Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт компресор DENSO за климатик на Витара 1,6

Първоначално публикуван от DiabloS Преглед на мнение
    Колеги имам един въпрос.От известно време съм горд собственик на Витара ДБ 1.6 16V.Колата няма климатик,но имам служебна кола която е Swift 97 год. и е имала клима преди да я челосат От нея липсва само радиаторът и ме интересува другите части дали ще мога да ги прехвърля на витарата,а евентуално да си купя само липсващата част
    Принципно да , ама не . Демек и едното и другото е сузуки , но едното и напречно , а другото надлъжно . С две думи имат много общи неща и многоооо разлики. Не знам колко искаш да имаш кликатик .
    0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Нащракай малко снимки на Суифта, и дай номер на компресоратака вече ще може да се гадае, но в София има съфорумец, който е добър с климатиците и ако искате направо се свържете с него

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
        Привет от Дупница.
        Трент,не съм искал да споря с Иван,а и нямам такова намерение,просто според мен се получи малко недоразумение,за което съм се извинил.Зная ,че Иван е един от капацитетите във форума и съм признателен ,уважавам знаещите и можещите.
        Колкото до ел.блок за управление на климатика-снимах и качвам.Не зная дали ще се види нещо , но като начало???!!!!.Благодаря за указанията за качването на снимките.[ATTACH=CONFIG]392272[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]392273[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]392274[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]392275[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]392276[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]392277[/ATTACH]
        Тази жълта букса дето си я снимал под жабката , ще ме извиниш , ама няма нищо общо с климатика .

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
          Нащракай малко снимки на Суифта, и дай номер на компресоратака вече ще може да се гадае, но в София има съфорумец, който е добър с климатиците и ако искате направо се свържете с него
          При първа възможност ще направя снимки и ще видя номера на компресора А с този колега как мога да направя връзка за една консултация
          YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
            Тази жълта букса дето си я снимал под жабката , ще ме извиниш , ама няма нищо общо с климатика .
            Нещо и мен ме съмнява, но съм виждал и с жълти, май ще потърсиш още, да няма някоя бяла букса там, че с тази година междината
            Последно редактирано от trent; 11-12-11, 19:37.

Коментар

Сега се сетих, че имам снимки от една витара V6, Иван я знае, та на нея снимах точно ЕБУ-то за климатика, но не бях сигурен дали имам снимките, намерих ги. Ванка в случая си в грешка, това е буксата и ето малко снимки за колегата да придобие представа как би трябвало да изглеждата нещата, утре ще видя номера на ЕБУ-то.
              Прикачени файлове

Коментар

Дано да греша , но всички жълти букси на междинната и на гранд са за еърбеците . На гранда има и до предните колани за пиропатрона.

Коментар

Дано да греша , но всички жълти букси на междинната и на гранд са за еърбеците . На гранда има и до предните колани за пиропатрона.
                  Здравйте.
                  Почти бях сигурен, че тази е буксата, ама за 100% сигурност свалих жабката и пак погледнах и снимах.Няма други разкачени букси и всичко друго си е наред.Пък и "майстора"дето ми гръмна компресора, точно в тази букса човъркаше.

0898705799-Валентин-Дупница.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00032.jpg
Прегледи:1
Размер:70.3 КБ
ID:5326422Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00033.jpg
Размер:129.2 КБ
ID:5326423Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00034.jpg
Размер:113.9 КБ
ID:5326424Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00035.jpg
Размер:102.3 КБ
ID:5326425Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00036.jpg
Прегледи:2
Размер:57.2 КБ
ID:5326426

Коментар

Ето номерът на ЕБУ-то: *AL77Е0С080Т0058*, сравних го с такъв от 1,6-няма съвпадение, така че търсиш само от 2.0, може би и на гранд витара да е такъв, успехАко ми попадне ще пиша

Коментар

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
                      Ето номерът на ЕБУ-то: *AL77Е0С080Т0058*, сравних го с такъв от 1,6-няма съвпадение, така че търсиш само от 2.0, може би и на гранд витара да е такъв, успехАко ми попадне ще пиша
                      Здравей Трифоне,благодаря за съдействието.Ще търся,няма начин.Ще те помоля да напишеш някаква ориентировъчна цена на ЕБУ-то,за да имам представа горе-долу.Прегледал съм кажи речи всички теми във форума свързани с клим.,но уви-нищо.Ще пиша и в "Купувам-Продавам".Сега съм заръчал да проверят в Радомир и Драгичево,дано там имам късмет.Пък ако някои от колегите от форума, ако прочетат тук и имат нещо в предвид, нека пишат или да ми се обадят-0898705799-Валентин.Благодаря предварително.

ПС:Да попитам още нещо-Като сменям компресора,имам в предвид като демонтирам маркучите, които са към него,с О-пръстенчетата, ще изтече ли фреона, или има някакъв клапан който да спира фреона.

Коментар

Първоначално публикуван от Валенти Преглед на мнение
                        ........................................................
                        ПС:Да попитам още нещо-Като сменям компресора,имам в предвид като демонтирам маркучите, които са към него,с О-пръстенчетата, ще изтече ли фреона, или има някакъв клапан който да спира фреона.
                        Няма да изтече, защото не е течен, а в газообразно състояние .... ще стои и ще те чака да си изпиеш бирата ....
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                          Няма да изтече, защото не е течен, а в газообразно състояние .... ще стои и ще те чака да си изпиеш бирата ....
                          Привет колега.Ясно ми е, че няма да "изтече", а ще се "изпари",но мисълта ми беше, при демонтажа дали да започна от самия компресор,или отгоре, откъм тръбичките и маркучите, с цел улеснение и евентуално "икономисване" на фреон.Колкото до бирата ,вече сме на вино - готово е ,така че -заповядайте, сам не върви.

Коментар

Първо си намери машина, която да "извади" фреона, ... после прави каквото, щото и ... накрая пак на тази машина, първо да вакуумира системата и после да ти "върне" фреона ....
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Първо си намери машина, която да "извади" фреона, ... после прави каквото, щото и ... накрая пак на тази машина, първо да вакуумира системата и после да ти "върне" фреона ....
                              ОК.Разбрах те правилно.Тази процедура ще я извърша чрез един познат майстор на климатици/не авто/и хлад.техника.Благодаря.

Коментар

Здравейте, някой може ли да препоръча добър сервиз, където си вършат качествено работата и няма да ми оплескат нещо при ремонта на компресора? И най-вече да дават гаранция за ремонта. Не ми се ходи по сервизи през месец...
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X