Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водач за въже при вътрешен монтаж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водач за въже при вътрешен монтаж

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    ... Намерих стойки за всякакви джипове на смешни цени, но за Г класа вътре-ядец. Брони за кво ли не, със и без стойка за лебедка, за мене oIo ...

Е ти какво искаш? Това, което се предлага като стойки и брони е за стандартен монтаж, т.е. конфекция. А ти си се захванал да правиш костУмче по мярка ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Е ти какво искаш? Това, което се предлага като стойки и брони е за стандартен монтаж, т.е. конфекция. А ти си се захванал да правиш костУмче по мярка ...
      Не, че съм чакал да намеря готово, но на Г-то има прекрасно място зад седалките. Няма да забележиш въжето, нито лебедката. Не пречи на нищо, дори ако возиш хора на задната седалка можеш да я повдигнеш и никой няма да забележи лебедката. Въжето минава по права линия и излиза до номера ако е в срадата на бронята. Се някой трябваше да се е сетил преди мен. Всеки момент чакам някаква изненада. Намирам стойки за закрепване без заварки, на оригинални болтове от колата, брони и кво ли не на цени на желязото. За мене...
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Ако мислиш да ползваш синтетика трябва и тръбата на въжето да е от алуминии не само водача!

Коментар

Не, че съм чакал да намеря готово, но на Г-то има прекрасно място зад седалките ...
          А как изглежда рамата под това място? Къде смяташ да захванеш плочата на лебедката?
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
            Ако мислиш да ползваш синтетика трябва и тръбата на въжето да е от алуминии не само водача!
            Ползвам два водача: На бронята и пред краката на навигатора. Тръбата е права и няма значение, само пази от мърсотия и да не стават "копчета". При смяна на въжето се сменят и водачите. Алумин купих, чугун търся.

А как изглежда рамата под това място? Къде смяташ да захванеш плочата на лебедката?
            Под мястото което съм харесал има възможност да се стегне за шасито. Проблема е, че не искам да режа много купето а планката става като "Г" легнало за да хване и странично и усилието на дърпане. Сега го правя от две части и заварки на планката за да може да се монтира и сваля без да се реже повече от необходимото. Само два прореза 20 см по дължина над дясната надлъжна греда. Не искам да заварявам и по самата планка на която е хваната лебедката, че се криви и става весело.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

... Само два прореза 20 см по дължина над дясната надлъжна греда...
              Правилно ли разбирам, че смятах да хванеш плочата на лебедката само за едната греда на рамата?
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Правилно ли разбирам, че смятах да хванеш плочата на лебедката само за едната греда на рамата?
                На практика усилието е на едната греда. Надявам се да не се усуче защото плочата под гредите е предвидена цяла и здрава, а смото шаси има доста напречни задръжки.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

На практика усилието е на едната греда ...
                  Нямам претенции за техническа грамотност, но това не ми звучи особено добре. Като се заровиш някъде качествено лебедката си вижда голям зор ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Това го мислих. На мен също много не ми хареса но гредите на Гто са на 60 см. една от друга и има 5 тръби Ф 80 които го крепят със стени 4мм. минаващи на цяло през гредите. Плочата от долу ще крепи диагонала със сигурност а при голям зор - през блок закачваме куката на другата греда. Вдигал съм много машини, ползвал съм различни стойки за вдигане и това шаси ми изглежда много, ама наистина много по-здраво от алуминиевата стойка на лебедката (където се хващат 4те болта).

ПП Ако се изкриви ще преместя лебедката зад моята седалка. Майната му.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

... това шаси ми изглежда много, ама наистина много по-здраво от алуминиевата стойка на лебедката (където се хващат 4те болта) ...
                      Нямах предвид, че може да се изкриви шасито, а стойката на лебедката.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Нямах предвид, че може да се изкриви шасито, а стойката на лебедката.
                        Не ме шашкай бе! Дреме ми за стойката. Чертежа остава, ака се повие правим от 8 мм, ама с тия усилки дето съм предвидил ще се згъне друг път.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Не ме шашкай бе! Дреме ми за стойката ...
                          Стойката я остави, ама ако се деформира тя, може да пострада и лебедката.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Стойката я остави, ама ако се деформира тя, може да пострада и лебедката.
                            Нема, плочата е правена без икономий, "Вервайте ми". Друго всичко може да се сгъне, плочата ще устиска.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Колеги, давам отчет за свършеното.

След три грешни плочи вече имам монтирана лебедка. Чертежите са на разположение на заинтересованите.

Всичко си монтирах сам. В купето има три прореза 15Х120мм., 15Х65мм., 20Х80мм. На мястото на водещата тръба сложих 15Х15мм. неръждавейка. Водача отпред е чугун.
                              Малко снимки от монтажа и първата проба.
                              Мисля, че добре стана.
                              Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и идеи.
                              Прикачени файлове
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Колеги, давам отчет за свършеното.

След три грешни плочи вече имам монтирана лебедка. Чертежите са на разположение на заинтересованите.

Всичко си монтирах сам. В купето има три прореза 15Х120мм., 15Х65мм., 20Х80мм. На мястото на водещата тръба сложих 15Х15мм. неръждавейка. Водача отпред е чугун.
                                Малко снимки от монтажа и първата проба.
                                Мисля, че добре стана.
                                Благодаря на всички които ми помогнаха със съвети и идеи.
                                Нямаше ли мегдан да пуснеш по-дълга тръба, та въжето да не минава открито покрай краката на този, който е на дясната седалка?
                                Водачът може ли да се сменя, в случай, че решиш в един момент да използваш синтетика?
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X