Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моят проект Jeep Wrangler JK

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Моят проект Jeep Wrangler JK

Да, наистина и аз също дълго се колебах дали да е диагонална или радиална. Докато все пак не успях да открия и да говоря на живо с колеги ползваши този модел в двата му варианта. И двамата са добре познати в този форум и независомо един от друг ми наклониха везните към радиалния модел. Дълга и широка е за разправяне, но в моя проект стабилността по шосето е наравно с добрите офроуд възможности. Диагоналния модел дава известно предимство извън пътя, но заради голямата височина и мекия борд при този конретен размер влошава драстично стабилността по твърда настилка. Нещо, което категорично не желая. Първата ми работа днес след като монтирах гумите бе да заклатя на ръка машината и да наблюдавам какво се случва между гумата и джантата. За предишните 37-ци съм наясно, защото ги "клатя" вече 9 месеца. Останах съвсем доволен от резултата. Втората ми цел бе магистрала "Люлин". От София до Перник и обратно. На изкачване 140 км/час, а на спускане 165 км/час. Определено са малко по-шумни от предишните, но е съвсем приемливо. В момента гумите са с гелов прахов баланс по 250 грама на гума и налягане 1.7 Бара. Няма никакви симптоми за дисбаланс въпреки, че очаквах тези 240 грама (TM250) да са недостатъчни и съм се подсигурил с още по 114 грама (2xTL60) на гума. Май обаче ще ги оставя така. Щом се вдигне мългата и изсъхне асфалта ще тествам на спускане с максимално възможната скорост. Утре мисля да направя и последния тест с ниско налягане. Ще снимам и ще покажа резултатите тук.

ПС Бях много учуден, когато разглеждах таблицата за геловия баланс и забелязах, че теглата са еднакви и за размер 37х12.5R17 и за 40х13.5R17 - 240 грама (TL250). Не вярвах докато не тествах.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture.jpg
Прегледи:1
Размер:122.8 КБ
ID:5554923

За който се интересува прилагам цялата таблица -- TechPlusAppChart-Jul09.pdf
    Последно редактирано от elbgt; 17-01-14, 21:34.
    My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
      От гледна точка на здравина, каране с меки гуми и въобще всякаква експлоатация извън пътя диагоналните би трябвало да са с огромно предимство. От гледна точка на комфорта по пътя - да, сигурно може да е още по лошо от сега но едва ли може да е толкова по-лошо, че да има значение.
      Тук прозрях леко противоречие с параметрите на диагоналния и радиалния модел. Теглото на диагоналния модел е 37.8 кг., а на радиалния 44.55 кг. Т.е. радиалната е по-тежка с 6.75 кг. Диагоналната е лека и конфортна на пътя, но заради олекотяването на борда и протектора тя е по нестабилна, особено при този размер.
      Последно редактирано от elbgt; 17-01-14, 22:19.

Коментар

Чисто любопитство - как спира тоя добитък при споменатите скорости?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
          Тук прозрях леко противоречие с параметрите на диагоналния и радиалния модел. Теглото на диагоналния модел е 37.8 кг., а на радиалния 44.55 кг. Т.е. радиалната е по-тежка с 6.75 кг. Диагоналната е лека и конфортна на пътя, но заради олекотяването на борда и протектора тя е по нестабилна, особено при този размер.
          Никакво противоречие няма (според мен). Диагоналната конструкция е много по-смислена и ефективна когато искаш да направиш един здрав балон. Предимството на радиалната е едва когато искаш да направиш балон, който да има една идеално плоска страна... Печелиш качество на протектора, губиш качество на балона - това е.
          Конкретно за твоите гуми теглото действително е както казваш, но това явно е за да компенсира здравината загубена по условие от радиалната конструкция. При диагоналната гума (твоя размер) конструкцията е 8 плата на протектора и 6 плата на борда, при радиалната е 10 плата на протектора и 3! на борда.

С това категорично не казвам, че диагоналната е по-добра или по-подходяща за твоя джип. Просто ми беше интересно защо Ти си взел това решение, именно защото знам, че не е случайно, а сериозно си поровил преди това
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Чисто любопитство - как спира тоя добитък при споменатите скорости?
            Мислех, че съм публикувал ъпгрейда на спирачките, но се оказа, че съм пропуснал. В пост №508 съм споменал, че съм поръчал кита, но монтажа съм го пропуснал в темата. В този смисъл въпроса е съвсем уместен. Още при предишния размер 37х12.5R17 вече имаше проблем със стоковите слирачки, които са с дискове 285 мм и еднобутални спирачни апарати. По тази причина през м. Август 2013 ги смених с BBК на Teraflex с 340 ммм дискове, двубутални апарати и огромни в сравнение със стоковите накладки. Всъщност тези накладки са стокови за 2010 Dodge RAM 1500, което е доста по-тежка машина. Подменен бе също и главния спирачен цилиндър с друг който е с по-голям дебит и съответства на новите двубутални апарати. Спирането и с 37 инчови и с 40 инчови колела е като при лек автомобил. Точно заради този ъпгрейд вече не мога да използвам джанти по-малки от 17 цола.

Име:20130827_093312.jpg
Размер:299.3 КБ
ID:5554986

Име:20130827_114906.jpg
Размер:273.3 КБ
ID:5554987
            Последно редактирано от elbgt; 18-01-14, 17:02.

Коментар

Укикална машина браво.
              SUZUKI VITARA V6
              HONDA CBR 919RR
              MERCEDES ML
              MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Въпреки, че в гумите има по 240 грама "прахов баланс" при скорост над 120 км/час усещах леки вибрации. Явно тези 240 грама не са достатъчни въпреки, че според таблицата трябва да са толкова. Днес реших да проверя всички колела и да установя за какво отклонение става въпрос. Оказа се, че наистина теглото на компаунда е недостатъчно. За различните колела между 45 и 110 грама, но това е при тежести поставени на 17 цолова джанта. Преизчислени по вътрешния диаметър на гумата, където се позиционират геловите топчета теглата би трябвало да се коригират като се разделят на 38/17=2.23 или тези 45 грама от клипа би трябвало да бъдат 21 грама добавен компаунд. В момента съм оставил временния класически баланс и ще подготвя необходимите тегла за всяко едно колело. Тествах на Магистрала Люлин. Няма да споменавам достигнатата максимална скорост за да не ме обявите за луд Ето едно клипче от най-доброто колело. Все пак е любопитно да се види 40-ка с баланс на нула постигнати с 45 грама тежест. Първо показа 40 гр, а след това "поиска" още 5. Клипа е монтиран от първото и последното завъртане и се вижда добавянето на последните 5 грама.

Последно редактирано от elbgt; 28-01-14, 15:50.

Коментар

И последно сбогом с това резервно колело с размер 35х12.5R17 (315/70R17). Няма никакъв смисъл от него вече при такава разлика в размерите. След поредната корекция на задната броня ще му сложим заместник с правилния размер.

Име:2.jpg
Размер:108.1 КБ
ID:5558697
                  Последно редактирано от elbgt; 28-01-14, 21:29.

Коментар

Колега, аз да питам малко глупав въпрос.
                    Видях, че си я накичил с ЛЕД–ове. Моля те дай малко повече информация от къде си ги взимал, доволен ли си и изобщо каквото се сетиш за тях?
                    Мисля за моя WJ да взема горе над стъклото да лепна една дълга релса, но струва ли си?
                    Искам в горичките да виждам по-надалеч?
                    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Вранглата е страшен звяр,бях свидетел как стартира с тея баници-като лека кола само дето за малко до отлепи предните гуми от асфалта.Респект към положения умствен и физически труд и не на последно място инвестираните много финанси.
                      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
                        Видях, че си я накичил с ЛЕД–ове. Моля те дай малко повече информация от къде си ги взимал, доволен ли си и изобщо каквото се сетиш за тях?
                        Мисля за моя WJ да взема горе над стъклото да лепна една дълга релса, но струва ли си?
                        Колега, всичко за LED светлините, които са монтирани при мен е вече казано по-назад в темата. Колкото до LED бар над челното стъкло силно НЕ ти го препоръчвам. За светене - свети, но каква гюрултия вдига още на 60 км/час нямаш идея. Аз като заклет фен на многото лумени опитах да сложа такъв и след една седмица не ми издържаха нервите и го свалих. Няма такъв вой и такова свистене. Каквото и да правих и както и да го въртях не успях да се справя с този шум. При 130 км/час не си чувах телефона. Иначе в горичката не е необходимо да виждаш много надалеч. Достатъчно е да виждаш във всички посоки на 50-60 м. Аз преди да сложа алейните светлини (малките странични фарчета) при всичките 400 W LED лампиони редовно вадех китайско фенерче през прозореца за да си светя странично накъдето трябва да завия. Пред самото колело, а не на 100 метра пред него. LED баровете по шосетата са неизползваеми. Нито заедно с късите, нито с дългите. Заслепяват ужасно. По шосетата използвам само основните фарове, които също са LED, но лъча им покрива изискванията и не заслепява. Светят колкото ксенонови фарове, но покриват зоната абсолютно хомогенно без светли и тъмни зони или петна. Освен това палят мигновенно, за разлика от ксеноните на които колкото и да са качествени им е необходимо време за да докарат работния цвят.

Коментар

Първоначално публикуван от peter3d Преглед на мнение
                          Разгледайте темата назад, има подробно описано всичко:
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...91#post2129991
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...20#post2145520
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...52#post2168052
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...71#post2165071
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...88#post2176488
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...86#post2176286
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...25#post2173725
                          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                          First impression is not always true. Get inspired.
                          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Благодаря колеги!
                            Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Предвид снежеца наоколо .... случайно да има някое клипче с новите гуменетки?
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз лично нямам. В неделя повъртяхме за малко над Банкя. Снега не беше много - около 10-12 см, но под него беше доста меко и валеше през цялото време. Колеги снимаха, но не са публикували все още. Аз мога да кажа само: До сега съм нямал гуми за сняг и кал. Впечатлен съм от това, че все пак съществува модел гума, която излиза от дълбоки кални люлински коловози все едно са бетонирани, а не от мека лепкава кал. Дуратрака е перфектен за утъпкан сняг и се справя нелошо в подобни условия, но такива копачи до сега не бях карал.Там където колегите въртяха гуми и фучаха с всичката газ тези гуми само превъртаха половин оборот и потегляха като на сухо. Благодаря на колегите, които успяха да ми пречупят решението и да ме убедят, че това е гумата за този сезон.
                                Последно редактирано от elbgt; 30-01-14, 19:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X