доверя на тях или да си взема едни Goodyear Ultra Grip 8.

Само да уточня, че става въпрос за нови гуми и ще се ползват за пътя, като ще се търси и повече снежеж от време на време
                    Последно редактирано от CarTest™; 21-11-13, 23:38.

Коментар

Първоначално публикуван от cvetomill Преглед на мнение
                      Едни гумаджии ми я хвалят много, като казват, че e по-добра от goodyear и continental ..
                      Те сега им повЕрвах
                      Ако въобще стои дилема (основно заради ценовия клас) за зимни бих заложил на Ултра-грип...
                      А за китайските - като гледам основния проблем на китайската стока е качествения контрол. Както можеш да попаднеш на изгодна сделка, така можеш следващия път да попаднеш на откровен боклук. И като цяло - в повечето случаи китайските изделия са еднодневки, особено незнайните марки..

Пък все пак разчиташ на гумата особено в най-терсене момента...
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Дилемата в случая е само за качеството
                        Общо взето всички марки са ми в един ценови диапазаон (за 5-10лв няма да се циганя)
                        Иначе знам, че всеки гледа да си пробута гумите и обикновено от китайците печелят най-много, следователно е нормално да ми ги препоръчват... от дръга страна пък все си мисля, че точно тези гумаджии трябва да предлагат качествена стока.
                        Все пак май няма да рискувам и ще си взема ултра-грип, но все пак очаквам някой да спорели нещо за тези черни лъвове

Коментар

И аз ще се радвам някой да сподели от личен опит нещо за непозната за мен марка...

Но относно 'точно тези високопрофесионални гумаджии' - във Варна се нагледах на простотии на точно такива гумаджии - голяма известна фирма с голям склад и т.н.
                          Гумите - да, бяха добри (в смисъл избрания от мен модел бе с нов ДОТ).. Но относно техническата грамотност на хората там мога да споря много.
                          За лек автомобил избирах джанти, и отговора - 'ей-тези са точно като за твоя автомобил'. Гледам - офсета мнооого далеч от истината.
                          На моята забележка отговора бе 'ама то има ли някакво значение, та нали дупките на главината ще съвпаднат'..
                          Да, конкретния избран от мен модел с точния офсет ми го доставиха на добра цена.
                          На монтажа на гумите на колегата с РАВ4 му скъсаха 2 шпилки - 'стандартното' затягане на джанта с пистолет - колкото си може. На критиката от моя страна получих отговор 'то е по-добре така, иначе може гумата да падне в движение'..

След това вземах джанти на кашкая. Избирам модела по параметри и ги питам същия въпрос - пробвали ли сте ги точно на кашкай - 'да бе, много са вземали от тях'...
                          Слагаме ги - централния диаметър различен на доставените втулки - 'ама то е почти същия'. Направиха нова втулка за тяхна сметка.
                          Пробваме гайките 'ама то оригиналните гайки не стават, ще трябва да вземете нови гайки'. Купувам - какво да правя. (оказаха се изключително калпави гайки - след първото развиване ги хвърлих, защото започнаха да завличат резбата на шпилките).
                          'Ама то и оригиналните ви секретни гайки не стават, защото отворите на тази джанта са много малки' - купувам нови секретки.
                          'Ама то и обикновен ключ няма да стане заради тези малки отвори - трябва да си купите тънкостенен и то дълъг' - купувам нов ключ специално за тези 'златни' джанти...

Малко дълго стана, но мнението ми за тези 'търгаши' с гуми и джанти е еднозначно - купувам от тях само ако зная какво точно да купя, след като съм огледал отвсякъде какво купувам.
                          И на тяхното 'професионално' мнение за гумите и джантите се уповавам точно толкова, колкото на мнението на кучето ми по този въпрос ...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мисля, че го реших и аз така да не рискувам и да си заложа на доказаната марка. Дори теззи да са били върха на сладоледа, не мисля че goodyear-a ще ме разочарова и няма да съмнявам какво карам. Благодаря за споделения опит, общо взето и аз съм забелязал, че доста водещи се добри майстори правят големи глупости и то според мен не защото не разбират, ами просто претупват работата, което пък за мен веднага ги слага далеч от добрите, но това е друга тема.

Коментар

След дълго умуване и четене реших да си взема Vredestein Snowtrac 3. Гумите изглеждат много добре. Утре ще отида да ги монтират.
                              Като падне снега ще ги тествам и ще пиша пак.

Айде успех на колегите, които още търсят гуми. А на другите приятно дрифтене по снежните поляни

Коментар

Първоначално публикуван от defuser Преглед на мнение
                                Предполагам, имаш предвид Hankook Winter W442. Те също стават но са по-надолу в класациата на ADAC. Ето и въпросната класация ако на някой му е любопитно да я разгледа:

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/te...-gumi-2012.php
                                Не съм гледал таблици и проучвания,а от опит си търсих и намерих Мишелин Алпин(140лв четирите 6мм грайфер).От опита ми от предишните ми коли тез гуми държаха най-добре (даже и лете).
                                CRV 1998г 128кс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X