Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-добрата зимна гума?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Ако някои ти каже че са супер ще си ги купиш ли.

Коментар

Ако ми докаже - да
      Просто са с по 90 лв по-евтини от мишелина, а 4х90=320

Коментар

Май мноо ми се спи вече..... 360

Коментар

Първоначално публикуван от buldog

Тази където не е кайман е TOYO няма никакви проблеми на сняг 100% зимна гума а как стъпва лятото на пътя перфектна е

Коментар

Единствената 100% гума за сняг която съм карал е Гиславед. За една зима беше за хвърляне.

Коментар

аз си карам с мт/р целогодишно, то тука е 80% офроуда и по улиците...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов
                аз си карам с мт/р целогодишно, то тука е 80% офроуда и по улиците...
                На мокра настилка или утъпкан сняг нямаш ли проблем?
                Аз сега се чудя дали да сменя мт/р с нещо друго за зимата.....
                Nissan Patrol Y61

Коментар

Новис ти не беше ли с Гудрич АТ.
                  За мен най универсалната гума.
                  Иначе ако искаш винаги да имаш наи добро сцепление трябва да сменяш гумите като в WRC или F1.
                  Няма пълно щастие както и гума която е наи добра на всеки терен.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                    Новис ти не беше ли с Гудрич АТ.
                    За мен най универсалната гума.
                    Иначе ако искаш винаги да имаш наи добро сцепление трябва да сменяш гумите като в WRC или F1.
                    Няма пълно щастие както и гума която е наи добра на всеки терен.
                    С МТ/Р съм. За НАИ-ДОБРОТО сцепление е ясно, обаче трябва да си направя и подържащ екип да ми носи гумите
                    Въпроса тук е приемлив компромис - примерно АТ на дълбок сняг справя ли се достатъчно добре за да не закъсам или МТ/Р на утъпкан сняг и мокро няма ли да ме пребие? Или казано по друг начин :
                    За мокро , сняг и кал кое е по -подходящо - МТ/Р или АТ?
                    Nissan Patrol Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Novice
                      Въпроса тук е приемлив компромис - примерно АТ на дълбок сняг справя ли се достатъчно добре за да не закъсам или МТ/Р на утъпкан сняг и мокро няма ли да ме пребие? Или казано по друг начин :
                      Ти определяш какво е "приемлив компромис", в зависимост от това, как си караш джипката. Ако ти е само или предимно за офроуд и целенасочено ще си търсиш дълбоката кал - слагай МТ-то. Ако обаче имаш доста каране по асфалт, по мое мнение, най-приемливият компромис е хубава АТ гума.

Аз съм много доволен от моите АТ-та - държат се добре на асфалт, камъни, утъпкан и не толкова сняг, по-лека кал.
                      Вече имах проблем в по-дълбока шума, а вероятно ще имам проблеми и в дълбока и по-лепкава кал, както и в дълбок сняг.
                      Ама пълно щастие няма. Преценяваш кое ти трябва повече и си правиш избора съобразно това.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

свсякакви гуми може да закъсаш/ да се пребиеш/
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                          Ти определяш какво е "приемлив компромис", в зависимост от това, как си караш джипката. Ако ти е само или предимно за офроуд и целенасочено ще си търсиш дълбоката кал - слагай МТ-то. Ако обаче имаш доста каране по асфалт, по мое мнение, най-приемливият компромис е хубава АТ гума...
                          Novice, придържам се към мнението на Чавдар (V93). Карах MT/R-и на бившия си Нисан Патрул Y260 в края на миналата зима и мога да кажа, че ако се акра с внимание - няма проблеми. В това отношение смятам, че BF Goodrich AT ще са по-добре, но не и на порядъци по-добре.

За мен Trxus-a (на Interco) си остава единствената winter-ready МТ гума (просто защото има ламелки). За люта зима (утъпкан сняг + лед) си трябва зимна гума.

Коментар

нищо драстично, на утъпкано, трябва да се внимава и спира малко по-отдалеч, и със скоростите повечко

за неутъпкано, няма какво да се коментира, ще видиш сам

за лед, чудя се кфо да ти кажа, миналато нова година качих 1 заледех участък на 1 княжевска улица, трябваше да го снимам, бавни разбирасе, но и за леда се ловна, гумата е мека много и само на много гладък лед изпуска, но там без шипове, хмм

според мен няма нужда да сменяш за зимата, осфен ако не си много безрасъден и/или разсеян шофер...

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                              е мнение, най-приемливият компромис е хубава АТ гума.

Аз съм много доволен от моите АТ-та - държат се добре на асфалт, камъни, утъпкан и не толкова сняг, по-лека кал.
                              Вече имах проблем в по-дълбока шума, а вероятно ще имам проблеми и в дълбока и по-лепкава кал, както и в дълбок сняг.
                              Ама пълно щастие няма. Преценяваш кое ти трябва повече и си правиш избора съобразно това.
                              незнам де, мен ми се струва, че мт/р-а се държи зловещо на всичко, без потен асфалт...

а тва за шумата не го разбрах...

чесно казано според мен мт/р на гудиър е всетеренна мултифункционална гума за 4х4, по лоштерен и безпът. става за маса настилки, все пак е проектирана да пасва еднакво добре на цялата територия на САЩ. другото са зимни гуми, за зимата, летни, асфалтови, за скорост и АТ гумите, дето не стават за нищо на 100%, но биват...

Коментар

а тва за шумата не го разбрах...
                                Е какво има да разбираш? Имаш стръмничко дере, по дъното - камъни и клони, всичкото това засипано с окапала шума, а отгоре покрито със сняг.
                                Ей на тази "настилка" с АТ-тата побуксувах известно време и се наложи да се полюшкам напред-назад, а Голди и Маркан да побутнат юнашки, докато гумите захапят.

АТ гумите, дето не стават за нищо на 100%, но биват...
                                Ако искаш да си все с гуми, дето стават 100% за конкретни терени, след тебе трябва да върви един камион и екип, дето да ти ги сменя при всяка смяна на терена
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X